Pasiektas antirekordas: abiturientai klupo per informacinių technologijų egzaminą

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Fostil 2013-07-10 12:15
Tiesiog graudus rezultatas. Uz tokius rezultatus galim padekoti pastaruoju metu propaguojamus IT specialybes pasakiskus atlygius. Prisiskaite kaimieciai tokiu pasaku ir pagalvojo: "O dawai reik ir man but tuo programuotoju...". Idomu ka jie veike per IT pamokas, jei net tokiu minimaliu reikalavimu nesugebejo ivykdyti? Apart savo tos snukiaknyges, youtubo daugiau nieko ir nemoka naudotis...
vazzy 2013-07-10 12:31
nu galim pasidziaugt bent jau tuo, kad jie neistos (turbut) i programavima, kur ir prasideda visos linksmybes su programavimo kalbom ir ten zlugtu po 1 metu, nes neislaikusieji turbut ne taip isivaizdavo informatika.
Rukis 2013-07-10 12:43
Na, kad ėjo kažkas laikyti "šiaip sau" tikrai sutinku. Bet geriau statistiką padaro kiek IT laikiusių sugebėjo įveikti programavimo užduotis. Nes bent jau man laiko toms užduotims pritrūko. (Tai mano kaltė, nes esu flėgma )
mariusk111 2013-07-10 12:53
Kaimuose žmonės daugiau išsilavinę nei tu
sielinas 2013-07-10 13:29
Gebejimas laikinti snukiaknygeje dar nerodo geru kompiuterinio rastingumo ziniu.
wi_lius 2013-07-10 13:43
Tai kad nemaža dalis laikančių informatiką ateina tik dėl skaičius, kad daugiau egzaminų į atestatą įrašytų. Kai aš laikiau prieš porą metų, tai gal pusė tik po pirmos egzamino dalies prisėdo programuoti, kita pusė atidavė popierius ir išėjo namo. O dabar kai viską darai prie kompo, žinoma kad egzaminas pasidaro dar patrauklesnis.
rwc 2013-07-10 14:31
Mjooo... O dar jaunimas aiškina, kad keturiasdešimtmečiai nemoka kompais naudotis. Patys aiškina, kad viską moka susirasti Gūgle, kad nėra tolko prie knygų sėdėti - o ką realiai žino, tai tik Androido versiją telefone. Kas subrendusiam žmogui absoliučiai dzin.
kroitus 2013-07-10 14:46
O tai dabar egzamine dar būna kokia programavimo užduotis? Aš kai laikiau prieš daugiau nei 10 metų, tai pas mus kaip tik - nebuvo užduočių su word'u. Tiesą sakant, dabar, nors ir programuoju, kažin, ar daug užduočių word'u padaryčiau - kai to visiškai nereikia, tai įgūdžiai greit pasimiršta
Shinigami 2013-07-10 14:55
Gali pats pažiūrėti į užduotys http://nec.lt/failai/3679_2013-IT-1-uzd-intern.pdf Programavimas sudaro 50 balų iš 100.
RnD 2013-07-10 15:00
Juokas ima is jusu, ar jus bent matet salygas laikyti siais metais? Kai kurie kompai vos veza ta worda. Pastoviai luzta, vienas egzamino metu pradejo rekt ant priziuretoju, kadangi jam pc nuluzo ir teko restartuot kompa. Pats surinkau 84, kai tikejaus 90+, vien del to kad nespejau pabaigt antros programavimo uzduoties apie -15 tasku vien uz tai, nors sunku nebuvo. Juventos gimnazijoj laikiau, jum reiketu ten gal kada nueit, excel'io uzduoty dave 6tukst tasku ir teko pagal ja sudaryt diagrama, ta diagrama krove 5min. Ja nuvilkt i D2 langeli kaip buvo prasyta tiesiog neimanoma, nes gabalais juda ir "uzmest" reikejo pasistengt. Dar galiu pridurt, kad jei excelio neisjungi jungdamas code::blocks, uzfreezina kompa. Pritariu, kad daug kas eina vien del to kad islaikytu ir gautu rasteli, bet salygos sudarytos nera vienodos.
rwc 2013-07-10 15:02
, šiaip nesuprantu, ką ten veikti 3 val. su pakankamai geru kompu. Testą ir praktines padariau va taip nesiruošęs ir ant durniaus per 25 min, ir dar po 10 min. kiekvienam programavimo uždaviniui. Dėl programavimo dar suprantama - reikia ir specifinių įgūdžių, ir mąstymo, ir sintaksę žinot. O dėl teorijos ar ekselio? Negi sunku pora sakinių parašyt, kas yra wiki, arba lentelės rėmelius suformatuoti pagal pavyzdį? Na, nebent kompai tragiški. Bet irgi - jei lėtai klikini ar maklinėji po meniu, tai ne kompas stadbys.
FtBall 2013-07-10 16:59
Su programavimu bėda, kad mokykloj to moko visiškai apgailėtinai. Mokykloj būdamas galvojau, kad baigęs IT studijas dirbsiu kokiu nors tai supportu, programavimas atrodė labai baisus ir sudėtingas. O dabar vos baigiau 1 kursą ir jau ieškau darbo Junior Developer. Po 2 paskaitų Universitete C++/Java žinios buvo gilesnės, nei po 2 metų Pascal mokykloje.
Rukis 2013-07-10 17:03
Turiu pritart. Mūsų IT mokytojai apgailėtini. Gal jie ir supranta visus paskalio nuansus, bet to mūsų taip ir neišmokė. Tiesiog nemoka aiškint. O geriausia, kai pamato kad niekas nesuprato ir drebteli "Na tai paklauskit *vardas*, pas mus jis dešimtukininkas", tai tarytum atsikratant visų.
salemas5 2013-07-10 17:56
man taip ir budavo. IT mokytoja amzinai pas mane siusdavo kad pasiklaustu, zinoma dar buvo labai debiliskai kad mokyklos vadovybe padalino grupes i kompiuterine leidyba ( wordas , exelis , html) ir programavimo klases, ir mano laidoje nesusidare grupe , tai teko mokintis kompiuterine leidyba , tai po visko taip isejo kad is savo mokyklos islaikiau geriausiai informatika, nors ir gavau 29 procentus arba 41 taska. ( programavimo dali bandziau daryti bet nekazka ten , nes tiesiog nebuvo kas pamokytu, nes per koncultacijas mane mokytoja kaip ir uzmirsdavo nes per ta pacia pamoka susieidavo mokytojos ir kava gerdavo ) Tai esme paemus pas mus su IT yra tikrai nekazka, jei pats namie nesimokini tai apie 100 galima pasvajoti.
Rukis 2013-07-10 20:32
Galbūt sutapimas, bet aš gavau lygiai tiek pat kiek tu. Toli man iki profesionalo IT'šniko, jau nekalbant apie genijaus lygį. Nors visoje mokykloje geriausias informatikas buvau aš. Programavimas man iki šiol gan tamsus dalykas, nors paviršutiniškai gaudausi, bei man jis visai patinka. Keistas dalykas yra tai, kad mūsų IT mokytojas kompiuterių problemas sprendžia labai paprastai: kažkas stringa? Reikia perinstaliuoti OS. Net nesigilinama į problemą. "Koks gi skirtumas, gi valdiški PC." Beje, kai mums 10 klasės gale pagaliau leido susidaryti savo individualų ugdymo planą 11-12 klasėms aš žymėjau grafinį dizainą, kuris buvo vienas iš pasirenkamų dalykų, tačiau to negavau, nes nebuvo mokytojų kurie galėtų pravest tą pamoką. Tad norėčiau pabrėžti tai, kad labai trūksta gerų ir protingų IT mokytojų mokyklose. Pavyzdžiui pas mus yra du mokytojai. Moteris buvo atleisti iš pasienio punkto dėl alkoholizmo, o vyras gavo darbą, nes jo žmona jau buvo įsidarbinusi (tad traktuojam, kad gavo darbą "per pažintis"). Todėl ir sulaukiau atitinkamos paslaugų kokybės. Liūdna, bet rankų tikrai neketinu nuleist
rwc 2013-07-10 21:08
Su programavimo dėstymu mokykloje ir univere bėda yra ta, kad mokyklinis kursas orientuotas į pačius bazinius algoritmavimo ir skaičiavimų technikos principus - masyvus, failus, operacijas su skaičiais ir eilutėmis, ir visiškai neorientuotos į praktinius uždavinius. Kas iš principo būtų labai gerai, jei mokytojai patys gaudytųsi, mėgtų šitą mokslą ir sugebėtų pateikti algoritmavimo uždavinius patraukliai, praktiniais pavyzdžiais. Deja, to nėra, kaip ir gerų vadovėlių. Galime tą pastebėti ir egzamino užduotyse. Kam čia įdomus "dirbtinis uždavinys" nusiskaityti iš failo miestų sąrašą ir paskaičiuoti, kiek kurioje apskrityje yra gyventojų, paskui viską vėl surašyti į failą. Ką, negi taip sudėtinga per metus suformuluoti dvi praktiškas sąlygas, kurios padengtų minimalų mokyklinį programavimo kursą? Tai kam apskritai reikalingas toks dalykas, kuris niekam neįdomus ir pasirenkamas tik "todėl, kad reikia stojant". Gal jau tada apskritai naikinkim mokyklinį programavimą (ko neišeina padaryti su Exceliu) ir mokykim astronomijos, AutoCAD'o, Matlabo - bent jau fizikos uždavinius būtų lengviau suskaičiuot?
NyanTard 2013-07-10 22:15
Pats laikiau siais metais, surinkau 50/100. Wordo isvis net nedariau, o exceli tik truputi. Kas man neaisku kodel egzamine yra wordas ir excelis? Cia kas "Microsoft office egzaminas"? Kodel tada netestuoja gebejimu su photoshopu ar dar kokia kita programa?
immortallt 2013-07-10 22:31
word ir excel yra bazinės programos reikalingos daugumoje sričių. Gali būti open office, gali būti google docs, visur panaši sistema ir tvarka.
Shinigami 2013-07-10 22:52
Šiaip turėjo būti ne tik M$ Office, bet ir LibreOffice. Nes šios programos failai buvo taip pat platinami. Problema tik ta, kad niekas mokykloje nesivargina įdiegti LibreOffice. Įdiegia M$ Office ir galvoja užteks. Nes pats IT mokytojas tingi mokytis dirbti su dviem, jau nekalbant apie daugiau, office programomis. Kaip tik buvau atsisiuntęs užduotys ir bandžiau išspręsti. Sakyčiau visai neblogai išėjo. Dariau su LibreOffice kuria beveik nieko nedarau. Tik nesupratau apie koki vikis kalba. Bet pagooglines supratau, kad turi omenyje wikipedija. Šiaip pas mus universitete dėstytojas buvo kuri vikiu vadinom, nuo Vygintas. Tik programavimo dalies nedariau nes negavau jai reikalingų priedų. Bet greičiausiai laiko pritrūkčiau viskam padaryti.
Rukis 2013-07-10 22:56
Jei nepastebėjai egzaminų lape buvo ir parašyta, jog galima naudoti kitas skaičiuoklės ir tekstų rengyklės. Egzaminuotojas mūsų net paklausė ar su wordu, exceliu ir paskaliu darysim užduotis.