Žiauri mokyklų kasdienybė - geriau apsimeskime, jog nieko nevyksta

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Fikcija 2015-04-11 12:51
Viskas cia normaliai ,svarbu mus rupi isorines gresmes , o ten kazkokios tai demografines , emigracijos ar patyciu problemos yra ne lygis taip ir toliau varykim. Dar 25 metai ir tapsim Kaliningrado srities pratesimu arba dar viena Lenkijos vaivadija .
vardasas 2015-04-11 14:40
Tevai kvaili. Pas mus iki tamtikros ribos leidziam veliau rastiskai ir tik rastiskai kreipiames i mokykla. Buvo ir mokytoju islekusiu ir mokiniu perkelta
lucy 2015-04-11 14:58
Gerai pastebėta, visuomet lengviau pabadyti kažkur pirštu į tolį ir sakyti blogis ten O dėl mokyklų manau pas mus visada taip buvo(baigiau prieš 7 metus), na nebent gal kažkada kai mokytojoms buvo leidžiama su liniuote per nagus kirsti buvo kitaip. Tik universitete kai atsisijavo visokie degradai jautėsi jog studentai bendrauja su dėstytoju normaliai. "Geriausias" įvykis kokį atsimenu: musų klasės klounas per pamoką pasipylė parako ant stalo ir kaip tik tada direktorė atėjo ir pamatė ir aišku paburnojo truputį ir jam vis tiek nieko nebuvo, apie visokias muštynes ir pan. ir jų ignoravimą net nekalbu.
Atk 2015-04-11 16:37
Nieko mokytojai nepadarys, kol visi žmonės ar bent dauguma nepradės keisti šaknyje gyvenimo būdo, kol nenustos nuolat rungtis vienas su kitu ir nepradės žiūrėti į kitus kaip į brolius ir seserys. Ir bandymas išspręsti šitai politikos ir ekonomikos metodais yra aklavietinis ir visiškai neteisingas. Tik dvasinis vystymasis galėtų išgelbėti žmoniją nuo dar tolesnio degradavimo ir gale žuvimo daugybės žmonių per trumpą laiką.
sielinas 2015-04-11 16:57
Kuo daugiau mokytojus užkrausite biurokratija tuo labiau vaikai bus mokykloje be kontrolės.
Arns 2015-04-11 18:25
Nevarykit ant mokytojų, jie neretai mato, tik kvaršinti galvą jei nieko negali pakeisti? Tai direktoriai neleidžia išmesti vaiko iš mokyklos, negalima nedrausmingų vaikų nepriimti į pamokas (tegu per jas dėl vieno ar dviejų idiotų vyksta staugimas ar tylus laukimas kas prisipažins iškrėtęs kokį pokštą). Būtent didžiąją dalį iniciatyvų aiškintis jie užgesina tylom, neperduoda info atsakingoms institucijoms (iki nutinka nelaimė tokio mąsto, kad pareigūnai iš kitur priversti pradėti tyrimą ir direktoriukas tampa tyliu šuneliu, beginančiu savo įstaigą).
immortallt 2015-04-11 21:45
Nu jo, mokykloje užpuolė, pasiskundžiau mokytojai post factum - pasijuokė tik. Taigi problema labai aiški. Kaip ją spręsti - reikalas sudėtingas. Aš ją išsprendžiau paprastai, sekantį kartą kai tik prisikabino ir mestelėjo repliką pisau į snukį taip, kad daugiau per sekančius du metus nė karto nelindo. Būdamas tėvu ir prie mano vaikų kabinėtųsi, tokius įsisodinčiau į mašiną ir pasivežėčiau į mišką pasikalbėti rimtai. Išspręsti šalies lygiu tai kiek sudėtinga. Reikia visuomenės požiūrio pasikeitimo ir kad pagaliau nebetoleruotų tokių dalykų. Nepadės čia jokie įstatymai, nebent už patyčias ir psichologinį smurtą skirtų užmėtymą akmenimis ar viešųjų darbų. Bet sistema būtų stringanti, kol būtų paskirta bausmė praeitų bent metai.
Radiant 2015-04-11 23:26
Prisimenu pas mane mokykloj mokytojai bijodavo ka nors sakyti klases verchams, vienas is tokiu buvo ismestas is mano klases taciau ir ismestas ateidavo pagasdinti mokytoju. Problema yra ne vien svietimo sistemos, bet ir poziurio i mokykla bei pati mokytoja kaip autoriteta
Radiant 2015-04-11 23:29
Tai pala kam tada reikalinga valstybe? jeigu jau uzsiimam anarchija tai nafik mum reikia valstybes, kam mes mokam mokescius, jeigu galim patys teisti, gal dar iteisinsim linco teisma? gi dabar musu teismu sistema neefektyvi?
Radiant 2015-04-11 23:30
Tikra tiesa, nieks nenori mesti is mokyklos nes krinta mokyklos reitingai, tad mokytojas nieko padaryti ir negali
immortallt 2015-04-12 00:11
Kas sako, kad reikia ką nors bloga padaryti? Užtenka psichologinio smurto (pagąsdint), kurį įrodyti sudėtinga. Ir jei nesugeba mokykloje vadovai ar vaikelio tėveliai sutramdyti, nėra nieko, kas apsaugos to vaikelio nuo atpildo. Kad ir linčas, jei nesupranta kitokios kalbos. Nors pradžioje padaryčiau paprasčiau, vaikui elektrošoką įtaisai ir leidi nukankinti, kol baterija išsenka, kai užpuola, o pats tik pasaugai. Savigyna.
Anonimiausias 2015-04-12 01:37
Problema visoje visuomenėje, niekas negali toleruoti šunsnukių ir nepaisant reitingų reiktų rašyti papeikimus ir į bylą, netoleruoti, mokyti tėvus tikro auklėjimo. Tokius vaikus reikia greižtai auklėti, bet būna tokių psichų kurių niekas neveikia, tokius reiktų nusivežti į mišką kaip immortallt sakė. Nauja karta, didžioji dalis - apgailėtina.
Arns 2015-04-12 11:17
immortallt, nemanai kad tie blatnekai tavo vaiką paskui nusivežtu kur nors ir padarytu gal net dar blogiau nei tu kam pagrasinsi? Smurtu neišspręsi nieko, sisteminės bėdos užprogramuotos piniguose. Dauguma mažų miestelių mokyklų visus toleruoja, nes išmestas vaikas gali sugriauti visą mokyklą (dėl per mažo kiekio tiesiog uždarys įstaigą), ir geriau pasirinkti stručio poziciją. Tad direktoriai saugodami mokyklas nieko nesiima, matydami tokį neveiklumą mokytojai nė nekelia problemų, o matydami jog niekas nereaguoja, vaikai patys bando spręsti ar bėgti nuo problemų.
immortallt 2015-04-12 12:08
Arns, dauguma tų priekabiautojų yra skystalai, drąsus tik bandoje. Atskirti šika į kelnes. Smurtas nesprendžia problemų? Tai ką, kadangi kabinėjasi prie tavo vaiko, tai skriaudėjui šokoladą nuperki? Aha, 1,000 mokinių mokykloje uždarys, jei išmes vieną. Nu tik nereikia. Akivaizdžiai nuo reikalo nutolęs toliau nei Marsas. Kaimuose dar ši problema dažniausiai mažiau aktuali.
sarhan 2015-04-12 12:23
Cia valstybe rodo gera pavizdi, pedofilijos skandalo lietuvoje irgi tipo 'nebuvo' kedys 'pats mergaite primoke viska sakyti', ir apskritai, pedofilai, kad ir nebegyvi jau yra tape sventaisiais, ir visi kas drysta juos 'smeizti' buna teisiskai persekiojami. Del to ir tos mokyklos elgiasi taip lig nieko blogo nevyktu, vaikai tipo 'patys issigalvoja'
Pumper 2015-04-12 12:27
O įrodyti galėsi, kad kitaip buvo?
Arns 2015-04-12 12:31
immortallt, lygiai taip pat bandoje "už pažeminimą" gali sugalvoti atkeršyti. Anarchija prasideda nuo savivalės. Tavo sprendimas labai geras jei esi koks rimtas dėdė ar mafijozas, savus apginsi, bet kas jei tu tik vienišas tėvas (dar blogiau mama)? priežastis kurią reikia spręsti yra sisteminė, o ne pavienė, ką tu siūlai. Kaip tik man regis miegi. Miestuose vyrauja blatnekai, kuriuos galėtu labai lengvai sutramdyti tiesiog paskirtas normalus direktorius. Kaimuose sočiai asocialių šeimų, vaikų kuriuos augina močiutės. Va tokie labiausiai nutrūkę nuo grandinės ir ten didžiausias pragaras. Negirdėjai? Matyt praleidai tą dalį, kurioje net po įvykio visi mokytojai su direktoriumi priešaky aiškina jog niekados nieko nevyko ir nepastebėjo. Net jei išplinta filmuota medžiaga kas per pamokas dedasi
immortallt 2015-04-12 12:48
Arns, malonu žinoti, kad savo užpuolikams tu padėkotum ir saldainį paduotum. Vaikai yra vaikai. Drąsūs, kol mano, kad niekas paliesti negali. Priežastį spręsti reikia, vat dėl to tai nesiginčiju. Bet jei jos nesprendžia visuomenė, spręsčiau pats. O ne kastetą chuliganams įtaisyčiau. Reikia keisti įstatyminę bazę, už patyčias ir smurtą siųsti į kolonijas iš tikrųjų. Viešieji darbai, subines plauti, unitazus plauti. Atsisakymas - į koloniją. Pernelyg akcentuojamos teisės ir pernelyg užmirštos pareigos, o atsakomybės jokios. Teisingumas, tai ne pabarimas už tai, kad sutraumuoja kitus, tokiems suteikti vieną šansą pasitaisyti, antrąkart įkišti ten kur jam ir vieta - į šiknaskylę, kur tokiom atmatom ir vieta. Nes šiais laikais žmogaus teisės patapo iš tikrųjų nusikaltėlių teisėmis ir aukų pareigomis likti toliau aukomis.
lucy 2015-04-12 13:36
Immortal šneki ir nusišneki. Nelabai ką tėra ir pridurt.
sarhan 2015-04-12 15:07
Irodyti as cia matau tik viena galimybe, su sakemis prie valstybiniu istaigu, geriausiai prie generalines prokuraturos, nes is civilizuotu irodinejimu jie tik eilini karta pasitycios