KTU studentai laukiami NASA stažuotėse  (0)

Kauno technologijos universiteto studentai kviečiami stažuotis Nacionalinės aeronautikos ir kosmoso administracijos (NASA) Ames tyrimų centre. Tai šiomis dienomis Silicio slėnyje besilankančiai Kauno technologijos universiteto delegacijai susitikime patvirtino centro direktoriaus Simonas P. Wordenas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nors vizito metu didžiausias dėmesys buvo skiriamas mokslinio bendradarbiavimo ir stažuočių klausimams, darbotvarkėje buvo numatytas laikas ir komandos, kuri šiuo metu dalyvauja lietuviško palydovo „LitSat-1“ kūrime, susitikimui su projekto kuratoriais iš NASA. Jo metu galutinai suderintos techninės palydovo detalės.

„Džiugu, kad universiteto ir NASA bendradarbiavimas tęsiasi, - dar viešėdamas JAV, telefonu sakė KTU rektorius Petras Baršauskas. – Susitarimas dėl stažuotės jau davė pradžią svarstymams, kas į ją galėtų vykti. Labai tikėtina, kad tai bus studentai iš palydovo „LitSat-1“ komandos – tokią galimybę reikėtų suteikti itin stipriam ir motyvuotam jaunimui.“

Kauno technologijų universitetas yra vienas iš „Misijos Lituanica 80“, kurios metu į kosmosą bus pakeltas pirmasis lietuviškas jungtinės KTU ir Kosmoso mokslų ir technologijų instituto komandos sukurtas palydovas „LitSat-1“, vykdytojų. KTU įstaigos mokslo darbuotojai ir studentai dalyvauja komponentų projektavimo, programavimo, gamybos ir testavimo darbuose. Komandos kuriamo palydovo skrydis suplanuotas šių metų lapkričio mėnesį pagal su JAV kompanijos „LLC Nanoracks” ir Lietuvos kosmoso asociacijos pasirašytą sutartį. „Misijos Lituanica 80“ metu bus patikrintas komponentų, kurie bus naudojami 2015 metų pjezo reakcijos eksperimente, veikimas. Toks eksperimentas kosmose būtų atliktas pirmą kartą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(6)
(0)
(0)

Komentarai (0)