Prieš mokinius bus leidžiama naudoti fizinę jėgą

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

andriulis 2011-07-11 21:44
Svajokit svajokit. Mokytojas daugumai mokiniu nera autoritetas, tai jis su musimu nieko nepakeis, o ir patys mokiniai ginsis, bus dar daugiau problemu. Siaip reiketu ziureti labiau i tevu auklejimo spragas. Geriau butu rengiamos jauniems tevams paskaitos apie ju atzalu auklejima. Ir tose paskaitose butu akcentuojama, jog savo sunui nori nenori profilaktiskai reikia duoti "zuvu". Daugelis jaunu seimu savo atzaloms leidzia daryti ka nori, tai agresyvi mokytoja jo kelyje gaus antausi! Mokiausi problematiskoje klaseje, tai tikrai zinau del ko mokiniai buna problematiski.
immortallt 2011-07-11 23:39
Viesieji darbai irgi fizine bausme O siaip - pora rimtesniu ispejimu ir mest laukan. Jei nebaigia vidurines - jokiu ismoku visa gyvenima, jokiu garantiju - nieko. O dabar - sugadino inventoriu, gauna ispejima, kuris nieko nereiskia ir tiek.
kionig 2011-07-12 00:08
Tai va mano siūlomas būdas, turi būti atidirbta viešaisiais darbais. Įdomybės pas japonus: http://fishki.net/en/commentall.php?id=91613
immortallt 2011-07-12 01:09
Priverstinio darbo net kaliniams negali skirti. Pades, kai nebebus priimanciu mokyklu O kam reikia tokiu siuksliu Lietuvoje, kai tokie emigruos, mums bus tik geriau, nes tai gadinantys musu visu turta, edantys is musu mokamu mokesciu siuksles. Jo viesieji darbai is dalies gerai, o is dalies daug kainuoja, nes riekia, kad kas priziuretu ar dirba... Gaila neturime kasyklu anglies ar ko nors panasiai - nusiustum ir butu ramu.
Simplicity 2011-07-12 02:02
Visada įtariau, kad immortallt yra utopistas Akurat, taip ir yra! Visus jis išmėtys iš mokyklų, sukiš į anglies kasyklas, nepatikusius į emigraciją pasiųs Nu, o jei kasyklų Lietuvoj nėra, tai gal tiesiog nepaklusniuosius reiktų šaudyt ir duobę verst? Nepyk, bet tavo mąstymas lyg šeštoko. Kiekvienas išmestas iš mokyklos šlifuos gatves ir laiptinėse peiliu baksnos tokius kaip tu http://www.liveleak.com/view?i=89e_1211316280 Nori tu to ar ne, bet turėsi atkentėt iki kol jis pilnametystės sulauks ir sumanys emigruot O jei nesumanys, tai laiptinėj gali inksto netekt ar su visam šaukštą padėt. Būtent dėl to mokyklos ir laiko tuos neklaužadas mokyklose, kad jie galutinai nepaslystų ir neatsidurtų gatvėj. Žinoma, nėra gerai kai dėl kelių neklaužadų kenčia visi likę, bet tokia jau ta Lietuvos švietimo politika. Mokyklos yra priverstos taikstytis su neklaužadom, nes kiekvienas neklaužada yra toks pat mokinys kaip ir visi ir turi mokinio krepšelį. Kiekvienas krepšelis- papildomi pinigai knygoms, inventoriui, mokytojų atlyginimams ir kitoms eksploatacinėms išlaidoms. Jei mokyklų finansinė padėtis būtų geresnė, nereiktų dantimis įsikibus kiekvieno krepšelio, tai neklaužados daug greičiau iš normalių mokyklų išlėktų ir išsilavinimą įgytų suaugusių mokykloj.
kionig 2011-07-12 02:23
Žinai, amerikės kažkurioje valstijoje yra mirties bausmė suleidžiant mirtiną dozę kaliniams Ir kaip tau tai ? Tai va, kad tie gatvių nešlifuotų, tai aš ir siūlau už pražangą atidirbinėti, o už pastangas duoti kokią premiją ar dar ką. Tada konkurencija turėtų padaryti savo. Kiek žinau, dabar Lietuvos mokyklose yra kažkokia atidirbinėjimo sistema mokslų metų pabaigoje vasarą. Ten kažkiek valandų kiekvienas turi atidirbinėti.
faktas 2011-07-12 02:47
Geras sprendimas. Reikia imtis griežtumo. Paskutiniu metu vis dažniau tenka skaityti apie smurtą prieš mokytojus... Prieš mažiau nei metus Vokietijoj mokinys išprievartavo jauną mokytoją ir mokos mokykloj toliau, plius visi mokiniai jį gerbia už tai. O mokytojai dėl gėdos teko išvykti iš miesto. Man atrodo, kad čia skaičiau http://www.bild.de/ tik neberandu konkrečiai to straipsnio. Žodžiu, mokinius reikia ugdyti griežtai. Lupt nereikia, bet į kampą statyti ir liepti laikyti šiukšliadėžę, kaip buvo mano laikais, tai drąsiai. Tokia gėda visus bent mėnesiui nuramindavo.
Simplicity 2011-07-12 09:28
kionig, Lietuvoje "vaikai" nebaudžiami iki 14 metų Simbolines bausmes pradeda gaut tik sulaukę 14. Taip, kad su tuo atidirbinėjimu neišdegs. Kaip jau ir rašiau, švietimo sistema Lietuvoj yra kreiva su varganu finansavimu. Koks mokytojas sėdės po pamokų su prasikaltusiais tik iš idėjos? Pats sėdėtum "už ačiū"? Gi niekas už popamokinę veiklą pinigų nemoka (nes tų pinigų nėra). Prie kreivo švietimo pridėk kreivą valstybės valdymo politiką ir bus tau Lietuva kur teisingas tik vienas teiginys- "Mokytis, mokytis ir dar kartą mokytis, nes darbo tu vis tiek negausi" Vienose šalyse mokslas yra vienintelis kelias išbristi iš skurdo, o kaip Lietuvoj? Na, Lietuvoj vienodą atlygį gali gauti krovėjas su 6 klasių išsilavinimu ir muziejininkas, vadybininkas ar net inžinierius su aukštojo mokslo diplomais. Tai kur ta motyvacija mokytis, kai galutinis rezultatas susiveda į tą pačią pinigų sumą?
PCP 2011-07-12 11:20
jeigu zmogus su aukstuoju nesugeba uzdirbti daugiau nei minimumo, tai jis arba visiskas debilas arba tinginys. Ir nei kubilius nei seimas cia nekalti.
Arthuras 2011-07-12 11:26
Yra sandėlininkų uždirbančių 1500-2000litų, ir yra inžinierių, kurie panašiai uždirba. Siplicity tik norėjo pasakyt, kad mokiniai mato, jog mokslas neatneša garantuotos ateities, todėl kvailieji spjauna į tai.
Simplicity 2011-07-12 12:59
Kaip ne debilui ir ne tinginiui pasakysiu, kad yra tokių pareigybių kur mokama tiek pat kiek kasininkui maksimoje, o reikalaujama labai daug. Norėčiau pamatyt tave sakantį "Tu debilas ir tinginys" mokytojui, dėstytojui ar gydytojui ligoninės priimamajame... O gal iš tiesų jie durni, kad savo noru pasirenka darbus kur nekuriamas joks BVP... Gi galėtų būt programuotojais ar vadybininkais. Neatsistebiu kiek daug proto bokštų šioje svetainėje. Turbūt visi proto bokštai po stalu augot, į mokyklą nėjot, o ligai surietus pasikliaunat tik žolelėmis ir čigonės užkalbėjimais
Maumelis 2011-07-12 14:10
Lietuvoje mokslas yra privalomas iki 16 metų. Tačiau daug yra tokių sėdinčių mokykloje ilgiau, nors mokslas mažai rūpi. Manau, kad 16 metų sulaukęs mokynis turėtų jau pats būti motyvuotas ir sugebėti mokyklai įrodyti, ko jis ten eina. Nenori mokytis - nereikia ir jokių išimčių. Su jaunesniais vekėjais tvarkytis reikėtų iš naujo apibrėžus mokinių ir mokytojų teises. Tikslas turi būti kokybiškos pamokos, jeigu yra tam kliūčių, jos turi būti pašalintos.
faktas 2011-07-12 14:18
O ar pats mokinys suvokia, ko jis eina į mokyklą? Plius, kodėl jis turi kažką įrodinėti mokyklai?
Žyžius 2011-07-13 01:23
O gal diskusijos dalyviai, bėda yra auklėjime iš esmės? Dabar chebra gauna laisvės daugiau negu tarakonai ir nežino ką su ja veikti. Tokius pataisyti iš esmės yra sunku. Lieka tik vienintelė kasta žmonių galinti sutvarkyti jų ganėtinai "surožintą" požiūrį į gyvenimą ir tai aišku yra rimti psichologai. Su fizinėm bausmėm iš tokių padarysi nebent karius, bet vertybių neįdiegsi. Mano 2 pensai.
Nerkashis 2011-07-14 11:02
Čia fizinė bausmė? Mizeris čia ir viskas. Aš augau "ant diržo", mano vaikai auga "ant diržo" ir tikiuosi vaikų vaikai taip pat augs. O mokykloj yra tekę pradinėse ir kampe pastovėt, vėliau ir grūšių pasigaut. Teko ir kaip Kionig siūlė už bausmes mokyklos aplinką tvarkyt, ūkvedžiui prie ūkio padėt.... Dabar prikepta tiek soc. darbuotojų. Tegu atlikinėja praktiką už pusę etato ir tvarkosi su neklaužadomis po pamokų.
Genius 2011-07-15 23:34
Na kaip fizine bausme galetu buti sportas(kaip armijoj(uz viena atsako visi)) ir\arba viesieji darbai (jau nusikaltusiam) ,bet tie darbai turetu buti gedingi kitu mokiniu atzvilgiu. Dabar dauguma mokiniu nemato tikslo mokytis todel ir nesimoko pasiseka jei isvis mokykla lanko. Pvz: mano klasioke mokyklos beveik visiskai nelanko ,viena karta pasitaike taip kad jai atejus gavo kontrolini is azijos saliu ir zinot ka, nezinojo kur Kinija. O jei jau padarys bausmes tai reikia ir kazkokius prizus padaryt ! Ir dar noriu pridet kad as dabar mokysiuos 9klasej , taigi tikuose kad tokiu istatymus patvirtins man dar mokantis!
Bomber 2011-07-16 00:50
Tikrai sveikintinas dalykas, nes visi tik ir žiūri mokinių teises ir mokytojų neteises, o mokinių pareigos baigia išnykt
mariuzzzas 2011-07-18 02:09
"- Bausti mokinius dėl blogo elgesio ir patyčių už mokyklos ribų ir ne pamokų metu, įskaitant ir vakarus bei savaitgalius" Kodėl mokyklos turėtų kištis į mokinio asmeninį gyvenima, ne pamokų metu?. O šis punktas gana juokingas: "- Reikalauti iš tėvų pasirašyti „vietos mokyklos susitarimus“ ir kreiptis į teismą dėl 50 svarų (192 Lt) baudų skyrimo šeimoms, jeigu sūnūs ar dukterys reguliariai elgsis nepaklusniai ar praleidinės pamokas." Ir jūs galvojat kad tėvai tikrai pasirašys tokius "susitarimus"? , Pavyzdžiui mano tėvai tikrai nepasirašytų
Maumelis 2011-07-18 09:33
Kalbu apie motyvaciją ir atsakomybę. Galbūt netiksliai išsakiau mintį. Gal netgi atsakomybė čia ir svarbiausia, tačiau jos nereikalaujama, ji neugdoma. Čia dėl bendros tvarkos mokyloje, kas liečia nusikaltimus ir netinkamą elgesį. Dėl motyvacijos: Pamokų lankomumas neturėtų būti griežtas, mokinys turi būti atsakingas už savo mokymosi rezultatus tik pats prieš save = kaip pasiklosi, taip išmiegosi.