Amerikietis moksleivis per keletą metų išmoko daugiau nei 20 užsienio kalbų (Video)  (11)

17-metis Timothy Doneris iš Niujorko įsigudrino per gana trumpą laiką iš eilinio moksleivio tapti tikru poliglotu. Jei dauguma jo bendraamžių per trumpą laiką gali išmokti tik kelias frazes, T.Doneris prieš keturis metus pradėjęs mokytis kalbų, dabar kalba daugiau nei 20 užsienio kalbų, rašo Nydailynews.com.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Savo neįtikėtinus sugebėjimus užsienio kalboms 17 metų vaikinas įrašė į vaizdo įrašą ir įkėlė jį į svetainę „YouTube“. Per metus jį peržiūrėjo keli milijonai žmonių visame pasaulyje. „Aš labai džiaugiuosi, kad mano vaizdo įrašas paskatino žmones mokytis užsienio kalbų ir tyrinėti kitų šalių kultūrą“, – sakė vaikinas.

Vaizdo įraše moksleivis kalba prancūzų, rusų, vokiečių, žydų, arabų, italų, turkų, olandų ir kitomis kalbomis. Vaikinas neslepia, kad moka šias kalbas skirtingu lygiu, tačiau kasdien jas tobulina.

„Žinoma, man trūksta laiko išmokti iš karto visų kalbų, tačiau stengiuosi suspėti kuo daugiau“, – prisipažino jis.

Vaikinas į savo sugebėjimus žiūri kukliai ir labai bijo, kad vieną dieną jo sugebėjimai gali pradingti. Mat gyvuoja teorija, skelbianti, kad žmogus gali išmokti kalbų iki atitinkamo lygio, kol yra jaunas. „Teorijoje teigiama, kad didžiausia galimybė išmokti kalbų, kai žmogui 9–12 metų“, – pastebi T.Doneris.

Ko gero, įdomiausia šioje istorijoje tai, kad mokytis užsienio kalbų vaikinas pradėjo ne nuo gimimo. Iki tol jis mokykloje mokėsi gana vidutiniškai. Jis pradėjo mokytis prancūzų kalbą trečioje klasėje, lotynų – septintoje, tačiau neteikė ypatingų vilčių. Viskas pasikeitė, kai sulaukus 13 metų jam teko mokytis įstatymų ir papročių, teisės pagrindų bei įsipareigojimų žydų kalba. Taip pat jį sudomino filmai ir dainos ta kalba. O išmokęs šią kalbą jis ėmėsi kitų.

Vaikino dažnai klausia, ar tai jo įgimti sugebėjimai, ar įgyti. Jis sako, kad nežino. „Aš žinau tik tai, kad kuo daugiau aš mokausi, tuo lengviau man įsisavinti naujus žodžius. Juk reikia išmokti skirtingas gramatikas, žodžių tarimus. Ir tada pajuntu, kad jie daug kuo panašūs. Mokykitės juos klasifikuoti“, – patarė T.Doneris.

Vaikinas baigęs vidurinę mokyklą galvoja stoti į kurį nors koledžą. Jis svarsto galimybę tapti vertėju arba užsienio kalbų dėstytoju.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(13)
(0)
(0)

Komentarai (11)