B.Juodka: į universitetus įstoja „dundukai“

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

ligonis 2008-09-12 15:10
tie dundukai baigia universitetyus pirkdami reikalingus darbus. otina kai mokesi, buvo te tokia kursioke jos. ant tiek durna, bet baige, nes nusipirko. pas mane paty klasei dabar yra protingus zmoniu kurie masto, ir yra tokiu kurie atsimena. ir zinoma, kad turbut didesne tikimybe islaikyti egzaminus turi tie kurie atsimena, o ne tie kurie masto. bet stai kokiam darbe jei susiduria su problema kuri nebuvo knygoi - viskas pasimete. apskritai visa svietimo sistema cia meslas. niekam neidomu kas tu esi, tave mokina, kad butum toks kaip visi, eiline kopija
Anonymous 2008-09-13 15:22
Tegu stoja visi,kas nori,as uz. Tai gal geriau,kad tas "dundukas",eitu i universiteta,ten pasizmonetu,praplestu akirati,o ne alu gertu,rasyt nemoketu ir galu gale emigruotu (nors valdzia to ir siekia,kad emigruotu,pinigus uzdirbtu ten,o isleistu cia) ;] Pagal mane: aukstasis mokslas turi but prieinamas visiem,nors,tu ir atrodai "dundukas",kazkokiam seniui. Aisku butu galima palikt tarkim,kokius 5 universitetus,kitus uzdaryt,bet isplest kolegiju tinkla,padaryt kokybiskas studijas jose,kad zmogus baiges kolegija gautu norm. issilavinima. Tada ir darbdavys i toki zmogu visai kitaip ziuretu. Bet reik kazka daryt logiskai,o ne: taves nepriimsim,nes tu "dundukas",o tave priimsim,nes tu mokykloj gerai mokinaisi. Keistai cia daro: kazka keist pradeda nuo universitetu,tai tegu padaro,kad tas dundukas tokiu netaptu,tegu vidurinem mokyklom skiria daugiau demesio. O aplamai: VU,VGTU,KTU - sudini universitetai Europos mastu,nekalbu apie pasaulini reitinga. Koks universitetu lygis tokie ir studentai.
tvset 2008-09-13 21:48
o божe... dabar mokaus 12 kl.ruosiuos egzams, o kur stot ar net kokius egzus laikyt tai net neisivaizduoju..... neretai suabejoju ar negeriau man dabar butu anglijoj indus plaut......... betwake........
xKauciukaSx 2008-09-13 22:14
B.Juodka-Jauciu pats jaunystej vienas is tu dunduku buvo =DD tik patekes i universiteta sustras pasidare. Tipo ne??
Anonymous 2008-09-13 22:31
Neaiskinkit, ko nezinot: B. Juodka iskirtinio proto stuentas buvo ir destytojas, todel ir dabar, ir anksciau reikalavimu kartele aukstai laiko..
Anonymous 2008-09-14 01:14
Nu ir dabar nesamone gaunas... Tai dabar isvis negalima suprast kas gerai pvz: 1. Studijuoji universitete inzinerija ir naudos nera, nes ten nieko neismoko? 2. Studijuoji profkei, nepriims nes neturi aukstojo? Tai kas tada lieka? Univerus uzdrays ir visi aks baige pries tai dziauksis, o tie kas nespejom eis gatviu sluot... Ir dauguma cia tu pasisakiusiu kad uzdaryti reikia jau mokosi arba baige univera, tai jiem ir nesvarbu... O ka daryt tiem kam dar tai tik pries akis?
Anonymous 2008-09-14 13:01
profesinės studijos, sudarančios sąlygas įgyti taikomaisiais moksliniais tyrimais ir/ar taikomąja moksline veikla grindžiama profesię kvalifikaciją. Pasakymas :"Lietuvoje 50 aukštųjų mokyklų, 35 mokslo institutai." atitinka prasmę. Aukštosios mokyklos nebutinai reiskia univerą. Taigi apibendrinant šiuos faktus reikėtų pasakyti, kad baigę universitetą turėtų dirbti vadomaujamąji darbą, o baigę kolegijas -taikomaji. Aš esu už tai kad pasiliktų keli, na gal kokie 6 universitetai na gal 10, taip vadinami "brendai": VU, KTU, VGTU, KMU, VDU ir pan. ir privistų visokio plauko kolegijų. Laikui bėgant, neuniversitetinis aukštasis išsilavinimas įgytų kokybę ir būtų vertinamas, kaip kad yra dabar vertinamas pasaulyje. Kaip pavyzdys: fabriko ceche turėtų būti vienas žmogus su aukšt. universit. išsilavinimu (tarkim vyr. inžinierius), kiti su aukšt. neuniversit. išsilavinimu (sakykim inžinieriai). Problema ne tik universitetuose, problema visuomenėje. Jei jau tu studijuoji kolegijoje, tuomet esi "durnas". O pasaulyje yra atvirkščiai: jei studijuoji kolegijoje, o ne universitete tuomet esi protingas, nes sugebi įvertinti savo žinias ir kaip suaugęs išsilavinęs žmogus nukreipti jas tinkama linkme. Žinoma ir univere studindamas turėsi varda, nes jei ten sugebi įstoti vadinasi esi motyvuotas. O čia Lietuvoje...Lietuvoje yra kitaip...Taigi galime sau tiesiog stebėti ir laukti, nes lietuva jau tokia yra, kad jai gerai taip kaip yra. Pabruzda visuomenė, paburnoja, niekas neatkreipia dėmesio ir toliau vėl visiems gerai. O vat išmuštu koks studentas su plyta seimo stikla, pradėtų visi aktyviai ir masiškai reikšti savo nuomonę tuomet visi tie pirdžiai senukai neturėtų kur dėtis, pamirštų save ir pagalvotų apie visuomenę, na arba pasitrauktų, kas irgi yra toli gražu ne blogiausias variantas - ateitų jauni specialistai. Reikia vienytis liaudie!
Nightbringer 2008-09-15 15:16
Na aš nemanau, kad vertėtu į universitetus primti ,,dundukus" ,nes bet kokiu atveju jiems ten apšuopamos naudos nebus.
Anonymous 2008-09-15 16:02
Atsiprasau del sveplos kalbos. Pritarui zmonems, kurie minejo, kad universitete praktiniu dalykus ismoksi pernelyg mazai, kad pasitikintis galetum kibti i darba tik baigus studijas. Negaliu sakyti, kad praktikos visiskai nebuvo, bet ir ta pati pernelyg teorizuota ir nelabai pritaikoma siuolaikineje kapitalistineje aplinkoje. Pasiseke, kad visa sita ismasciau jau pirmaisiais metai - tad susiradau darba, ir likusius 3 universitetinius metus tiek dirbau, tiek ir studijavau. Problema ta, kad mokymosi kokybe krito, pazymiai suprastejo. Taciau dziaugiuosi, kad ejau situo keliu, nes tik baigus ketvirta kursa nebuvo problemu susirast darba. Pasiseke, kad darbdavys buvo is tu zmoniu, kurie ziuri ne i diploma, bet i tavo patirti ir mastymo buda. Saugos_kodas pasake tai, ka mums bande ikalti ir destytojai: "Mes mokome jus ne juoda darba dirbti, bet vadovauti, kurti savo versla" ir t.t. Tik klausimas: kur tave priims i vadovaujamaji darba is karto po studiju? Tad be praktikos siaip ar taip neissiversi. Mano manymu, butu per akis palikti po kelis universitetus regione: viena tiksliesiams mokslas, kita humanitariniams. Ir reiktu stiprinti Lietuvos (uzsienio?) imoniu bendradarbiavima su universitetais. Ar negaletu, tarkim, nuo antru studiju metu buti po bent 2 kreditus praktinio darbo realioje, o ne "isivaizduojamoje" kompanijoje?
Windas 2008-09-15 16:21
Na nzn kaip jums bet pvz man 21m... dirbu IT sritije nuo 19m imonese o seip uz $$ jau nuo 17m. Baiges 12kl niekur nestoju nes neapsiprendziu.. tad cia ne nuo ishsidesciusiu univeru ar kolegiju reikalas cia nuo zmoniu... ZONES DUNDUKAI kad stoja belekur.. griebiat viena didziuli kvaili milzina kaip pilna net per daug mazu trenktu liliputu.. t.y. ne nuo univeru pradekit keisti lietuva o nuo zmoniu poziurio.. Jei zmogus turi galva jam tikrai nereik ishsilavinimo Univere kad kazka pasiektu.. pas mane situacija tokia.. kad dirbau ir McDonolde ir Ermitaze [pradzia nebuna lengva + socialine padetis dar leme taip] bet dirbdamas ten namie mokiausi ir pleciau svarankishkai IT zinias.. dbr esu sukurias ir GPS/GPRS hardware web sasajos sistema. Metai prie tokios sitemos padirbau dbr kitur dirbu kitokioje srityje.... kolkas prakstiskai viska darant ash daugiau ishmoxtu negu mano draugai baige KTU ar VU. Univeru minusas tox kad mokina per daug to kas rinkoje nera populeru dirbti...
Nightbringer 2008-09-16 15:37
Atrodo, kad giriesi...
Anonymous 2008-09-18 19:08
to Windas: nepanašu, kad ir tas 12 klasių būtum baigęs... rašyt pirma išmok =)
Anonymous 2008-09-18 20:38
Tiesiai sviesiai... butu geras atlyginimas paprastu darbininku.(ne 800lt) niekas nelektu deganciom akim studijuot.
Anonymous 2008-09-18 21:53
greiciau tie rinkimai praeitu, o tai jau koktu nuo situ idiotisku straipsniu..
Anonymous 2008-09-19 09:17
Visi kas kažką kalbat apie Juodką - eikit grybų rinkt su savo profkėm ir "ale" didesniu protu. Studijuoju VU vieną iš specialybių susijusių su informatika ir galiu nesibaimindamas teigti, kad kokybė tikrai gera tu studijų ir iškart krenta tie kas pirkos, pvz, egzus. Dėl tu 5 balų, kaip kažkas sakė, tai VU jie tikrai nėra verti 500. Taip, pernai į informatiką buvo ir į VU sustoje žmonės su 200, bet ir iškrito apie 40%, kad lygu maždaug 80%dundukų, kiti dundukai arba išmoks mokytis ir meistriškai suktis, arba išgaruos kaip pastarieji. Be to, visi ginantys kitus univerus(o gal net KOLEGIJAS) girdėkit, kad VU jau padarė žingsnį - įvedė 1000 balų ribą. Šiemet kai kuriose specialybėse nesurinko pakankamai žmonių(ne tiek kiek buvo numatę), bet ir dundukų nebus tiek. O kad univerų daug, tai čia faktas, kažkas sakė, kad apsiriko Juodka ir universitetų nėra 50, tai įsiskaitykite: "aukštųjų mokyklų"; o tai univerai + visa kita, ko Lietuvoj jau kolorado vabalų: ISM, VTVK ir pan. Moki - studijuoji. Prieš VU, KTU, VGTU, manau, net nėra ką pasakyti, bendroje masėje jie kolkas visa galva aukščiau kitų, o kad kažką juose dar pakeist reikia finansavimo... ir daug.
Anonymous 2008-09-19 12:32
as mokausi tam vgtu ir ka galiu pasakyti meslas tie Lietuvos universitetai yra gal keli destytojai kurie stengiasi ismokyti kiti ateina isdesto dalyka kur puse buna neteisinga medziagos jokios neduoda tipo pats eik ieskokis medziaga koks cia mokymasis kad ateini i programavimo labora ir duoda uzduotis ir sako vat cia jej paskaitoje buvot taj tada turit viska moket nej ka paaiskina nieko o del to 8-neto taj jej pasimokai ir turi. O apie pati vgtu taj univieras kur bene daugiausiai mokosi vaikinu o net supistos sporto sales neturi geda nej pasportuoti kur nej ka supistos kaimo mokyklos ir taj sales turi o vgtu be sales juokas ima.