Garsus mokslininkas žmones pavadino „Žemės maru“  (33)

Mokslininkas ir legendinis BBC laidų vedėjas seras Davidas Attenborough, išgarsėjęs darbu laidose „Planet Earth“ ir „Life“, labai neigiamai pasisakė apie žmonijos poveikį pasauliui, kurio būkle jis domėjosi pastaruosius šešis dešimtmečius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

86 metų D. Attenborough per interviu „Radio Times“ sakė, kad žmonės yra „Žemės maras“ ir kad norint pažaboti neribotą populiacijos augimą visoje planetoje teks imtis populiacijos kontrolės priemonių, rašo theverge.com.

„Bėda ne tik klimato kaita; bėda yra paprasčiausia erdvė, plotai, kuriuose reikia auginto maistą šiai milžiniškai ordai. Kūrėme laidas apie badą Etiopijoje; ten tai jau vyksta. Ten per daug žmonių. Jie nebegali savęs išmaitinti – ir tai nėra nežmoniška. Taip yra. Tol, kol žmonija nesusitvarkys, kol nepradės koordinuotai vertinti planetos, padėtis tik blogės ir blogės“, – sakė mokslininkas.

Jungtinių tautų skaičiai rodo, kad žmonių skaičius Žemėje 7 milijardų ribą perkopė 2011 metų spalio 31 dieną, o daugelis šios neregimos ribos peržengimą vadina netvaraus augimo pranašu. Stanfordo universiteto (JAV) Gamtosaugos centro direktorius Paulas Ehrlichas sakė, kad su D. Attenborough vertinimu jis absoliučiai sutinka – lygiai kaip ir visi iki vieno mokslininkai, kurie aiškiai suvokia situaciją.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(24)
(0)
(0)

Komentarai (33)