Harvardo universitetas ir MIT nemokamai priims milijardą studentų  (17)

„Nuotolinių studijų revoliucija“ – taip savo pradėtą projektą vadina prestižiniai JAV Harvardo universitetas bei Masačūsetso Technologijos institutas (MIT), žadantys kokybišką nemokamą išsilavinimą visiems norintiems.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Harvardo universiteto ir MIT atstovai oficialiai anonsavo bendrą nuotolinių studijų projektą „edX“, kuris visiems anglų kalbą mokantiems pasaulio gyventojams siūlys „laisvą, kokybišką, nemokamą ir maksimaliai prieinamą“ išsilavinimą. Pirmieji „edX“ nuotolinių studijų programos kursai norintiems studijuoti internetu bus pasiūlyti jau šį rudenį, sakoma Harvardo universiteto pranešime.

Pasak abiejų aukštųjų mokyklų atstovų, „edX“ programa skirsis nuo jau vykdomų nuotolinių studijų programų. Studijuojantiems bus pateikiami ne tik atskirų dalykų videokursai, o visas nuotolinio mokymosi paskaitų ir pratybų kompleksas, į kurį įeis testai, bendravimo studentų grupėse bei dėstytojų vykdomos kontrolės mechanizmai ir t.t. Šiuo tikslu „edX“ kūrėjai ruošia specialią programinę įrangą, kuri ne tik kontroliuos visą studijų procesą, bet ir analizuos studentų elgesį. Taip esą bus galima padidinti jau esamų studijų programų kokybę, ir ne tik neakivaizdinių, bet ir dieninių. Ši programinė įranga bus prieinama laisvai. „edX“ iniciatoriai tikisi, kad ja naudosis ir kitos aukštosios mokyklos, teikiančios nuotolinių studijų paslaugas.

„edX“ programos kūrėjų teigimu, pagrindinis jų prioritetas – dieninių studijų kokybės gerinimas. Manoma, kad būsimoji nuotolinių studijų technologinė platforma padės abiejų aukštųjų mokyklų studentams geriau įsisavinti dėstomų dalykų žinias. Pabrėžiama, kad šis projektas yra eksperimentinis, tačiau bus vykdomas atsižvelgiant į galimai didelę jo paklausą.

Ir Harvardo universitetas, ir MIT naujai nuotolinių studijų programai skyrė po 30 mln. JAV dolerių. Abiejų aukštųjų mokyklų atstovai planuoja plėsti partnerių ir rėmėjų ratą, pritraukti kitus šią iniciatyvą remiančius universitetus.

„edX“ sumanytojai tikisi, kad šia nuotolinių studijų programa naudosis iki milijardo žmonių visose pasaulio šalyse. Skelbiama, kad „edX“ studijos bus nemokamos, tačiau pažangūs studentai, norintys gauti įgyto išsilavinimo sertifikatą, už jį turės susimokėti nedidelį mokestį. Jo dydis nenurodomas.

Šiame vaizdo siužete – „edX“ projekto pristatymas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(4)
(0)
(4)

Komentarai (17)