Prieš mokinius bus leidžiama naudoti fizinę jėgą

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

FAIL 2011-07-11 14:49
Labai teisingai, nes jaunimas šiais laikais gerokai per daug pašėlęs... Pamenu kartais net gėda būdavo prieš mokytojus dėl kitų moksleivio siaubingo elgesio.
SuperHP 2011-07-11 14:53
Sveikintinas sprendimas. Kai kurie mokiniai tikrai perzengia ribas. Kitaip ju sutramdyti praktiskai neimanoma.
Xdmin 2011-07-11 15:34
Fizinio lavinimo mokytojai geriausiai isnaudos si leidima Manau reiktu kazkaip griezciau bausti vaikus uz toki elgesi, nes jie tikrai per daug sau leidzia.
mazasisdzionas 2011-07-11 15:58
sustri , kai baiget jau mokykla
syberex 2011-07-11 16:03
Pagaliau po truputi ateina i prota su vaiku auklejimu. Sovietiniais laikais dirzas buvo visiems suprantama auklejimo priemone, bet po nepriklausomybes atgavimo mes kazkaip labai greit pavirtom papugom megdziojanciom vakarus. Is vakaru imam beveik visas "vertybes" neziuredami ar tai tinka mums ar ne. Kitose Europos valstybese buvo uzdraude fizines bausmes, LT po kurio laiko taip pat uzdraude, dabar vel griztama prie fiziniu bausmiu, tai nenustebsiu jei ir pas mus vel sugris.
blizzard 2011-07-11 16:03
Ką mes šustri? man atrodo kad mokiniai jau per daug šustri, jeigu neįmanoma su jais susitvakyt. Puikus įstatymas, jeigu nesupranta žodžiu, tai gal jau reikia pereit prie jėgos naudojimo.
Arthuras 2011-07-11 16:29
Mokytojai susitvarkys fiziškai? Nejuokinkit. Įmitęs aštuntokas taip užvanotų daugumą mokytojų, kad aniems mažai nepasirodytų. Prastas problemos sprendimo būdas. Kiti išvardinti būdai gal ir nieko.
Shinigami 2011-07-11 16:42
Palaikau tokį sprendimą. Nes su kai kuriais mokiniais kitaip negalima susitvarkyti. Nes jie žino, kad nebus rimtai nubausti. O apie ateiti jie nemasto, tad ir gasdinimais išmesti iš mokyklos nieko nepasieksi. Todėl tik jėgos panaudojimas lieka vienintelė galimybė, bet ir su ja ne visus mokinius bus galima suvaldyti. Bet jėgos panaudojimo leidimas bent jau leis mokytojams gintis nuo mokiniu užpuolimų, nes dabar jei jie gintus tai dar gali būti ir į teismą paduoti už jėgos naudojimą.
vitalijuss 2011-07-11 16:47
Jėgos panaudojimas (pvz. liniuote per nagus) galimas tik tuo atveju, jei mokiniai bent kiek bijo mokytojos, o jei ne, tai nepadės ir beisbolo lazda. Jei gerai atsimenu, tai mano mokykloje buvo trys fizinio mokytojai (vienas kietė kitą), tai du iš jų buvo tikri sportininkai, prieš kuriuos nei vienas mokinys nešoktų, o trečias senis alkoholikas (tiek jis ir pradirbo..). Dar darbukas buvo rimtas vyras (kaip sakoma iš stuomens ir liemens). Visus kitus kas antras dešimtokas galėtų stumdyti kaip "zaučką". Jei tie |zaučkos" gaus teisę fiziškai bausti ir bandys ja pasinaudoti, tai jei ne tuo pat metu, tai po pamokų namo turės grįžti su policijos palyda. Vaikai jau nutrūkę nuo virvės, laikas į klases statyti policiją ar apsaugos darbuotojus, o ne duoti teisę mokytojams juos bausti.
Simplicity 2011-07-11 16:57
JK jau pradeda susiprast O kaip kitaip, kai pas juos nepilnamečių nusikalstamumas ant bangos ir nesibodima net peiliais pasišvaistyt. Airijoj irgi lygiai tas pats- vaikai nepakaltinami, jų negalima net pirštu paliest. Nenuostabu, kad peržengiamos visos įmanomos ribos, kai nėra jokių stabdžių. Lietuvoje visam tam reikalui būtų galima užbėgti už akių jei vaikų teisės žiūrėdamos į Vakarus matytų realią situaciją ir vadovautųsi esamais įstatymais, o ne tuo kas buvo prieš 10 metų. Man neteko to patirt, bet vyresni pasakojo kaip su liniuotem ir žurnalais per nagus gaudavo už neklausymą, o mokytojo pasiuntimas ant trijų raidžių galėdavo baigtis išmetimu iš mokyklos. O kaip yra dabar? Didžiausia bausmė vaikui- išsiuntimas pasikalbėt su socialine pedagoge. Ar čia bausmė? Mano laikais, tai nors po pamokų palikdavo vienai kitai pamokai.
immortallt 2011-07-11 17:35
Uz bloga elgesi pedofilam i rankas atiduot O siaip tai is mokyklos kad ismestu... Tai turbut nuzudyt ka nors reikia... Daro kas ka nori ir nieko nepaiso. Mokyklos turetu tureti didesne laisve atsirinkti mokinius, o ne suvaryti dalbajonus kartu su protingais, nes dalbajobai turi tokia pat teise i moksla, kaip ir protingieji, bet kad protingieji daromi dalbajobais, tai niekam ne motais...
hostgator 2011-07-11 18:00
Mokytojomas reikia tazerių. Jei pamato, kad koks mažvaikis šūkauja, iššauna ir gerai pakrato tą neūžaugą.
kionig 2011-07-11 18:21
Fizinės bausmės ar tramdymai nepadės, nes mokytojai šiais laikais turės mokytis kovos menų Šiaip reikia bausti ar tramdyti ne fiziškai, o morališkai. Duodami įspėjimai, po antro lauk iš pamokos ir plius dar "darbo valandų vasarai" arba atidirbimas po pamokų. Ir už kiekvieną nepklusimą, vėl prisideda darbo valandos. O va kai jas reikės atidirbinėti prižiūrint kokiem mokytojams ar kam kitam, bus proga pagalvoti daugiau taip nesielgti. Reikia ne fiziškai, o morališkai palaužti psichologiją pvz viešaisiais darbais. Žiauriasia bausmė būtų mokyklos tualetų valymas. Taip pat pavyzdys bus ir kitiems. O kad tai iš tikrųjų būtų veiksminga visus šiuos neklaužadas reikia skelbti viešai prieš visą klasę. Jei nesuveiks po pirmo karto, tai suveiks po antro. Va ir jokių fizinių bausmių, jokių teismų. Reikia mokyti kiekvieną atsakyti už savo veiksmus ir subinę.
SuperHP 2011-07-11 18:27
Dar reikėtų pagaliau įrengti filmavimo kameras. Nesurpantu, kas tai per viešumo pažeidimas... Taigi mokyklos yra viešos.
dashis 2011-07-11 18:35
Man rodos čia kalbama apie tuos vaikus kurie maždaug pasiųs ta mokytoja ir jokių viešųjų darbų neatlikinės. Problema ta, kad mokslas stipresnėse šalyse šiais laikais nebėra prestižas. Garantuoju kad kokioje Ganoje ar Etiopijoje neklaužadų nėra ar vos vienas kitas. Tiesiog jie supranta, kad mokslas tai lyg ir atviras langas iš degančio namo kuriame jie sėdi. Žinoma nereikia pamiršt ir to, kad vaikai būna neklaužados ne vien tik norėdami "primesti kietus". Kartais tokie vaikai patiria psichologinį spaudimą namie. Žodžiu, tai labai diskutuotina tema.
punktyras 2011-07-11 18:43
Tai nereiškia, kad už nepaklusnumą jau galima su liniuote per nagus trankyti - čia panašiau į leidimą gintis nuo gresiančio fizinio susidorojimo iš mokinio pusės. Su rykšte proto neįkrėsi.
taskaz 2011-07-11 18:48
Visiškai pritariu, reikia krėsti su liniuote, gal bent matuot išmoks
Freon1337 2011-07-11 19:43
Gal ir nevisuose, bet jau yra. Nors tiesa pasakius jokio skirtumo su kamerom ar be, nelabai pastebejau.
Justdoit 2011-07-11 19:51
Sveikintinas sprendimas. Laukiam kol Lietuva tokį pradės svarstyti. Pats mokau mokykloje. Mokytojai nieko negali .. mokiniai gali viską .. Gal apie fizines bausmes daug kalbėti ir neriekėtų, bet patikra, krata tikrai sveikintinas dalykas. Nes mokykla nėra vieša vieta. Pvz. dabar negali apieškoti mokinio nes neturi tam teisių. Tą daryti gali tik policija. Vagia iš klasių peles, klaviatūras ir nieko Tu jiem nepadarysi. Naujas švietimo įstatymas net pašalinti tokio mokinio be tėvų sutikimo negali. Tai išvis auginam žvėriukus kurie nesiskaito visai.
kionig 2011-07-11 21:27
Be abejo, tai gali būti ir daugiau problemos grandžių šiame visame rate. Žodžių neklaužadas reikia muštruoti.