Apie studijų kokybę Lietuvoje ir užsienyje

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

algiuz 2011-05-29 13:14
Nežinau, kaip VGTU, bet KTU yra viskas lygiai tas pats, ką išvardino ir tas studentas, kuris studijavo Čekijoje. Dėstytojai supranta, kad mokomes sunkius dalykus, todėl padeda viskuo, kuo gali. Paskaitos vedamos skaidrių pagalbą, tik pirmam kurse keli dėstytojai naudojosi lenta ir kreida. Dėl reformos, verkimas, kad gabiausieji ir toliau mokės už mokslą? Tai kaip jie būdami tokie gabus, sugebėjo krepšelio negauti? Aš laikęs tik kelis valstybinius egzaminus gavau krepšelį perspektyvioje specialybėje. Niekas nekaltas, kad tėvai leidžia savo vaikus būt verslo vadybininkais ir krepšelių niekas negauna + dar darbą kaži ar sugebės gauti.
Vytautas Valaitis 2011-05-29 14:01
VU MIF'e irgi jokių problemų. Kažkaip kuo daugiau nuomonių išgirstu, tuo labiau atrodo, kad su VGTU kažkas netvarkoj yra. Kas dėl rašymo kreida ant lentos, - joks projektorius to nepakeis. Jei dėstytojas yra tikras savo srities specialistas, paskaitos kuriose rašoma kreida, būna daug informatyvesnės ir interaktyvesnės.
haloo44 2011-05-29 14:11
Studijuoju automatika KTU, viskuom esu patenkintas. Jei reik pagalbos visi dėstytojai padės, paiškins ko nesupranti. Tas dar gerai, kad visi yra realiai susidūrę su pramone/gamyba, todėl nereiklangų teorijų labai mažai. Laboratorijos naujos, gali eit ir sėdėt, niekas neišvis. Tegu kada nors žurnalistai ateina į KTU, Elektros ir valdymo inžinerijos fakultetą, ir paklausinėja studentų apie studijų kokybę, apžiūri laboratorijas. Tada gal pamatys, kad ir Lietuvoje yra ką veikt.
Arthuras 2011-05-29 14:53
Gal atsiras besimokiusiųjų ar besimokančių VGTU? Ar iš tikrųjų ten taip tragiškai, lyginant su KTU?
Pavasarėlis 2011-05-29 14:58
Studijuoju VGTU elektronikos inžineriją. Rytoj egzaminas toks Elektronikos įtaisų bus. Davė dėstytojas tik 49 klausimais pasiruošimui, o tie klausimai yra vadovėlio temų pavadinimai... O tai reiškia, kad norit gerai pasiruošti egzaminui reikia mokėti atmintinai 100 lapų vadovėlio (taip pat reikia mokėti ir įvairiausias schemas). Kadangi pas tą patį dėstytoją ne pirmą egzaminą laikau, tai žinau, kad per praeitus egzaminus per mažai atmintinai buvau išmokęs, todėl gavau prastus įvertinimus... Šį kartą vėl gi nieko atmintinai nekaliau, daugiau 6 gauti nesvajoju. Kalbant bendrai apie studijų kokybę, apgailėtina. Dažnai susidaro įspūdis, kad dėstytojams visiškai nusispjauti, o kai kurie dėstytojai įdarbinti tik tam, kad turėtų darbą... Tiesa moduliai nėra tokie jau ir blogi, nors galima buvo ir geresnius padaryti. Taigi, nors man ši specialybė atrodo patraukli, įdomi, tačiau jei būčiau prieš du metus žinojęs, ką žinau dabar, nežinau ar būčiau stojęs į tą patį universitetą.
kionig 2011-05-29 17:27
Na kaip čia pasakius, puse bėdos ten, jei mokaisi ir ne dūra stumi ir buvai istojęs tam kad istoti bet kur. Dar reiktų paminėti, jog visų pirma studijų kokybė priklauso ir nuo pačių studentų. Kaip pvz jaustis dėstytojui, kai didžioji dauguma sustoję bet kur ir stumą laiką paskaitose ir realiai tik kokie gal 5 maksimum žmonės supranta ką ten aiškina, visi kiti varnas šaudo, o per egzus nusirašinėja. Su dėstytojai irgi visaip būna, jei senas tai gali būti toks lengvabūdis, kuris paskaitis savo paskaitas iš 20 metų senumo konspektų. Žodžiu kiekvienas su savais pričiudais ir nenuostabu, kodėl tiek daug nesutarimų. Be to, VGTU yra apklausos sistema apie studijų kokybę, gali ten įvairiai įvertinti kiekvieną dėstytoją, kuris tau skaitė paskaitas, tai žinok pakankamai gerai veikia, kaip ten juos pradeda spausti, tiksliai nežinau. Daugiau su dėstytojais irgi įmonama pabendrauti ar pasikonsultuoti, bet tą reikia daryti irgi nelendant į akis ir netrukdant, yra tam būdėjimo valandos ir panašiai. Jei mato kad domiesi ir bandai išmokti tai tikrai padės. Sakyčiau didesnė problema yra su senyvo amžiaus dėstytojais, kadangi pas juos įsigaliojusios taisyklės nuo seno, todėl jie praminti kirviais
Arthuras 2011-05-29 17:35
O tu pats ten studijavai? Kokią specialybę, jei ne paslaptis? Stojantiems į technologinius mokslus sunku apsispręst: VGTU ar KTU.
kionig 2011-05-29 18:34
Dar liko studijuoti ten. O pasirinkau automatiką. Gaila tik tiek, kad nėra ten neakivaizdinio toje programoje. Aišku pritariu, kad KTU yra labiau užsirekomendavę technologiniuose moksluose. O pats pasirinkimas tai iš tikrųjų priklauso nuo daug faktorių ir ne vien studijų kokybės sakyčiau.
immortallt 2011-05-29 18:50
Visada galima rasti kur yra geriau ir kur yra blogiau. Aisku as mokausi ISM'e yra esu daugmaz patenkintas.
deandde 2011-05-29 18:59
Nu tikrai jau nereikia sitaip apie VGTU rasyti, jau 2 metus cia studijuoju, visa informacija destytojai suteikia ir jei pagarbiai su jais elgiesi niekada nekyla problemu, del paaiskinimo. O ir destytojai nuostabus, ne visi, yra tokiu kad ateina, pabamba sau po nosim skaidres perjunginedami ir iseina, bet dauguma tikrai puikiai viska isaiskina. Va kitas klausimas yra studentai, kai dieniniam vos 20 proc is viso studentu lanko paskaitas, tai kokios kokybes like 80proc gali tiketis? zinoma kad destytojai pirma karta semestro gale pamate studenta nenores jam aiskinti viso kurso medziagos...
hostgator 2011-05-29 19:05
Tiek ktu, tiek vgtu yra kaliku universitetai. Destytojams svarbu atdestyti, o kaip kas ismoks (nors programos yra apgailetinos), tai jau ne ju reikalas.
blizzard 2011-05-29 19:52
Ai nu baikit čia stumdyt gruzą.. visur taip yra. Būna visokių dėstytojų aš dabar kaip įstojau tai tiek pirmam pusmetį buvo visokių dėstytojų, dabar antram irgi, vieni paaiškina išaiškina ar tai pažymį geresnį parašo, kiti užsisėdę tiek kad eini pas jį 5 kartus atsiskaityt ir vis tiek randa kažkokių klaidų ir t.t. Visokių yra..
haloo44 2011-05-29 20:26
hostgator o pats kokiam universitete studijuoji? Ir pasakyk kokia programa yra apgailėtina, ir su kuo ją lygini? Ir kodėl kalikų? Kad juose nėra dalykų(paistalų), kur gali laisvai reikšti savo mintis, pvz psichologija, filosofija ir t.t
Arthuras 2011-05-29 21:09
Šiek tiek pataisysiu: filosofija KTU kai kuriose specialybėse pirmais metais yra...
algiuz 2011-05-29 21:41
Jei mokaisi techninius mokslus, tai kaip tu dirbsi, nieko nežinodamas? Tenka viską kalt ir tuo pačiu suprast ir prisimint svarbiausius dalykus visam likusiam gyvenimui. Ten tau ne filosofija, kur gali spankt nesąmones. Viskas yra konkretu, viskas eina pagal formules, kurias turi prisimint. Ir taip, filosofija bent man antram semestre buvo.
Vytautas Valaitis 2011-05-29 22:01
Visas mokslas yra filosofija. Pabaigęs universitetą turėtum tai suprast. Dar ir dabar anglakalbės šalys betkokios mokslo krypties daktaro laispnį vadina PhD (angl. Doctor of Philosophy).
kionig 2011-05-30 02:55
O tai ką nors iš esmės keičia ?
Arwis 2011-05-30 04:04
Besaikis kalimas yra tubut blogiausia kas vyksta lietuvoje. Is patirties galiu pasakyti kad atejus i pirma darba is kart suprasit jog visos tos valandos praleistos kalant nuejo suniui ant uodegos, visiskai suniui ant uodegos. Pvz net tokioje salyje kaip Danija kurioje nera kalimo, egzaminus laikom naudodamiesi vadoveliais ir uzrasais ir visvien atejas i darba supranti kad ne velnio to nereikejo. Na bet cia tikis pirmo zvilgsnio, jai paziurejus placiau tai tos zinios smarkiai praplete akirati ir tas yra svarbiausia. Mokydamasis visu tu suptylybiu tu automatiskai nejausdamas supranti kad pradedi galvoti placiau, izvelgi giliau, analyzuoti detaliau etc. Todel kalimas ir nera kelias mokytis, svarbu neiskalti, svarbu tiesiog zinoti.
Vytautas Valaitis 2011-05-30 11:17
VGTU?
Valenitnas 2011-05-30 11:41
Šiuo metu studijuoju VGTU magistrantūroje, bakalaurą baigiau VU, teko dar pastudijuoti ir Vokietijoje truputi, tai galiu pasakyti, kad užsienyje skiriasi tiek studentų, tiek ir dėstytojų požiūris į studijas. Ten niekas nenaudojo skaidrių, nebent kokiems grafikams parodyti, tad teigti, kad skaidrės yra kažkoks pažangumo rodiklis yra visiška nesąmonė. studijuoju matematiką, todėl netgi atvirkščiai, sakyčiau reikia rašyti ant lentos, kadangi tada išvedimus lengviau sekti, o skaidrėje pamatai kažką, kažką praleidi pro akis ir viskas. Kai dėstytojas dar atskirai paruošia konspektus, tai yra puiku, tačiau, kai tai tas pats, kas skaitoma paskaitose, tada ir nebeverta į jas eiti dėl tų 10min kitokios informacijos. ką aš pastebėjau dėl VGTU, tai ten iš esmės vyksta ruošimas egzaminui. tai yra reikia paruošti kažkokį darbą, kažkokią informaciją iškalti, kuri bus egzamine, o ne žinių suteikimas. beveik kaip mokykloje, kai mokytojai ruošia mokinius valstybiniams egzaminams. ir taip, VGTU lygis yra žemas, nes kiek teko kalbėti su baigusiais bakalaurą, tai magistrantūroje dėstoma tas pats, net ir darbus tuos pačius reikia atsiskaityti. per metus magistrantūroje nesakyčiau, kad stipriai pagilinau savo žinias. vienintelės žinios, kurios buvo naujos, tai nesusijusios su mano bakalauro studijomis (inžinerija, truputi vadybos, etc.). Nesakau, kad ir VU yra rojus, ir kaip kažkas sakė, kad MIF'e viskas gerai, tai gal studijuoja informatikos kryptį, nes matematikos kryptyje jaučiamas labai didelis sustabarėjimas.