Ko amerikiečiai nežino apie mokslą

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Shakurazz 2014-02-22 09:49
Nežinojau tik, kad vyro genas lemia lytį.
WastedYears 2014-02-22 10:26
nesu specialistas. bet. Moteris visada turi X chromosomą. Spermatozoidas gali turėti tiek Y, tiek X. Todėl vaisius - moteris turi dvi X, vyras YX.
trapecijus 2014-02-22 11:10
Tai griauna mitus kokie amerikiečiai yra buki.
ware 2014-02-22 11:25
Labiausiai sudomino klausimas, ar visata prasidėjo nuo didžiojo sprogimo? Nei vienas mokslininkas negali pasakyti ar tai tiesa, tik dėliodami tai kas šiandien žinoma, spėja, kad visko pasekmė greičiausiai yra sprogimas. Nors yra ir kitų teorijų. Dėl klausimo ar žmonės atsirado iš kitų gyvūnų, taip pat įdomus. Nuvažiuok į stipriai tikinčią šalį ir žmonės tau pasakys kas sukūrė žmogų ir per kiek dienų. Šio klausimo rezultatai galėtų rodyti ne žinias, o daugiau religijos įtaką.
Sloth 2014-02-22 12:08
Suklydau dėl dviejų klausimų - dėl genų ir antibiotikų. Taip pat pridursiu, kad klausimai suformuluoti labai keistai. Tarkim didysis sprogimas yra visuotinai priimta teorija, todėl tokia formuluotė yra gan neadekvati. Kitas dalykas, pagal klausimus labai matosi bažnyčios įtaka JAV visuomenėje. Didžiausias atotrūkis tarp teisingų rezultatų tarp JAV ir Europos yra būtent tuose klausimuose, kuriuose bažnyčia turi "savas versijas". Taip pat, Kinijos atsakymai yra labai įdomūs - labai daug atsakiusių į klausimą dėl genų. Taip yra todėl, kad Kinijoje labai domimasi kaip nuspėti kokios lyties gims kūdikis, kas tą lemia ir pan. Tai yra vienas iš labiausiai Kinijos spaudoje ir tarp žmonių diskutuojamų klausimų. Klausimo dėl žemės sukimosi aplink saulę atsakymus irgi galima interpretuoti. Atsakymus manau nemažai įtakoja tai, ar valstybė turi savo kosminę programą, kadangi jos turėjimas smarkiai padidina žmonių susidomėjimą astronomija. Apskritai, manau galima daryti išvadą, kad šitas "testukas" parodė ne tiek mokslinį žmonių išprusimą, kiek tai, kokios temos tuo metu yra "ant bangos" tam tikroj kultūrinėj erdvėj. Kadangi JAV didelė kreacionizmo įtaka, tai atsispindi ir atsakymuose į su tuo susijusius klausimus (nors mokslines teorijas amerikiečiai ir žino). Kinijoje atsakymai taip pat susiję su tuo, kokios temos tuo metu plačiai diskutuojamos visuomenėje. Taip išeina, kad realiai pirmo pasaulio šalių "pasiekimai" skiriasi labai nežymiai, ir skirtumai rezultatuose atsiranda daugiau ne dėl švietimo, o toje kultūroje esančių veiksnių ar visuomeninių aktualijų.
subjektas 2014-02-22 13:01
Siaip del tu dydziojo sprogimo ir darvino teoriju iki siol daug snekama bet taip darsiai sakyti tiesa ar netiesa... Is tikruju labai nepatinka kai zmones yra isitikine kad yra taip ir tik taip ir kitaip but negali. Tai ir yra poblema kad tarkim piestukas tinka tik rasyti. Su juo gi galima pakeisti visatos judejimo krypti, tesiog niekas kolkas neparode kaip ,) Nezinojimas nera bukumas geriausiu atveju tai yra neissilavinimas. Tad mokykites, bet mokykites atsargiai
Armageddon 2014-02-22 13:44
Taip, geriau netikėkit ką sako šiuolaikinis mokslas, ir galvokit, kad Žemė vis dar sukasi apie Saulę
Fikcija 2014-02-22 13:59
Armageddon aklai viskuo tiki tik idiotai, tiesa niekada nebus baiktine.
Shakurazz 2014-02-22 14:04
Turbūt norėjai pasakyt atvirkščiai
Galonas 2014-02-22 15:15
Keistoki apklausos rezultatai, imant didelę imtį žmonių atsakymai tūrėjo svyruot ties 50% riba, o čia kuo skurdesnis regionas, tuo mažiau teisingų atsakymų, neisivaizduoji kaip gali būti tiek dezinformuoti žmones, kad 90% ataskytų neteisingai. O tai, kad teisingai atsako 75% yra graudu, realiai užtenka, kad vienas iš 4 tikrai žinotų atsakymą, o kiti, kad spėliotų.
Armageddon 2014-02-22 15:42
Aklai tikėt gali tik tie, kurie neturi žalio supratimo apie, kad ir didžiojo sprogimo teoriją (spėju, kad ir tu neturi žalio surpatimo, nes kitu atveju tokių komentarų nerašytum). Tie, kurie ją studijuoja, viską žino labai puikiai, ką ji gali, kokie jos trūkumai, kodėl tai labiausiai priimtina teorija dabar ir panašiai.
Salubri 2014-02-22 16:29
Mane nustebino gan tiksliai pavaizduota Saulės sistema. Pamenu mokslininkai buvo susirinkę ir ištrynė Plutoną, o čia yra ir Plutonas ir netgi Urano žiedai pavaizduoti tik gaila trūksta dešimtos planetos.
DELL 2014-02-22 16:39
jau 7-8 klasej biologijos mokytoja mokino, kad viskas priklauso nuo spermotozoido, kuris pateks Y ar X sarmata nezinot , sitokiam amziui elementariu dalyku o elektronai skrieja aplink atoma.
Skeleton 2014-02-22 18:07
Žiūrint į grafikus, mane labai nustebino prastos Rusijos gyventojų žinios. Atrodytų sovietmečiu gamtamokslinis švietimas buvo neblogame lygyje. Galima tik spėti, kad tokie rezultatai galėtų būti "kalimo" švietimo sistemos pasekmė, kai informacija "iškalama" ir netrukus užmirštama.
vanduo4 2014-02-22 18:09
- Na nezinau ar galima taip kategoriskai teigti, jog vaisiaus lyty nusprendzia vyro genas? Gal abieju genai? - Mano pastebejimu, jeigu seimoje moteris yra griezta, o vyras gerutis - pirma bus mergaite arba netgi visos. Tas pats gresia ir vyrams, bijantiems aiskiai isreiksti savo pozicija. Daznai po pirmo vaiko, moteris "nurimsta" ir antras buna berniukas. - Visgi vyras gali buti ir po padu seimoje, taciau jeigu jis pasizymi impulsyvumu - seimoje gimsta vyrai. Tokie impulsyvus vyrai yra labai pasyvus, jeigu juos zmona traukia per danty "graziai ie svelniai"; - Taciau vyrai, kurie pasizymi ispustu pasitikejimo savimi ir statuso demonstravimu, dazniausiai sulaukia mergaiciu. - Tai isoriskai, is esmes, parodo vyro charakteris. - Vaikai seimoje - tai kaip rieves ant medzio - maistingais metais rieves platesnes, nemaistingais - siauresnes.
bahuriux 2014-02-22 19:17
Ar BB (big bang) teorija gali vadintis teorija, kiek zinau, kad hipoteze galetu vadintis teorija turi buti irodymu, (pvz. teorijos apie reliatyvumus yra tikros teorijos) geriau su eksperimentais, manau BB yra labiau hipoteze. Surinkti negincijamu irodymu neimanoma, nebent sukurtu laiko masina/zonda ir paziuretu kaip buvo, ne pati BB zinoma bet kai jau galejo egzistuoti materija, paziureti ar tikrai buvo infliacija ir tt. Siaip jau buvo straipsnis t.lt apie tai kaip astronomai ir mokslininkai vercia visata sukurti savo istorija, nes kol nebuvo niekas stebima ir ziurima su teleskopais atgal laiku ir nebandoma issiaiskinti jegu, materijos, anergijos, informacijos ir tt. prigimti, paprasciausiai nebuvo ir jokios praeities panasiai kaip simuliacijoje. Vienu zodziu istorija kuriama/pasirenkama is begales variantu viena. Tokia hipoteze netgi itikinamiau man atrodo nei BB. Netikiu del Rusijos tokiu prastu rezultatu, nebent apklausas dare giliam kaime, kokioj cerkvej ir klausinejo tik mociuciu 80+ metu. Apskritai turi buti klausinejama tik 18-50 metu amziaus zmoniu, del objektyvumo ir klausimai tokie, kad isvengti konflikto su religijomis. beto rinktis tik sostines ir didmiescius. Keista kad amerikosai tokie labai tikintys, jei butu maziau tikinciuju butu visai normalus rezultatai.
ware 2014-02-22 19:19
Ar tikrai elektronas skrieja apie atomą? Nenuvertinant tavo žinių atomas = elektronai, protonai ir neutronai. Elektronas skrieja apie atomo branduolį.
Armageddon 2014-02-22 19:37
Nu bet tu viską taip stipriai supaprastini, kad viskas pasidaro neteisinga. Bent jau pasiskaityk kas yra mokslinė teorija ir kuo skiriasi nuo hipotezės... A scientific theory is a well-substantiated explanation of some aspect of the natural world, based on knowledge that has been repeatedly confirmed through observation and experimentation. Scientists create scientific theories from hypotheses that have been corroborated through the scientific method, then gather evidence to test their accuracy. For dummies: hipotezė - jeigu paimsiu kamuoliuką ir jį paleisiu jis nukris ant žemės. Padarau eksperimentą, pamatau, kad taip ir atsitinka. Tuomet bandau šį reiškinį paaiškinti, tai yra sukuriu teoriją, kuri šiaip jau yra sukurta ir vadinasi (surprise, surprise) Newton's law of universal gravitation! Ir čia netinka joks "surinkti neginčijamų įrodymų neįmanoma...". Yra kažkoks reiškinys, yra kažkoks paaiškinimas... Nesakysi, kad gravitacijos nėra nes numesti kamuoliuką ant žemės nepakanka? Tas daiktas, apie kurį pabaigoj kalbi yra matyt antropinis pricipas, vėlgi pasiskaityk apie tai plačiau, nes netaip supranti kas tai yra.
vazzy 2014-02-22 22:36
smagu, kad viska zinojau cia bent kiek laikantis save issilavinusiu galetu susimaut tik su antibiotikais, pamirsdami, kad jie virusiniu ligu negydo ir ties X,Y chromosomom, siaip visi klausimai 10 klases lygio ir kaip rodo tyrimas nera jau amerikieciai tokie buki, pagal grafa net lyg ir lenkia ES
Kraugerys 2014-02-22 22:39
man atrodo, kad vyrai atrodantys, kaip moterys, ir kaip vyrai atrodancios moterys yra pakankamai gera uzuomina, kad x ir y chromosomos nera galutine lyti itakojantys veiksniai.