LSS: nemokamų studijų kaina – mažesnis aukštojo mokslo prieinamumas

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Anonymous 2008-09-19 19:05
Amžinos dejonės... Kiekvienam turinčiam sveiko proto aišku, kad universitetų ir jų prikepamų "specialistų" yra neproporcingai daug, dalį tikrai reikėtų perorganizuoti į kolegijas (sunku būti neturėtų, juk nemažai universitetų paruošia specialistus blogiau nei geriausios kolegijos). Kai leidi bet kam mokytis - rezultatas darosi tikrai liūdnas. Universitetiniam išsilavinimui įgyti reikia gabumų ir darbo. Studijuojant VU informatiką teko įsitikinti, kad 50%-70% kursiokų tikrai ten ne vieta, nes studijas jie sugebėjo baigti įgiję mažiau žinių nei gabesni turėjo pradėdami. Arba tegul daro jiems parengiamuosius metus ir lopo nesugebėjimą daryti nieko...
mhm 2008-09-20 13:42
Žinoma, kad universitetų skaičių reikia mažinti. O dėl pačių studijuojančiu, tai man kas nors galit paaiškinti, kaip įmanoma studijuoti ir dar pragyvent. O pragyvent kažkaip tai reikia, tada eini dirbt, bet kadangi dirbi, tai nebelieka tiek laiko studijom. Tai kokiu būdų tu būsi nerealus specialistas, jeigu nėra laiko studint. Ir dar prie šito prisideda tiesiog "labai aukšto" lygio studijos.
Anonymous 2008-09-24 04:34
" Ar galime nustoti gyventi stereotipais, kad kiekvienas baigęs vienos rūšies studijų programą privalo dirbti pagal įgytą išsilavinimą?“, - klausia studentų sąjungos vadovas. " Pardon o tai kokio velnio studijuot jei po to nedirbt ( teik inžinierium teik moksliniku ) pagal tą specelybę ? pramogai ? Ar čia, kad lietuvoje dauk šveisuomenės būtu? Nu va yra tos šviesuomėnės visi diplomuoti tik kažko ti vat dadaviai ir pati visuomenei nei mato nei jaučia tos mokslo šviesos ... "Pinigų tam prasimanyti lengviau nebus, nes vis dar nėra tinkamos paskolų sistemos, stipendijų skirstymo tvarka ydinga, o socialinių stipendijų dydis – tragiškai mažas. Be to ir darbdaviai į dirbančius studentus dažnai žiūri nepalankiai“, - situaciją vertina LSS prezidentas Jonas Okunis. " Antra kart pardon. Paskolos ne už gražias akis ar įgimta tese ( vos ne gimtaja nuodėme) gaut diploma (Pabrėžių gaut o ne siekt ) dalinamos . Paskolos yra bizinis, paslauga už ją reik mokėt. Gražint skolą ir procentus. O koks skolos gražinimas, ar darbdavio nešnairavimas į Lietuvišką diplomą jei studijuojamas o tesugebama dirbt braškių skinėjais užsienį ? .... Norim visi nemokamo mokslo nemokamos medicininėspagalbos tuo nemokamo maisto užsimanysim. Tik tas nemokamumas kažkaip brangiai kainuoja . Kai paslaugom naudojas kas nori o saskaitas apmoka valstybė tai yra kievienas mokesčiu mokėtojas ir visai nesvarbu naudojas jis ta paslauga ar ne visas nemokamumas kažkaip labai staigiai pabrangsta .... Visi karaliasi nebus , visi milijonierais nebus, bet visi diplomuotai tai jau tikrai bus Socialinė apsauga ( aukštojo mosklo prieinamumas, gydimas) viena, bet ekonomikos, poreikių ir aplamai kertinių dėsnių nepaismymas visai kas kita .... Lyg ir dėl to žluko planinė ekonomika . Resursai - riboti poreikiai..., o gal greičiau įgeidžiai - ne .