Garsus mokslininkas žmones pavadino „Žemės maru“

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Azuolas 2013-01-24 12:43
Kai prisigimdom vaikų, kurių negalim išmaitinti, tai tai patys ir kalti, patys savo maras, o ne žemės. Ypač Afrika, kur gajūs prietarai ir tradicijos, bet ne mokslas. Bet juk taip faina hiperbolizuoti ir save sulyginti su visa žeme...
Lukasfragas 2013-01-24 12:45
žemė jau ne vieną masinį išmyrimą pęrgyveno, kaip nors ir žmonija iškentės
Azuolas 2013-01-24 12:55
Ne tik masinį išmirimą, bet nuolat keičiasi ir gyvūnų rūšys, ir aplinka, ir atmosferos sudėtis. Niekaip nesuprantu tokių žmonių, kurie atrodytų lyg ir protingi, turėtų gerai žinoti apie tai, bet vis tiek svaičioja apie žmones žemės mąstu. Jei žemėje milijonus metų būtų tokia pati klimato temperatūra, tos pačios gyvūnų rūšys ir toks pats jų gausumas, bet žmonės viską keistų, tada tik ir pritarčiau visiems svaičiojimams apie žmones kaip "žemės marą" ar "žemės vėžį".
LG0012 2013-01-24 13:22
Pats jau svaisčioji, gerai tas mokslininkas sako..
Mindzaugas 2013-01-24 14:51
Vaikai tik motyvuoja parnešti maisto į namus. Populiacija visada nusistovi, kaip prieš šimtus metų visame pasaulyje, kaip dabar Europoje. Nors sutinku Afrikoje žmonių neišprusimas lemia šitą sunkią situaciją. Pavyzdžių ieškoti ilgai nereikia Angola buvusi viena didžiausių maisto eksportuotojų išvariusi Portugalijos valdžią ir iš likusių europiečių atėmusi turtą, tapo maisto importuotoja nes nemokėjo dirbti žemės. Pilietinis karas trukdo atsigauti... Žodžiu velniava ten, bet praeis laikas ir viskas stabilizuosis. Gal ta pagalba ten tik maišo patirtų badą kaip Ukrainoj greit išmoktų savo pamoką. Nors taip kalbėti neetiška, kaip ir kalbėti, kad bado priežastis-Vaikai, kaip ir įtakingiems žmonėms žmoniją vadinti maru. Aš galvoju atsiradus sintetinėms trąšoms, tobulesnei medicinai žmonės tiesiog gavo vietos padidinti populiacija ir ji nesiekia savaiminio susinaikinimo ribos, telieka laukti kol vanduo nusistovės.
bahuriux 2013-01-24 14:56
Tokiems garsiems "mokslininkams" reiketu pagrysti savo idejas darbais ir pradeti mazinti populiacija pradedant nuo saves.
mnv 2013-01-24 17:39
[quote="bahuriux"]Tokiems garsiems "mokslininkams" reiketu pagrysti savo idejas darbais ir pradeti mazinti populiacija pradedant nuo saves.[/quote Nemazai zmoniu jo ir jo darbu pasigestu, taigi tai nebutu labai jau efektyvus populiacijos mazinimas. Tuo tarpu tu kazin ar kam nors isskyrus tavo seima reikalingas, tai gal pasinaudok savo patarimu O kas tiesa tas nemelas. Durniausias to pavizdys tai turbut gyvunu naikinimas del prietaru, kad kazkokio ten rago ar danties nykstancio gyvuno milteliai erzilu pavers, nors viagra senai yra Azijoje/afrikoje tas populiaru.
bahuriux 2013-01-24 17:49
Jo darbus (jei jie ko ir verti) nubraukia vienas vienintelis toks pareiskimas, kaip sitas. Tai jis ir yra zmonijos maras. Beto as nesiulau naikinti zmoniu ir nemanau kad tas butina. O siulau ta pasidaryti tiems kurie mano, kad zmoniu per daug, as taip nemanau. Ir nematau reikalo aukotis del kazkieno iskrypusios pasauleziuros.
ezlock 2013-01-24 20:48

Azuolas 2013-01-24 20:53
kur prieštarauja gamtai?
Marius18 2013-01-24 20:59
Mintis yra ne zmoniu naikinimas,o populiacijos kontroliavimas.
technologas 2013-01-24 21:03
Gamtos dėsniams prieštarauja išsivysčiusio maisto gamyba - kiekvienai maisto kalorijai ant stalo gauti sunaudojama 10 energijos kalorijų Bet kuris gyvūnas taip gyvendamas nustiptų, bet žmogus gajus
LG0012 2013-01-24 21:11
O gamtoj esi matęs kaip gyvūnai tonomis tempia maistą į savo sandėlius, po to ji stumdo kažkokioms tai gyvūnų grupelėms kurios nesugeba išsimaitinti taip skatindamos populiacijos augimą? Ne.. Štai tau ir prieštarauja gamtai, jei sunku tai suvokti, tai skaityk viską iš naujo dar 10 kartų.
Popasz 2013-01-24 21:22
Žmonija dabartinėj stadijoj pati sau kasa duobę. Vienas iš filmų parodančių kodėl: "Home". Žmonių planetoje nėra per daug, tačiau proto ir vieningumo tikrai per mažai. Žemė mūsų namai, viena garsi frazė: There are no passengers on Spaceship Earth. We are all crew. Čia yra viena kosminė (o kodėl gi ne?) platforma, kurioj beveik visi pasidarė individualistais, nesuvokiantys, jog visi jie esti vienis, kad ir kiek jų bebūtų. Sistema kariaujanti pati su savimi save traukia į pražūtį, kančią. Pagrindinė kančios priežastis yra prisirišimai ir egoizmas. Jei esi egoistas, esi automatiškai prisirišęs prie savo ego, jei esi prisirišęs, kad ateis kančia tik laiko klausimas. Praktiškai visa žemė yra kaip viena sistema susidaranti ir daug mažų sistemų, sistemos geriausiai funkcionuoja kai apsijungia ir nekariauja viena su kita. Kol žmonės to nesuvoks, tol pasaulis bus kupinas kančios. Manau pasaulyje anksčiau ar vėliau dėl išsiplėtojusio individualizmo/egoizmo bus neregėto mąsto karas, kuris galbūt pakels žmonių sąmoningumą. Bet iki susivokimo, jog esame vienis, dar oi kaip toli. Nieko nepadarysi, tokia žmonių rasės stadija. Šią akimirką tobulesni jie būti negali. Žmonių nėra per daug, tačiau tam tikrų žmonių grupių kiekis žiūrint į ateity kelia mintį, jog europoje etninių europiečių liks mažuma dėl išsikėrojusio hedonizmo. Vietoj to, jog šeimoj bent jau 2 vaikus turėtume (nors realiai reikia 3), geriau atvykėlių iš n-tųjų kraštų prisikviest, kurie (NE VISI, BET TOKIŲ YRA, kaip ir etninių europiečių) pigiai dirbtų, gyventų iš pašalpų ir daugintūsi per įsčias aritmetine progresija. Jei į temą straipsniui, kyla klausimas, kada gi tas "maras" baigsis, jeigu išvis baigsis? Kai kas dėl to turbūt labai džiaugiasi, kai kas verkia.
Azuolas 2013-01-24 22:37
Taip, esu matęs, kai prisiveisia be galo gyvūnų, kurie viską suėdą ir paskui kelias kartas populiacija drąstiškai sumažėja dėl pirmosios neapdairumo. Tai net labai įprasta. Prieš skelbdamasis save gamtos advokatu keik patyrinėk pats ją.
Popasz 2013-01-24 22:49
Jum neatrodo, jog neįmanoma išlaužti objektyvumo subjektyvume, turint minty tai, jog šnekama apie biologinių rūšių elgseną tarpusavyje? Juk ten rasi visko nuo didžiulės empatijos ir susivienijimo iki savidestrukcijos. Beje, gamtai prieštarauti negali niekas, juk gamtos dėsniai patys sau prieštarauti negali negali. Toks teiginys tolygus teiginiui, jog tam tikras fizikos dėsnis prieštarauja kitam fizikos dėsniui. Fizika prieštarauja pati sau, normaliai normaliai Kas yra gamta: http://lt.wikipedia.org/wiki/Gamta
LG0012 2013-01-24 23:30
Visiškai tau pritariu, visus reikėtu susodinti ir priversti pasižiūrėti filmą HOME. Gal tada ir susimastytų..
LG0012 2013-01-24 23:32
Ką tu čia nusyšnki? Pasiskaityk mano postą ir po to savo, jei rasi loginį ryšį, paskambink..
shift 2013-01-24 23:35
Niekas neturi teisės kažkam kažką nurodinėti, ko yra perdaug, ko yra per mažai. Ne šito seno pirdžiaus reikalas kiek afrikiečiams reikia tyrėti vaikų. Jeigu jau toj Eitijopijoj yra badas, vadinasi viskas išsispręs savaime. Tiesiog reikia atprasti kitiems nurodinėti. Tokie pareiškimai kaip šio seno pirdžiaus, tai hitlerinės ideologijos reliktas. Teisingai kažkas paminėjo, tegul mažina populiaciją pradėdamas nuo savęs.
shift 2013-01-24 23:40
Taip ir maniau, kad turim reikalo su praplautom smegenim. Bičiuli, o tu pasidomėk kiek milijardų tonų maisto vakariečiai išmeta. Jei vakariečiai ėstų ir penėtųsi mažiau, žemėje galėtų ir 15 milijardų be problemų sutilpti.