Stojimas po teismo sprendimo: ką galvoti vienuoliktokams?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Shinigami 2013-01-06 14:01
Nieko naujo, valdininkai niekados ne atsako už savo priimtus sprendimus, nebent taip nori kiti valdininkai/politikai. Kuriems rupi į jo vietą pastatyti sava žmogų. Pas mane darbe pastoviai yra susiduriama su skirtingu to paties istatymo interpretacijomis skirtingose institucijose arba skirtingose savivaldybėse. Dėl ko atrodo, kad kiekvienas valdininkas turi savus valstybinius įstatymus. Dažnai valdininkai viršija savo įgaliojimus ir pradeda priiminėti sprendimus kuriuos turi priiminėti kitos valstybinės institucijos. Kartais net reikalauja to ko neįmanoma įgyvendinti. Kaip pav. butu reikalavimas, kad verslininkas už savo lėšas praplatintu kelią. Bet šalę kelio yra privačių asmenų žemė. Tad toks reikalavimas reiškia, kad verslininkas (privatus asmuo) turi nacionalizuoti žmogaus (kito privataus asmens) žemę. Ir nei vienas valdininkas ne atsako už tokius sprendimus. Kaip ir ne atsako už sprendimus kurie padaro milijoninius nuostolius valstybei. Nes jie turi baltą bilietą.
MindaugasV85 2013-01-06 17:59
Toks vaizdas, kad tie moksleiviai kiekvienais metais kažkur stoja, kad "" prie tų reformų. Stojau 2004-ais ir "nepastebėjau" jokių reformų.
Vitalijus 2013-01-06 19:36
Tai gal stok dabar ir pamatysi?
secret 2013-01-06 21:33
visu pirma, klaida Lietuvoj yra, kad is nemokamo mokslo visiems pasidare - diplomai visiems. realiai gyvenime reikia nedaugiau negu 30-40% zmoniu su aukstuoju issilavinimu. visam kitam turetu paruosti vidurines/gimnazijos/profesines mokyklos. taciau mokyklos ruosia egzaminams, o ne gyvenimui. panasiai kaip lietuvoj vyksta vairavimo kursai ir egzaminai, ismokina matyt stulpelius, bet ne parkuotis. tegu sustato tikrus senus lupenas automobilius ir praso prisiparkuoti. tokio egzamino kaip istorijos - privalomo isvis nesuprantu - kam jis skirtas? ka jis parodo? gebejima "iskalti"? jei turi galva tiksliuosiuose moksluose, tai ir istorija bandai sisteminti, pasilikti uzuominas, kurios primintu kazka placiau. zemelapiai istorijos egzamine, kam reikalinga zinoti kaip keitesi teritorijos simtus, tukstancius metu tam tikru dinastiju? tiesiog slamstastika, prikisa moksleiviams i galva sudo atsiprasant.
Creatium 2013-01-07 00:10
Tačiau teigiami pokyčiai yra jau matomi. Praėjusiais metais, lyginant su 2008, profesinėse mokyklose mokėsi bene dvigubai daugiau studentų. Kolegijose keliais procentais. Universitetuose studijuojančiųjų sumažėjo. 2012 rezultatai buvo maždaug po trečdalį kiekvienai "institucijai".
GTRooTube 2013-01-07 15:58
Kažkokia nesąmonė
tomzaslt 2013-01-07 16:13
Tu pats save supratai ? Net pikta skaityti kaip zmones nesamones sneka... Tikraiusiai pats baigei profesine mokykla... Kur cia tuos diplomus visiem uz dyka dalina ? kada lietuvoje buvo daugiau nei 40 procentu zmoniu su aukstuoju ? Tai sakai istorija slamstas... Tai paskui ir uzauga "tiksliukai" kurie nieko apie gyvenima nesupranta . Istorija vien del bendro ispriusimo reikalinga taip pat kaip ir geografija . Ir tegu tie moksleiviai neverkia normaliam zmogui ten labai daug kalti nereikia uztenka girdeti ka mokytoja kalba per pamokas. Egzaminai turi buti ir ku odaugiau tuo geriau. Kaip tada tavo manymu ivyks ta rotacija kas gaus diploma kas eis i profesine ? Jai nebus privalomu egzaminu? Ir kuo naudingesne fizika ar matematika uz istorija ? negi tau gyvenime daznai reikia sinusu kosinusu , niutono desnio ir fizikos formuliu ?
secret 2013-01-07 17:02
Tu pats save supratai ? Net pikta skaityti kaip zmones nesamones sneka... Tikraiusiai pats baigei profesine mokykla... Kur cia tuos diplomus visiem uz dyka dalina ?kada lietuvoje buvo daugiau nei 40 procentu zmoniu su aukstuoju ? Tai sakai istorija slamstas... Tai paskui ir uzauga "tiksliukai" kurie nieko apie gyvenima nesupranta . Istorija vien del bendro ispriusimo reikalinga taip pat kaip ir geografija Ir tegu tie moksleiviai neverkia normaliam zmogui ten labai daug kalti nereikia uztenka girdeti ka mokytoja kalba per pamokas. Egzaminai turi buti ir ku odaugiau tuo geriau. Kaip tada tavo manymu ivyks ta rotacija kas gaus diploma kas eis i profesine ? Jai nebus privalomu egzaminu? Ir kuo naudingesne fizika ar matematika uz istorija ? negi tau gyvenime daznai reikia sinusu kosinusu , niutono desnio ir fizikos formuliu ?
Arthuras 2013-01-07 17:22
Kur dalina? Oi, daug kur dalina. Daugumoje universitetų užtenka paskaitose pabūt, arba lankyt paskaitas ir pan. Pastangų nereikia. Ir patikėk, ne iš nuogirdų žinau. Lietuvoje žmonių su aukštaisiais ryškiai per daug. Bet kaip tą problemą spręst, kitas klausimas.
tomzaslt 2013-01-07 17:50
Na zinai pats studijuoju MRU ta visu tariama ir apgailetina teise. Kaip gandai sklinda kad mru be pastangu ten viska duoda bet kazkaip nesimokius net to 5 gaut neiseina. O mokytis tai cia ne taip kaip vidurinei istorijos egzaminui kad tai ka girdejiai ir vakaras pasikartojimui . Kiekvienam egzaminui bent po 3 dienas gryno skaitymo ir mokymosi reikia. O tu manai kad yra lengva pasedeti paskaituose ir pasimokyt ? kai kiti bendramaziai baige 10 klasiu gryzta i lietuva ir vazineja su masina uz 30k lt pinigu tokiem dalykam kaip kavinei valgymas neskaiciuoja o daugelis studentu lita pre lito deda ir gyvena geriausiu atveju uz 800 lt i menesi, tai yra lengva ? Ka pats esi baiges , negi jau taip lengva buvo ? o geriausias pavizdys tame kad istojo teisininku 360 pirmam kurse po pirmu 2 sesiju liko 260 o kur dar likusios 5 ? Tai jai taip lengva kodel jie nebaigia ? Visi esam jauni visko norim , o gauti labai sunku . Kartais susedam su draugais pakalbam kokio velnio mes cia mokomes ka mes gausim pabaige ogi miglota ateiti... Taip kad labai nemalonu kai pasako kazkas baiges 10 klasiu kad va as esu protingas nes nesimokau nors ten labai lengva , geriau dirbu ir gyvenu apie nieka negalvodamas .
secret 2013-01-07 17:59
uz negerbima gyventoju grupes, kurie baige profesini issilavinima, turetum gauti i kupra. tiksli ataskaita butu pateikta cia http://ec.europa.eu/education/lifelong- ... ort_en.pdf gal ir galejau paminet, kad tai tarp 20-29metu intervalas kaip ten bebutu toj pacioj ataskaitoj pamineta, kad aukstaji issilavinima igijusiu asmenu skaicius per paskutinius tris metus isaugo 30%. tuo tarpu profesini issilavinima igyja 2kartus maziau gyventoju nei vidutiniskai Europoje. (prie to prisideda tokie kaip tu, kurie i si issilavinima turincius asmenis ziuri is auksto) ir pabaigoje turim kasininkes su aukstaisiais. Jau dabar bakalauras nuvalkiotas iki vidurines mokyklos lygio ir neturi tos galios, kokia turetu tureti. Magistras siai dienai vertas tiek, kiek turetu buti bakalauras.
tomzaslt 2013-01-07 18:25
Na bukim biedni bet teisingi visi indzinieriais , filosofais mokytojiais ir vadovais nebus . Siu zmoniu dalis turetu buti maziausia visuomeneje . O kas pasirenka profesine mokykla kaip jau ir pasirenka darbininko dalia. Be ju mes nei is vietos nes is esmes 10 darbininku reikia tik 1 vadovo . Is to ir turetu kilti pagarba jiem , nes jie teikia paslaugas , gamina maista ir t.t. bet ar sau tokio gyvenimo norim ? Kad ir to kasininko maksimoi ? Zinoma kekvienas mastantis zmogus to nenori bet jai nebera kur daugiau eit... O ir pagarbos man nekelia nes pazystu nemazai kas ten mokosi vaikystes draugu nu ka zinau... Kaip givuliukai dulkinasi , prigere uz 10 lt skolos kambariokiui i lova primyza uz lietuviu mokyklini ir geografijos egzamina kad gautu 12 klases atestata nesa 20 lt kysio mokytojiai 20 lt.... nu butu juokinga jai nereiktu verkt. Taip kad as dziaugiuosi kad jie yra bet pagarbos per didziausios as jiem nejauciu.
secret 2013-01-07 18:28
Jis ir neturi galvoti, jis turi gerai gyventi pabaiges ir vidurine/profesine mokykla, o zmogus su aukstuoju turetu gyventi labai gerai, bet cia kaip sakiau paklausa/pasiula . turim kruva diplomuotu - ju verte krenta. mokyklose tave ruosia ne gyvenimui, bet egzaminams, kad istoti i universiteta ir cia yra didziule klaida... beje del draugeliu su 30k masina, nesureiksmink. geras mechanikas ir garaze turi daug ir apmokamo darbo 30k nera daug, jei studijas baigsi sazininkai, pasiimsi tai ko tikrai reikia praktikoj, nes kaip sakiau ir universitetas megsta duoti daug informacijos, kurios nereikia, bet destytoju toks darbas, kazka duoti ismokti istorija butu galima palyginti su teise, kai tau nebutina iskalti visu straipsniu mintinai, bet turetum zinoti, kur ieskoti/ziureti reikalui esant bent jau tiek turetu reikalauti mokykloj ir leisti naudotis enciklopedijom ir t.t. kaip skaiciuotuvas matematikoj, tik irankis gauti atsakyma.
tomzaslt 2013-01-07 18:48
Is pradziu maniau kad tavo mastymas pakankamai isigimes bet siam pasisakimui is esmes net neturiu kam priestarauti. Tik tiek gal kad mokykla neruosia zmogaus gyvenimui o egzaminams. Ji turi ruosti , turi suteikti bet jau minimalu bendra isprusima , o jai nepadaro tai yra lb blogai , paskui galima ir laida padaryti kaip kad " klausimelis" kai zmogus nezino su kuo lietuva siena turi ar kaip aukstai debesys. Juk tas mokymasis nera skirtas vien darbui , tai apie ka bendraut su zmogum kuris tik moka idialiai perinkti masina bet nezino kur randasi azija ? Jie ne robotai , turi savo laisvaliki gyvenima draugus o tam taip pat reikalingas bendras isprusimas . Galu gale valdzia renkam ir diplomuoti ir nediplomuoti tai kokiu budu jus manot Valinskininkai ir ju pasekejiai draso kelias gauna mandatu seime ?
Arthuras 2013-01-07 18:51
Nelabai supratau, ką tu tuo norėjai pasakyt, bet tiek to... Gal mano viso post'o esmė neaiški, bet pasakysiu paprastai - neturiu aš nieko prieš vadybą, teisę, ekonomiką ir kitus mokslus. Tik bėda tame, kad universitetai jaučia poreikį tam popieriui ir jį spausdina. Jei kai kurie jaučiasi laisviau ir lengviau universitete, tai mokykloje, tai apie ką kalbam?..
tomzaslt 2013-01-07 19:02
Nebuk mazas vaikas, jauciuosi kaip i krepsinio foruma pakliuves kur zalgirio fanai ant ryto fanu ir atvirksciai stumia. Tu jauties pranasesnis uz mane kad studijuoji VU ? Ar pavydi to laisvo laiko ? ar kame beda ? Studijuoju teise ne todel kad neturejau kur stot jau nuo 9 klases to norejau . Turejau galimybe stoti ir i VU bet apziurejus universitetus labiau patiko mru. Kadangi nesu Vilnietis tai manes tos mru ir vu studentu rietenos tuo laiku neliete. VU MRU VGTU VDU AR net koks SU tu diplomu uz dyka nedalina . Nereiskia kad baiges SU informatika bus blogesnis uz tave baigusi VU informatika, nuo zmogaus priklauso... Nenoriu nusileist iki tavo lygio ir pilt siuksles ant kitu studentu kurie studijuoja kitur.
immortallt 2013-01-07 19:12
Siaip sutinku su teiginiu, kad diplomus pas mus dalina per lengvai. Nesakau, kad mokytis nereikia, bet turetu but ju maziau isdalinama ir didesne atranka.
Arthuras 2013-01-07 19:14
Kokiam aukštam lygyje randiesi? Iš minčių dėstymo ir faktų neigimo, nepasakyčiau, kad labai jau aukštame...
secret 2013-01-07 19:14
mokytojas turi auksta padegogini issilavinima turintis asmuo, gryzom prie to, kad tikriausiai diploma gavo tam darbui netinkamas, kuris galimai praejo su banda kitu, jis nesupranta kiek vertas aukstasis issilavinimas, nes tiketina lengvai praslinko ir lygiai taip lengvai dalina ir atiduoda kitiems, taip darydamas didele zala. profesinej mokykloj irgi neruosia pardaveju elektrikai (uzsieni labai brangios paslaugos), saltkalviai, tekintojai ir t.t. ir zmones su aukstaisiais ne visi tiek uzdirba, nes ir sia specialybe igauti turi buti taip pat sunku, kaip ir aukstaji, o mokytis yra tikrai ka... o turim negera stereotipa, kad i profke eina tas, kuris negali baigti vidurines
tomzaslt 2013-01-08 03:06
Arturai kad SU zmones mokosi nes ten ju namai, ne visi turi finansines galimybes studijuoti kitam mieste. Is tavo postringavimu galima suprasti kad vienintele vieta studijuoti yra VU. Nebeverta toliau veltis i diskusijas nes nei as taviskes nuomones pakeisiu , nei tu maniskes . Zinau kad teisininko darba bus begalo sunku gaut , bet manau kad gautos zinios man pravers kur bedirbciau galu gale ir nenoriu vieno nuobodaus darbo visam gyvenimui, vi. O tau palinkeciau nebuti tokiu radikalu , sudais nesidrabstyti . Jau geriau zmogus testudijuoja SU ar KU nei isvaziuoja i anglija kazkoki nezinoma zemo lygio koledza pasiemes simtatukstantines paskolas . Taip ir uzbaikim ta ginca gana . PEACE