Šiemet priėmimo į aukštąsias mokyklas tvarka nesikeis  (0)

Švietimo ir mokslo ministerija informuoja, kad 2008 metų studentų priėmimo į Lietuvos valstybines aukštąsias mokyklas tvarka nesikeis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lietuvos valstybinėse aukštosiose mokyklose studijuoja valstybės remiami studentai, kurių studijas priklausomai nuo studijų rezultatų visiškai arba iš dalies (studentai moka 4 MGL semestro įmoką) apmoka valstybė, taip pat studentai, sutinkantys mokėti visą kainą.

Švietimo ir mokslo ministerija kartu su Lietuvos universitetų rektorių konferencija ir Lietuvos kolegijų direktorių konferencija aptarė šių metų priėmimo į aukštąsias mokyklas klausimus, susijusius su Konstitucinio Teismo 2008-03-28 nutarimu „Dėl Aukštojo mokslo įstatymo nuostatų“. Pasitarime nuspręsta, kad šių metų priėmimo sąlygos nebus keičiamos. Lietuvos valstybinių aukštųjų mokyklų priėmimo taisyklėse jau paskelbto valstybės finansuojamų vietų skaičiaus keisti taip pat neplanuojama.

Aukštosios mokyklos iš studentų, valstybės finansuojamose vietose studijuojančių gerai (kurių studijų dalykų įvertinimų vidurkis per semestrą yra ne mažesnis kaip įvertinimas „aštuoni“ ir neturi akademinių skolų), įmokos už studijas neims. Neatitinkantys gero mokymosi kriterijų studentai aukštosioms mokykloms mokės 4 MGL (520 Lt per semestrą) studijų įmoką.

Švietimo ir mokslo ministras A.Monkevičius Seimui siūlys priimti Aukštojo mokslo įstatymo pataisas, kad pažangiems studentams valstybės finansuojamose vietose studijos būtų nemokamos.

Savo lėšomis studijuojančių studentų skaičių nustatys pačios aukštosios mokyklos. Pagal Konstitucinio Teismo nutarimą už savo lėšas studijuosiančių studentų priėmimo skaičių aukštosios mokyklos privalės nusistatyti taip, kad sutinkantiems mokėti visą kainą suteiktų tokios pačios kokybės aukštąjį išsilavinimą kaip ir studijuojantiems už valstybės lėšas.

Aukštosios mokyklos privalo užtikrinti, kad už savo lėšas priimtų studentų skaičius nepablogintų valstybės finansuojamose vietose studijuojančių studijų kokybės sąlygų. Švietimo ir mokslo ministerijos, Lietuvos universitetų rektorių konferencijos ir Lietuvos kolegijų direktorių konferencijos sutarimu studijų kainos asmenims, sutinkantiems studijuoti savo lėšomis, rekomenduojama nekeisti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: