Matematikos uždavinys antrokams: neišsprendžia nei vaikai nei jų tėvai, tačiau gal jums pavyks?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

rwc 2017-02-26 12:10
Ko čia man sakai? Sakyk Karbauckiui! Tas įsivaizduoja, kad aprengs visus tautiniais sijonais ir problemos pačios išsispręs. Tegul nemala šūdo apie pirmąkart nedeficitinį biudžetą, portatyvinius pašto skyrius ir t.t., o pasinaudoja ekonomikos kilimu kaip proga išties pasirūpinti tautos ateitimi ir investuoja į valstybinius darželius, kad Austėjos komercija gautų mušti kainas. Austėja yra verslininkė, siūlanti kokybę už atitinkamą kainą – vilniečiai sutinka tiek mokėti, nes nelabai turi valdiško pasirinkimo. Ar čia jos bėda? Ar ji turėtų dempinguoti, jei ir taip paklausa viršija pasiūlą? Blemba, o paimtų savivaldybė ir pasiūlytų keletą darželių koncesijos sąlygomis... Nes, jei gerai pažiūrėsi, tai Burgio KTUG yra ne kas kita, kaip gudriai apiforminta valdiškų krepšelių koncesija su visiška administratoriaus autonomija.
Arthuras 2017-02-26 13:40
Ėt, nenorėjau veltis į politines diskusijas, bet pats pradėjai. Nesupranti, ką noriu pasakyti. Man nepatinka tai, kad ji siūlo tokius sprendimus, kurie neįmanomi įgyvendinti valstybiniame švietimo sektoriuje dėl lėšų stygiaus ir pateikia tai kaip panacėją. O kiek jinai uždirba - man nusišvilpt.
rwc 2017-02-26 16:34
įgyvendinti, nebūtinai per vieną naktinę reformą. Na bet juk Karbauskis verslininkas, jam neturėtų būti sudėtinga sudėlioti verslo planą ketveriems metams į priekį, ar ne? O šiaip čia mintį užmetei. Užderėjo visokiausių pasiūlymų iš Maldeikienių, Landsbergienių, Nausėdų, Langaičių tiksliai pagal Valstiečių elektorato lūkesčius (t.y., deklaruotas rinkiminės programos sritis). Tačiau nėra jokio spaudimo Vyriausybei ar Seimui juos įgyvendint. Ir dar tas praktiškai nesvarstytas biudžetas. Kasa valstiečiams duobę per Karbauskio, tipo nevalstybišką, verslininkiškumą?
darius.cerniauskas 2017-02-26 20:11
...
Evil Goku 2017-02-26 21:00
Ir iš jų neprašoma atimti ▭.
rwc 2017-02-27 00:53
rwc 2017-02-28 07:52
P.S. ... Nekalbant, kad universitetai patys konsoliduojasi (o jai tikrai nepatinka, kai reforma vyksta be jos snapo) – negi ta trumpažiūrė nemato, kad lygiai taip „optimizuodami mokyklas“ beveik priėjom prie kracho ribos? Darželinukų neturim kur kišti, nes keletą metų iki tol buvo mažėjimas, rugsėjį pradinėse bus bardakas, nes trūksta mokytojų, tuoj ta pati moksleivių skaičiaus banga atsiris ir į vyresnes klases, ir —surprise surprise— į tuos pačius universitetus. Ir vėl diskutuosime, kaip į vieną auditoriją sukišti daugiau nei telpa. Vėl diskutuosime, kur dėti darbščius, bet mažiau talentingus. Vėl aiškinsim, kad neišeina steigti profkių, nes bekonsoliduodami būsime nuo jų atpratę.
Arthuras 2017-02-28 08:52
Na jopapa, neturiu aš dabar po ranka statistikos, bet būtų galima pažiūrėt, kiek kokio amžiaus jaunimo šiuo metu turime - ir pagal tai daryt sprendimus. Nežinau iš kur tu ar ji traukia tą kiekio mažėjimą/didėjimą, tai nuo komentarų susilaikysiu (gal tu tą statistiką/įrodymus turi?). Kad darželių trūksta - seniai visiems žinomas faktas. Jau nebe pirmi metai. Faktas, kad universitetų kiekį reikia mažint (jungiant). Tai nebūtinai reiškia, jog bus drastiškai sumažinta studijų vietų skaičius. Tai tiesiog reiškia, kad sumažės (turėtų) administracijos kiekis, kas leistų atrasti papildomų pinigų kokybei kelti. Bet apskritai, ką siūlai daryti su tokiais universitetais, kaip pvz. ŠU?
rwc 2017-02-28 09:19
, kiek moksleivių. Pedagogų skaičius tapo didesnis, normaliose mokyklose ir mokinių mažiau vienoje mokyklos klasėje. Išnaudot tokius rezervus reikia, o ne etatus mažint, reorganizuot ir ieškot kaip viską sugriovus lipdyt per naują. Dabar mes nenorime atsisakyti erdvesnių klasių, jau kalbame apie būsimą mokytojų poreikį... (nors valdžiažmogiai niekaip senos dainelės nepamiršta, kad Pedagoginio absolventų nėra kur dėti – o šiaip kaimo mokytojai galėtų gal ir per kelias mokyklas „našiau“ dirbt ar panašias nesąmones, nes nu jei optimizuoti, tai optimizuoti)