Lietuvos parlamente - samprotavimai apie dvasingumą padėsiantį išvengti nelaimių bei siūlymai švietimą pertvarkyti dvasiniais pagrindais

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Niemand 2017-01-20 11:29
Juokas pro ašaras...
svetys 2017-01-20 11:46
Be abejo... ypač tam, kurio idealas yra „žmogus žmogui esti vilkas“...
svetys 2017-01-20 12:01
, ar savo minusu norite pasakyti, kad asocialui ypač rūpi bendražmogiškos vertybės (dvasingumas)?
dawid90 2017-01-20 12:22
Minusą gavai už eilinių nesąmonių rašymą. Per gerai apie savę galvoji narcize.
UTF16 2017-01-20 12:42
Be abejonės, demokratija konservatyvioms vertybėms yra „sunkumas“, kitaip ir būti negali. Kai žmonės gali rinktis, jie nenori gyventi taip, kaip tamsta pasakėte, nors tu ką. Tik koks niekšas liberalizmą supranta kaip „nekontroliuojamą ir nevaržomą“ asmens laisvę? Nes visai gali būti, jog visa tai sugalvojote vien tam, kad jums būtų lengviau baisėtis oponentais ir kitus bauginti.
immortallt 2017-01-20 12:46
O kodėl pagal vieną religiją dvasingumas? Kodėl dvasingumas pasirinktas labiau pagal davatkiškumo supratimą? Ir šiaip, religija atskirta nuo valstybės valdymo. Gal negrįžtam į viduramžius. Beje, dvasingumas valstiečių suvokiamas kaip ir žalumas? Uždrausti kailiniai, mašina ryjanti nuo 20l kuro? P.S. kada bažnyčios pradės mokėti mokesčius?
svetys 2017-01-20 13:12
. Keletas formuluočių, kurios gali kažkiek palengvinti orientavimąsi. ) Didelių religijų pamatiniai teiginiai yra išvesti iš bendražmogiškų vertybių (pvz. 10 dievo įsakymų). Taigi, didžiosios religijos bazuojasi ant bendražmogiškų vertybių (BV). ) Degradas gali būti asocialus asmuo, bet asocialus asmuo gali būti ir ne degradas (mums įprasta prasme) ) Kuo daugiau valstybėje yra įstatyminio reguliavimo – tuo asocialesnė yra jos bendruomenė. T.y. tuo tokioje visuomenėje yra silpnesni moraliniai stabdžiai ir ten reikia vis daugiau ir daugiau įvairių įstatyminių reguliavimų. Ir tai koreliuoja su civilizaciniu išsivystymo lygiu. ) Negatyvą dievinantysis „dvasingume“ matys tik religinio dogmatizmo apraiškas. ) Pozityviai mąstantys daugiau naršys priežastį (BV), o ne pasekmę (religiją - dvasingumą), t.y. sau dėliosis bendražmogiškų vertybių mozaiką.
Niemand 2017-01-20 13:24
Iš 10 dievo įsakymų tik 2 gali būti priskirti bendražmogiškom vertybėm, likę grynai religinio pobūdžio...
lindemann 2017-01-20 13:34
"Sunkumai tokie, kaip iškilusios liberalizmo idėjos, suprantama asmens laisvė, demokratija, kaip nekontroliuojama ir nevaržoma asmens laisvė" "Konferencijos dalyviai tvirtai teigė, kad Lietuvos švietimas turėtų būti statomas ant dvasingumo pagrindo" Čia vos ne kaip sovietų laikais tik atvirkščiai- anuomet drausdavo religiją, dabar vertins gebėjimus, pagal "dvasingumo" lygį. Ką jie rūko? Visos mintys straipsnyje persmelktos . "kalbėjo A.Širinskienė. Ji teigė, kad jei žmogus neturės dvasinių vertybių, savo įgytas tiksliųjų mokslų ir kitas žinias, gali panaudoti biologinio ginklo kūrimui, bet dvasingumas, neva, gali padėti tokių nelaimių išvengti" Dėve, Dėve... Ims lietuviai ir sukurs biologinį ginklą, nes nebuvo religingi. Išvis valstiečių krivų krivulis aka Karbauskis yra labiau už pagonybę, nei už alternatyvią religiją. Tai manau, realiausias kandidatas šiai dienai, sukurti biologinį ginklą.
immortallt 2017-01-20 13:43
Dėl biologinio ginklo, kad religingi kaip tik greičiau ir sukurs tą ginklą Kokie religingi ėjo į kryžiaus žygius! Net su popiežiaus palaiminimu ir paskirta vieta danguje!
Kestytis 2017-01-20 13:51
Kaip ne pelno siekianti organizacija mokesčių gali ir nemokėti, bet vesti apskaitą ir deklaruot pajamas turėtų. Kas čia per išimtys?
tomas.bražionis 2017-01-20 14:07
youtube:Why Atheism is Vacuous Grandiloquence. verta žiurėti nes palygina vakarų ir japonijos dvasinguma
immortallt 2017-01-20 14:11
Kaip tai ne pelno siekianti organizacija? Užsiima NT nuoma, moka franšizės mokestį į Vatikaną, statosi sau paminklus didžiausius. Sutinku, nėra standartinė pelno siekianti organizacija. Pelną dangsto po religija. Aš pvz irgi, gaunu pajamas iš nuomos, susimoku GPM'ą, nors tuos pinigus gi išleidžiu! Bažnyčia kažkuo geresnė už eilinius žmones? Negana to, dabar dar privalomą aukų praktiką vis plačiau pradeda taiktyi. Privaloma auka iš tikrųjų yra arba paslaugos kaina, arba mokestis, bet su auka nieko bendra - visi požymiai užsidirbti siekiančios institucijos, ne nepelno organizacijos. Vatikaną apžiūrėti bilieto kaina apie 25€, ir dar pardavinėja Vatikane pagamintus daiktus už kosminę kainą, nes Vatikane. Gryna komercija. P.S. taip, naudoju tą patį emocinį spaudimą, kaip tie patys "religingieji".
svetys 2017-01-20 14:14
(negatyvą tematantiems). Deja, ko gero, pas jus pozityvo matymas buvo užblokuotas ankstyvojoje vaikystėje viewtopic.php?p=474216#p474216 . Vat, man neišeina negatyviai mąstyti – tai niekaip ir neišmąstau kas yra tie 2 jūsų išrinktieji įsakymai...
Audrius 2017-01-20 14:21
Nestebina manes tokie pasiulymai apie dvasinguma svietime. Deje, kalbant apie religija, tenka pripazinti, kad dar esame labai atsilike... Visai nesenai visas facebook seilejosi, kad UN oficialiai mus priskyre Siaures Europai. Niekad nesupratau kokia yra tokios protines masturbacijos prasme...tai kas, kad kazkas mus kuzkur priskyre? Klausimas kaip mes istikruju atrodom? LT yra tiek pat Siaures Europa, kiek Meksika yra Siaures Amerika-taip, techniskai priskiriama Siaures Amerikai, bet come on, tai yra eiline super religinga atsilikusi lotynu amerikos salis. Man, religingumas yra esminis faktorius rodantis visuomenes issivystymo lygi. Zemelapis: Populiacijos dalis, kuriai religija vaidina svarbu vaidmeni gyvenime. Saltinis "The International Spectator"
Niemand 2017-01-20 14:43
Sunku pas tamstą su mąstymu... Bendražmogiškos vertybės iš dievo įsakymų yra tik nevok ir nežudyk.
Shioks 2017-01-20 15:52
Straipsni perskaiciau, truputi dviprasmiskas, matyt bandoma numusti Valstieciu reitingus. Pasirodo 90% perskaiciusiuju suprato, kad kalba aina apie religija. Nors realiai dvasiskumas yra 2 tipu. . Dabar dvasingumu neretai įvardinama ir ateistinė pasaulėžiūra, tačiau pabrėžianti žmonių vienovę, meilę, harmoniją, tarpusavio sąsają, neįtraukiant antgamtiškų galių. Psichologiniu požiūriu dvasingumas siejamas su asmens vidine harmonija, teigiamu santykiu su pasauliu, laimės, gyvenimo prasmės pajauta.
UTF16 2017-01-20 16:15
Apie religinius dalykus straipsnyje rašoma mažokai, juo būtent bandoma stumti idėją, kad liberalizmas, asmenybės laisvė ir demokratėjimas (!!) yra „sunkūs iššūkiai“ ir „problema“. Todėl šie paistalai nieko neturi bendra su tavo išvardytais pozityviais dalykais.
Dracunculus vulgaris 2017-01-20 16:18
Visiškas absurdas. Gal geriau pirma užbaigia reikalus su savo miglotomis mokslo reformomis ir tada filosofuoja apie religijos "naudą" mokslo žmogui. Nors manyčiau jau senai turėjo tie laikai baigtis kuomet religiją norima kišti per prievartą. Atrodo, kad norint būti žmogiškam ir moraliam būtinai reikia jėzaus, nes kitaip ne žmogus būsi ir pabaigęs mokslus pulsi atominių bombų kurt.
svetys 2017-01-20 16:57
“ išvirsta į vėžines metastazes. Pvz. kai 8 vežinės (ypač laisvos, liberalios) ląstelės (per „patikėtinius“) savarankiškai valdo pusę žmogaus kūno resursų ypatingai gerų perspektyvų žmogaus kūnas jau nebeturi. Visos žmonių civilizacijos lygyje tai yra situacija kai 8 (ypač laisvi) individai valdo pusę žmonijos resursų http://www.technologijos.lt/n/zmoniu_pa ... iu?l=2&p=1 ir šis (re-integracinis)procesas tik spartėja.