Rytoj didžiausia nuotolinė pamoka Lietuvoje „Mokonomika“ sujungs pasaulio lietuvius  ()

Šį penktadienį startuoja „Mokonomika“ – žinių šventė, skirta ir pasiekiama visų klasių mokiniams, jų mokytojams ir tėvams. Antrąkart įvyksianti didžiausia nuotolinė pamoka kviečia susipažinti su išsamia programa, kuri bus transliuojama gyvai daugiau nei tris valandas ne tik Lietuvai, bet ir po pasaulį išsibarsčiusioms lietuviškoms mokykloms.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dalyvauti renginyje ketina JAV, Jungtinės Karalystės, Norvegijos, Švedijos, Graikijos, Ispanijos, Italijos ir kitų šalių lietuviai. Jie prisijungs prie daugiau nei 100 tūkstančių užsiregistravusių žiūrovų iš Lietuvos.

Pasak Lituanistinių mokyklų asociacijos koordinatorės Donatos Simonaitienės, žinios vienija ir visai nesvarbu, koks mūsų adresas ir kur mes gyvename.

„Mes visi širdyje esame Lietuvos vaikai, o tokie projektai kaip „Mokonomika“ dar kartą įrodo, kad draugystei sienų nebūna. Nebent jas pastatome patys“, – sako D. Simonaitienė.

Jai antrina ir Pasaulio lietuvių bendruomenės Švietimo komisijos pirmininkė Alvija Černiauskaitė. „Mūsų bendruomenėse yra tūkstančiai mamų ir tėčių, kurie kitų kultūrų apsuptyje su begaliniu užsidegimu rūpinasi lietuvybės puoselėjimu. Atsidavę mokytojai ir tėvai šimtuose lituanistinių mokyklų visame pasaulyje moko vaikus lietuvių kalbos, istorijos ir tradicijų.

 

Labai džiaugiamės galėdami būti Lietuvos didžiausios nuotolinės pamokos dalyviais ir technologijų pagalba kurti bendrystę be ribų, nes taip nešame lietuvišką žodį per pasaulį“, – teigia A. Černiauskaitė.

Vasario 4 d. įvyksiantį renginį ves „Swedbank“ Finansų instituto vadovė ir „Mokonomikos“ iniciatorė Jūratė Cvilikienė kartu su dainų kūrėju ir atlikėju, aktoriumi Dominyku Vaitiekūnu. Jiems taip pat talkins gestų kabos vertėjas, o visos ruošiamos 24 pamokos bus sutitruotos.

„Mokonomika“ yra tikrai šventė ir tikrai visiems. Turiu omenyje ne vien geografinius skirtumus, bet ir galimybę susikalbėti, susijungti per žinias, nuostabius mokytojus bei mokinius. Ypač dabar, kai vis daugiau jų yra vėl priversti grįžti prie mokymosi nuotoliu. Mes norime būti šalia, todėl šis penktadienis bus, jau yra apie buvimą drauge, smalsumą ir atradimus“, – sako J. Cvilikienė.

 

Didžiausia nuotolinę pamoką bus galima stebėti nuo 9 val. ryto per mokonomika.lt platformą. Žiūrovų lauks iš viso 24 pamokos, kurios bus suskirstytos į tris grupes: 1-4 klasių atradėjus, 5-8 klasių kūrėjus ir 9-12 klasių ekspertus. Visai kaip mokykloje pamokos prasidės ir baigsis skambučiu, o tarp jų vyks pertraukos, kurioms organizatoriai paruošė smagių pažinčių, pokalbių bei mankštų ne tik kūnui, bet ir protui.

„Mokonomiką“ aplankys Švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė, Lietuvos nacionalinės UNESCO komisijos atstovė Dalia Stabrauskaitė, Europos Komisijos narys Virginijus Sinkevičius. Per pertraukas studijoje taip pat svečiuosis meditacijos mokytojas Ugnius Leimontas, treneris Alanas Dzeranovas, „Lietuvos tūkstantmečio vaikų“ laimėtoja Mūza Svetickaitė, lauks įspūdžiai iš Lietuvos ir pasaulio mokyklų.

Didžiausios nuotolinės pamokos mokytojai žada kalbėti apie tvarumą, inovacijas, pilietiškumą bei kitus įdomius dalykus. Finansinis raštingumas – vienas jų, todėl virtualioje scenoje bus galima susitikti su „Swedbank“ vyriausiuoju ekonomistu Nerijumi Mačiuliu, finansinį intelektą nagrinėjančia Justina Bagdanavičiūte ir investavimo ekspertu Mariumi Ignotu. Patiems jauniausiems žiūrovams paruoštos net dvi teatralizuotos pamokos, padėsiančios planuoti biudžetą ir gimtadienio šventę.

 

9-12 klasių mokiniai turės progą pasimokyti iš klaidų ir motyvuotis su „Fail Nights“ organizatore Simona Laiconaite. „Nepatogaus kino klasės“ vadovė Indrė Maršantaitė juos kvies nusiimti stereotipų akinius, o „Rockit“ centro vadovė Lina Žemaitytė-Kirkman pasakos apie technologijų įdarbinimą mokantis.

Kūrėjai arba 5-8 klasių moksleiviai susitiks su istorike ir „TikTok“ žvaigždė Kristina Petrauske, kuri griaus mitus apie senovės Lietuvą. Žurnalistė Jurga Bakaitė įtrauks į melagienų ir konspiracijos teorijų pasaulį. Dar lauks šiek tiek kosmoso su „NanoAvionics“, taip pat tvarumo ir kibernetinio saugumo pamokų.

 

Jauniausiems atradėjams (1-4 klasių mokiniams) čempionė Jurgita Januškaitė-Žilinskienė paruošė karatė treniruotę, Milda Paukštė – tvarias dirbtuves iš džinso, o skautai Vydūnas Trapinskas ir Seržas Staponkus – įkvepiančios istorijas, žaidimus ir skauto kuprinės paslaptis.

„Mokonomika”, inicijuojama „Swedbank”, prisideda prie UNICEF ir UNESCO rengiamos „Didžiausios pamokos pasaulyje”, kurios tikslas kurti inovatyvias švietimo priemones, įgyvendinant Jungtinių Tautų darnaus vystymosi tikslus. Šiemet didžiausiai nuotolinei pamokai Lietuvoje suteiktas UNESCO patronažas. Daugiau informacijos ir registracija www.mokonomika.lt.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai ()