Britų politikas: Lietuva viena pirmaujančių valstybių taptų pasekusi Honkongo pavyzdžiu

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Osiris 2012-12-03 11:50
Jei tik kam is valdzios tikrai rupetu Lietuvos ateitis, tai apsikarpytu 90%, bet net Grybauskaite kazkodel niekad tokiam zingsniui nesiryztu.
Simkus 2012-12-03 11:56
Su jo požiūriu į švietimą sutinku, bet jei nori gerai išlavinti žmones reiks mokytojų, o mokytojai valstybės tarnautojai . su kiekviena tokia laisvąją zona jos reikšmę mažėja. priedo jei mažai reguliavimu gali tikėtis, kad pas tave suvažiuos ne vien dėl mažų mokesčių, bet ir suvežt atliekas pateršt aplinką, ar pasinaudot mažais darbuotų saugos reikalavimais. Nelabai patiko ir jo požiūris į žmones, kad jei jie nesutinka su valdžia tam yra į propagandos variklį varoma švietimo sistema, kuri padės pakeist visuomenės mastymą. Lietuva taip pat galėtų sekti Danijos pavyzdžiu, kuris atrodo yra daug stabilesnis, valstybė plotu mažesnė už Lietuvą, priedo negali būti tarpininku tarp Rusijos ir Vakarų Europos, kas yra milžiniškas pliusas. Danija turi didelį valstybinį aparatą, taip pat turi progresinių mokesčių sistemą, kuriu po tam tikros ribos pasiima 45% algos, tuo pačiu metu žmones turi vienas didžiausių algų pasaulyje prieš mokesčius, o po mokesčių turi labai daug valstybės suteikiamų privalumų.
Osiris 2012-12-03 12:13
Danija nebeturi gamtos, visi miskai paversti bjauriom lygumom. Lietuvoj mes mokam 70% algos mokesciams, ir tai net ne progresiniu budu. Tad ner ko i juos lygiuotis.
Tas_pac 2012-12-03 13:42
Lietuvoj mažins mokesčius ir valdymo aparatą - nebent paralelinėje visatoje O išties tai visų galingų ekonomikų (kurios nėra remtos į savo išteklių pardavinėjimą) esmė yra eksportas, kol nebus pas mus pramonės, tol ir liksim bananų respublika iki dienos kai paskutinis lietuvis emigruos.
vvv2 2012-12-03 13:50
Osiris 2012-12-03 15:23
Aha... Pirkimai, kuriu verte tera vos 10%, o likusius 90% pasivogia valdininkai? Tokius valdininkus apkarpius ryskiai pasijaustu pagerejimas.
Sarunas 2012-12-03 16:57
wou wou wou wou.... stop... iš kur 70%? Juokauji? Dirbdamas pagal darbo sutartį darbdaviui tavo algos išmokėjimas papildomai kainuoja 42%, o ne 70% Pvz.: į rankas gaunu 1.500, darbdaviui pilna mano kaina yra 2.580 su visais mokesčiais 1-(1.500/2.580)=0,42 arba 42% taip, kad nereikia čia niekų kalbėt
Sarunas 2012-12-03 17:01
Kad jau svaidaisi purvais - pavyzdį bent vieną pateik.. Nes kiek susidūręs su viešaisiais pirkimais, tai tik ką galiu pasakyt...tik visuomenėj susidarius nuomonė, kad viešieji pirkimai - pinigų plovimo mašina. Iš tiesų viešiesiems pirkimams taikoma griežta kontrolė ir konkurentai neleidžia valdininkam išdarinėt ko nori, kitu atveju viskas pasibaigia teismais, o ten jau greit atseka išankstinius susitarimus
Creatium 2012-12-03 17:28
Viename forume su vienu žmogumi bandėme išsiaiškinti kiek pavyktų sutaupyti vien tik mažinant valstybinį aparatą. Labai, labai nustebtum sužinojęs kokią to aparato dalį sudaro policijos pareigūnai, gaisrininkai, medikai, mokytojai, kiti darbuotojai, o kiek - valdininkai. Net atsisakius Seimo išvis, kažin ar sutaupytum kelis šimtus milijonų litų. Pasiskaičiuoti tą gali labai paprastai (yra parašyta kokius atlyginimus kas gauna, kiek tų žmonių yra). Na, o apie vagimą tai kalbėkime pavyzdžiais. Kas čia toks 90% visko pasivagia?
Aidas 2012-12-03 17:33
Netraukit žmogaus į baudžiamąją atsakomybę.
Myslius 2012-12-03 17:35
Policijos pareigūnai, gaisrininkai, medikai, mokytojai negali but privacios institucijos. Man panasu kad sis politikas nori kazkoki eksperimenta is musu padaryt, nereikia to. Jei modelis toks geras tai gal tegul patys britai ir isiveda, tada ziuresim.
Osiris 2012-12-03 17:44
O ka? PVM'o nemoki(42+21=63%)? Akcizu? Mokesciu uz salta radiatoriu? Tavo darbdavys tau atiduoda vos 10-20% tavo darbo vaisiu. Ta ka uzdirbi dar 60-70% pasiima valstybe. Dziaukis, jei sugebi bent desimtine sau atsidet kas menesi.
Eidumukas 2012-12-03 17:53
Nes valstybė be mokesčių tiesiog klestėtų...keliai patys nusitiestų ir policija už dyką dirbtų
Myslius 2012-12-03 18:08
http://www.finmin.lt/finmin.lt/failai/v ... s_proc.pdf Socialine apsauga mano manymu tikrai per daug suvalgo. Kitose net ir labiau senstelejusiose valstybese apie 20% laikosi, pas mus arteja link puses. Tarnautoju atlyginimai is vis maza dali uzima, tik 2.9% visa kita ne atlyginimai. Ir is Lietuvai visu pirma reiktu susitvarkyt elektra, nes kainos nerealios. Ir stabdyt visus tuos saules energijos nesamones visiskai, nes kaina dar labiau kyla.
Sarunas 2012-12-03 18:31
Pala pala... pats minėjai, kad atlyginimo kažkurią dalį sudaro mokesčiai. Kai perki kažkokią prekę, tai moki prekės ar paslaugos mokestį o ne atlyginimo. BTW! taip, kaip tu sudėjai...negalima taip daryt vėl tą pačią klaidą darai PVM prekės kainos tesudaro 12% 1-(prekėsKaina/PrekesKainaSuPVM). Ne gana to, ne už visas prekes ir paslaugas vienodas PVM tarifas.. Nepyk, bet čia palyginai kilogramus su litrais.. Akcizai gelbėja nuo visuotinio mokesčio, todėl aš esu UŽ akcizus. Važinėji mašina? reiškia naudojiesi keliais, keliai patys nenusitiesia, pirkdamas kurą susimoki už kelių išlaikymą...viskas paprasta, bet nesuk galvos akcizai mano paskaičiuotam procentui mažą įtaką daro pasikeičia 1-2% punktais skaičius. Mokestis ne už šaltą radiatorių, o už suteiktas prekes ir paslaugas... pagal tavo logiką suma, kurią sumoki už pieną yra mokesčiai, o ne atlygis už prekę??? Keista logika.... Dabar dėl 10-20% darbo vaisių... K L I E D E S I A I ! Pats biudžetuoju projektus ir puikiai matau, kad darbdavys sau pasiima tik 20-30% dalį, tuo tarpu visa kita eina atlyginimam ir aprūpinimam įrankiais darbui ir t.t. Ir iš tų pasiimtų 20-30% galiausiai eina į investicinius ir strateginius planus pinigai. Taip, kad klykt kaip esi išnaudojamas per visus galus nereikėtų, jeigu neesi įsigilinęs į temą.
Mindzaugas 2012-12-03 18:46
Negalima sakyti, kad visi yra korumpuoti, bet didzioji dalis tai tikrai. Sakykim mokyklu renovacijos, firma laimi konkursa darbu samata tiksli, laikas irgi apskaiciuotas. Prasideda statybos, firmos darbuotoju ten beveik nematyti, prisisamdo 3-4 mazesnes firmas atlikti visus darbus ir sugeba gauti gera pelna, dar ir mokyklos direktorius savo nama apsisiltines palieka. O juk laiminti firma turi buti pajegi atlikti dauguma darbu pati, viskas yra suskaiciuota negali juk buti kad laimejus projekta dar galetum islosti ji palikes atlikti kitiems. Keliai irgi gerai varo, visos firmos susitarusios sulyti kaina tik nuo tam tikros ribos. Dirbtu uz realia kaina keliu nutiestu trecdaliu daugiau. Negali jie isdarineti ko nori, bet jie turi budu kaip viska svariai apeiti. Pvz.: tureti sava zmogu savivaldybej kuris tvirtina projektus, visalaik galima rasti klaidu del kuriu butu galima projekta atmesti ir visalaik galima kitu klaidas tiesiog praziureti.
Vytax 2012-12-03 20:54
Džiaukis, kad apskritai egzistuoja viešieji pirkimai ir kad jų pažeidimai kyla į viešumą.
Sarunas 2012-12-03 21:17
Subranga yra normalus reiškinys. Pačiose konkurso sąlygose būna numatyta ir apibrėžta kam galima pasitelkt subrangovus ir kam ne. Beje tavo aprašytas atvejis su pasamdomomis keliomis firmelėmis... Laimėjęs konkursą atsako už savo subrangovus.. jeigu kas ne taip - per vamzdį lekia ne subrangovas, o genrangovas. Taip, kad už darbų vykdymo priežiūrą, kokybės užtikrinimą tas mokestis ir atitenka. Be abejo su %, nes niekas iš geros valios nedirba Dėl kelių...šitoj srity neturiu patirties, bet keistai atrodo tokie karteliniai susitarimai..jeigu matai, kad teiktinos paslaugos patrauklios ir jas gali atlikti..kodėl man siūlyt didesnę kainą, nei kad konkurentai? Juk laimi tai tik vienas, tai win-lose situacija arba turi kontraktą arba ne... Kiek su viešaisiais pirkimais esi susidūręs? Su nešvariais pirkimais labai greitai galima susitvarkyt ėmusis prevencinių priemonių ir parodžius užsakovui, kad akylai stebi situaciją ir neleisi daryt ko nori.. 90% atvejų suveikia.
immortallt 2012-12-03 21:40
Lietuvos biudzete apie puse sumos sudaro pensijos ir kitos soc ismokos. Pensiju ismokejimui skiriamu pinigu tiesiogiai ismokama zmonems kazkur 98.9% (keliu metu senumo duomenys); Privaciu fondu ir pasaulinis vidurkis yra apie 1.5% kastai. Nuo biudzeto, kur gali buti praplauta, max 5%. Tai yra MAX. O siaip galetumet ir palyginti pvz medicinine apsauga, kokia jinai uzsienyje, ir kokia Lietuvoje. Ypac kokia nors Anglija... Kalbant apie korumpuotus valdininkus, tarkime, staiga turite priejima prie projektuko 10 milijonu ir galite nuplauti milijona bei greiciausiai niekas nesuzinos. Ka darote ? Jei bent kyla mintis, kad pasinaudotumete proga, tai sveikinu, jus turbut dar net daugiau grobtumet pinigu nei dabar esantys valdzioje. P.S. biudzetas tiksliau: http://www.finmin.lt/finmin.lt/failai/v ... utinis.pdf
Myslius 2012-12-04 02:18
matau immortallt pateike 2012 duomenis, kaip tik norejau pats pateikt. Siandien musu finansu ministre sneka: "- Mano manymu, ne tik galima, bet tai būtų ir pageidautina, net jeigu ir bendrą mokesčių naštą būtų bandoma išlaikyti žemame lygyje, kokiame turime dabar. Praėjusią savaitę mačiau žinutę, jog , tai - faktas," http://www.nationmaster.com/graph/eco_s ... diture-gdp 40+ procentu cia yra nenormalu, o dar nenormaliau tai kad visa kadencija isdirbusi finansu ministre nieko apie tai nenutuokia, nepykit jei buciau finansu ministras, zinociau kiekviena procenta dar su 2 skaiciais po kablelio, ir taisyciau kritines vietas, akivaizdu kad musu finansu ministre nieko nenutuokia ar meluoja. Maziausia Europoj.... Nagi... Man idomu yra bent viena valstybe Europoj kuri isleidzia daugiau (%)? Gal net ir pasauly. Gal kam pavyks rast nes bent 50 valstybiu maciau ir nei viena neisleidzia daugiau nei mes.