Norite užsienietiško diplomo? Prašom nusipirkti!

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

marazas 2013-01-21 10:44
Tas puslapis man toks "google translate" stiliaus kažkoks. O šiaip, man gaila, kad kažkas dar tiki "diplomo galia", o ne savo galva. Ir keista man ŠMM reakcija. Jie nepasitiki savo sistemos išduodamais diplomais?
unytas 2013-01-21 10:58
isivaizduokit jus operuoja o daktaras,hirurgas baiges 8klases o dirba tik kad nusipirko diploma. kas is to diplomo jei pats nieko nemoki.
hostgator 2013-01-21 11:15
Vis dar pasakų šaly gyveni?
HardAxe 2013-01-21 11:55
priklauso nuo specialybės ir darbo vietos. kai kur diplomai labai reikalingi.
Arns 2013-01-21 12:22
ŠMM turi vykdyti tvarką. Ji pati dėl savo diplomų tikrai per daug nebijo. Labiau rūpi Lietuvos darbdaviai. Juk kam diplomai perkami? Tam kad koks bičelis ateitu į darbą, pateiktu kad kokiam UK kaimelį pabaigė koledžą, bet žinai, "namai traukia", tai aš čia pasiieškoti darbo ketinu. Nes vargu ar norėtumei kad tave vedžiotu taksistas su nupirktom teisėm, elektrikas vestu elektrą "iš bendro išprusimo", o mechanikas darytu "man regis tiks" stiliumi. Į aukštas pareigas taip lengvai nepraeisi, kad nepatikrintu ir nepasidomėtu kas ir kaip.
Verslininkas 2013-01-21 13:14
Logiska kad jei nebilys turi muzikos mokyklos dainininko diploma visi pamatys, bet jei kaip kazkas sake elektrikas is bendro isprusimo vedantis kabelius nusipirks diploma tai jo niekas ir nepagaus. Is esmes diplomu pirkimas yra bendras visos valstybes reikalas, pirmiausia jeigu mokykoje mokeisi nekaip ir buvai bukas, egzaminu nelaikei arba buvai ismestas, turetu buti atitinkama duomenu baze kurioje darbdaviai galetu paziuret kas tu per paukstis, logiska kad tai paskatintu ir zmoniu nora labiau stengtis. kitas dalykas tai lietuviu saziningumas, tol kol destytojai ims pinigus uz geresnius pazysmius arba akiu uzmerkima per egzamina, tol apsimokes ir diplomus pirkt.
cluendo 2013-01-21 18:42
Pasene kazkokie dalykai. Ot ir naujiena! Cia rusu laikais taip juk budavo Dabar i tema: Mano nuomone, cia yra vadinama "atsilikimo" arba "atsilikelio" problema. Zmones, issivysciusiose vlastybese turi siek tiek kita mastyma apie moksla ir jo suvokima. Jie nesiekia buti gydytoju, arba chemiku arba kompiuteriu mokslininku, jeigu jis ta sritimi nesidomi ir nezino ka su ja veiks. Tas zmogus studijuoja tai kas jam patinka - pavyzdziui marketinga arba galu gale kulinarija - jis zino/numano kad cia jo sritis ir turi vizija ka su ja darys ateityje. Gydytojas bus patenkitas savo sritimi - automatiskai ir daugiau gerbiamas, nes tai sunki ir daug darbo reikalaujanti profesija.(nesiplesiu cia gal). Kulinaras taip pat bus patenkintas - atidarys savo parduotivele, nauja bizni, galbut i TV nueis savo receptus rodyti. Abu yra lygiaverciai is esmes ir vienas kitam netrugdo. Niekas nezemins kulinaro kad jis kazkoks nevykelis nes nebaige "mokslu". Visi ji priims toki koks jis yra. Tuo tarpu Lietuvoje yra priimta, kad jei esi baiges kulinarija arba dar kazkokia "neaiskia" profesija - tu jau nebe zmogus, durnas, kvailas, ir pajuokos objektas. Rezultate diplomus perka "atsilike" zmones kuriem idiegta i galva kad jis turi buti "su diplomu" nors net neisivaizduoja ka si juo veiks. Cia aisku, svietimo sistema kalta del tokiu paziuriu. Aciu
Wolfy 2013-01-21 19:27
Labai teisinga nuomonė, kad taip dauguma lietuvių galvotų. Visai kitaip gyventume tada.