Pramonininkai siekia studentus atbaidyti nuo socialinių mokslų

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Epsilon 2010-05-26 16:34
Aš dar galutinai neapsisprendžiau, o jau va pirmadienį egzaminai
Evaldas 2010-05-26 17:54
Informatika priskaiciuotume technologiniams mokslams? : )
kentas 2010-05-26 18:18
populiarus mixas istorijaA+angluA ir tada visi i teise/ekonomika/vadyba
Karak 2010-05-26 18:52
Studijuoju fiziką ir ekonomiką. Tai negaliu pasakyti, kad ekonomika būtų žymiai lengvesnė arba atvirkščiai fizika būtų žymiai lengvesnė. Abiejuose dalykuose yra savų niuansų ir abiems reikia logikos. Ekonomikoj tik pati matematika žymiai lengvesnė nei fizikoj. Ir apskritai nemanau, kad iš vis galima lyginti socialinių mokslų ir technologinių. Nesakyčiau ir kad technologiniai mokslai žymiai lengvesni negu technologiniai. Man asmeniškai atvirkščiai - technologiniai lengviau išmokstami negu humanitariniai. Tiesiog viskas priklauso nuo pačio žmogaus polinkio į vieną sritį. Pati idėja skatinti stoti absolventus labiau į technologinius dalykus sveikintina, nes jei Lietuva nusistatė tikslą būti Šiaurės Europos technologijų centru, tai šio tikslo reikia siekti visur - tiek pramonėj, tiek švietime, kad nebūtų atotrūkis tarp šakų. Įdomu pasidarė, kad kai švietimo ministras mini, kad studentai turi ne dabar žiūrėti kas už lango, o galvoti kas bus ateityje, tai gal kaip tik ir reikia sudaryti kažkokias ateities specialybių perspektyvas ir kokių specialybių reikės po 5 metų. Nes įdomu, kaip kiekvienas absolventas sugalvoja, kokių specialybių reikės.
SuperHP 2010-05-26 19:02
Informatika - fiziniai mokslai Fizika - gamtos mokslai Inzinerijos - technologiniai mokslai
Sinner 2010-05-26 19:17
Na o prie ko priskirtumei Bioinžineriją, Biochemiją, Genu inžinerija. Sunkiai man jie klijuojasi prie technologinių mokslų.
qriuqriu 2010-05-26 19:41
cia apie inzinierius kalbama...del technologiniu ir humanitariniu, palyginkit atsakomybes nasta jei padaroma klaida...pagal algas kol to santykio nesimato tol ir bus panasi padetis, visi lys i socialinius ir tt, i techninius nebent emigruojant verta...o kas del inzinieriu algu uzdirba normaliai tik tie, kurie ir vadybininku funkcijas atlieka (prasisukt sugeba kai kada ir i sona)...
SuperHP 2010-05-26 20:21
PS tiksliai nezinau to dalyko, bet kai kur gamtos mokslai tapatinami su fiziniais mokslais.
Sinner 2010-05-26 21:20
Ačiū už paaiškinimą bei nuorodą, superHP.
NotStyle 2010-05-26 23:44
Stojimai stojimais. Butu uztikrintos darbo vietos po baigimo tada ir stojanciuju bus daugiau. O tai baigi ir kur toliau mestis nezinai. Ypac po univero kai esi dar be praktikos. Nieks taves imti nenori tik su teorinem ziniom. O sudominti stipendijom ar didesnem finansuojamu vietu skaiciumi, tai cia briedas.
Mistė 2010-05-27 10:26
Man asmeniškai pvz., kokia matematika, informatika lengvesnė už socialinius mokslus. Fizika man nėra itin lengva, bet daug lengvesnė negu istorija. Būčiau norėjusi patinginiauti, būčiau stojusi į informatiką ar kur nors panašiai. Bet nusprendžiau susiimti ir daugiau mokytis, stojau į psichologiją. Anksčiau pusmetį studijavau taikomąją fiziką, tačiau nusprendžiau, kad tai ne mano sritis... Įdomu buvo, ir nelengva buvo, bet tik dėl to, kad mokslams išvis dėmesio neskyriau, į paskaitas vaikščiodavau, o po to nieko nesimokydavau. Natūralu, kad taip jokio dalyko neišmoksi... O dėl mokamų vietų, man atrodo, kad normalu, jog žmonės geriau studijuos mokamoj vietoj socialinį mokslą negu technologinį. Tiesiog mokestis už socialinius mokslus 3000 Lt, o už technologinius – 7000 Lt Bent jau KU... Tik psichologija KU kažkodėl 7000, ne kaip kiti socialiniai...
Ar_as? 2010-05-27 10:40
Tie pasvaičiojimai: lengvesni ar sunkesni mokslai tai man atrodo labai juokingi. Į technines specialybes 80 procentų o gal ir daugiau sustoja tokių, kuriems niekur įstoti nereikėtų (pabaigt proftechninę, įgyti amatą ir darbuotis sėkmingai). Va šitiems ir yra "Laaabai suuuunkūs" tikslieji, gamtos mokslai. Pats nuėjęs esu į socialinius (kartais gailiuosi, kartais ne, dėl psichologinių apkrovų darbe). Bet studijuojant teko gyventi fizikų barake, tai puikiai prisimenu, kaip kaimynams pirmakursiams visą pirmą semestrą uždavinius spręsdavau, nes jiems laaabai "suuunku" buvo, o mes teisininkai "šūdą malėm". O sunku jiems buvo, nes į fiziką sustojo iš fizikos valstybinio gavę po 25-40, kai aš humanitaras pasibastęs po olimpiadas truputį, pasibaigęs fotoną, sugebėjau susirinkti 89 ir jaučiausi labai vidutiniškai mokantis. Vadinasi jie įstoję į fiziką yra visikški 0 toje srityje. Todėl jiems ir yra taip suuuunku. Pažiūrėčiau, ar tokiem egzemplioriam ekonomika ar teisė labai leeeengva būtų.
3ntux 2010-05-27 12:14
Sveiki Smagu skaityt jūsu komentarus ir mini dvikoveles . Studijuoju pramonės inžineriją 3 kursą, VGTU.Čia smagu mokytis,sužinau įdomių dalykų,žinoma buvo ir man visai neidomių kurse ,tokių kaip filosofija, vadyba ar ekonomika. Man ant jų dzin tiesa sakant. Jei įstojau i technikos mokslus tai tegul ir būna techniniai dalykai,Tegul tas filosofijas mokosi humanitarai kuriems tai ir turetų priklausyt. Šiaip smagu,nė kiek nesigailiu įstojęs, o ir vidurkis devyni, dėstytojų visokių pasitaiko,bet jei studentas netikęs ,tai ir dėstytojas bejėgis prieš tokį. Tad mieli abiturientai rinkitės tai kas jum miela ir neprapulsit. Viskas išmokstama jei yra noro.
SuperHP 2010-05-28 00:52
3ntux, gerai pastebejo. Tas sunku - nesunku ne nuo specialybes priklauso, o nuo studento. Jei tau patinka istorija, mokintis visas tas datas, nagrineti istorinius saltinius ar dar ka ten, tai tau istorija tikrai atrodys lengviau nei kokia informatika, kur reikia daug dirbti su kompiuteriais, programuoti, skaiciuoti ir tt. Pats nesenai tuo isitikinau. Studijuoju informatika, esu pirmame kurse, ir paprase antrakursiai mechanikos inzinerijos studentai, kad padeciau jiems informatikos darbus padaryti, nes jie "ne bur bur". O man ten taip elementaru viskas atrodo...