Anglų kalba reikalinga, bet tik "proto ribose"

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Anonymous 2008-09-29 14:05
Na Danijoje, Švedijoje, turbūt ir Norvegijoje, Italijoje bent jau tiksliųjų mokslų studentai ir bent jau magistratūrą gali mokytis anglų kalba. Tose šalyse universitetai laukia gabių užsienio studentų ir prie jų taikosi, taip nuteikina protus iš tokių savo specialistų nevertinančių šalių kaip Lietuva. Beje, anglų kalba studijuoti galima daugumoje geriausių pasaulio universitetų, nes labai daug jų yra UK arba US.
vIliTo 2008-09-29 14:20
Visiškai pritariu . Norėčiau pažiūrėti tam kvailiui į akis, kuris drįsta teigti, kad anglų kalba yra nereikalinga . Pats ją labai neblogai moku, niekada nepakišo kojos. Visose šalyse, bent kiek stipresnios ekonomikos(labiau išsivysčiusiose), galima susišnekėti angliškai. Įskaitant ir tą pačią Norvegiją, kurioje pats gyvenu. Pasinaudodamas proga, norėčiau padėkoti savo tėvams, mokytojams, kurie mane vertė mokytis, ir išmokė anglų kalbos. Ačiū, tai buvo tikrai verta.
Anonymous 2008-09-29 15:14
Aš tai gimiau mokėdamas anglų kalbą. Keista.
Skaičius 2008-09-29 16:45
Labai jau keistai šneka čia jie... Anglų kalba yra viena pagrindinių pasaulyje. Tikrai nesuklysiu pasakydamas, kad mokėdamas anglų galėsi susikalbėti daugumoje šalių. O ar anglų kalba veikia lietuvių? Manau, taip. Vien iš kompiuterių pusės pažiūrėjęs tai matau. Man net liežuvis neapsiverčia sakyti dauguma lietuviškų terminų, tokių kaip "Vaizduoklis"
edragon 2008-09-29 21:45
Mano mokyklos direktorius šneka... (paslaptį išdaviau ^^) Tegul paklauso kaip mano vienas bendraklasis kalbasi su vienu draugu ir tada pasako, kad anglų kalba įtakos lietuvių kalbai nedaro Bent jau šnekamajai kalbai tai daro tik turbūt ne visiems... Beje, man, pavyzdžiui, sunku mokytis užsienio kalbas ir manau, kad nemaža dalis gerai išmoksta tik vieną užsienio kalbą... Pats, tai anglų pusiau savaime išmokau, nes kokius 25% tekstų per dieną skaitau angliškai... P. S. Nekenčiu vokiečių kalbos
Booster 2008-09-29 22:25
Anglu kalba yra labai gerai Gyvenu anglijoje Nekenciu lenku kalbos brr...
Anonymous 2008-09-29 22:42
Be uzsienio kalbos negerai. O geriausia moket anglu, universali ir zinoma daugumoje saliu kalba (tik Palmoj de Malorkoj nieks nemoka:) ). Plius vokieciu, prancuzu arba ispanu kaip priedo. Rusu kalba tai is vis neturetu but mokoma. Tai tokio pacio lygio kaip indu - kalba 1/10 pasaulio zmoniu bet niekam neidomu ir nenaudinga (na nebent planuoji toj saly gyvent, bet tai jau kitas dalykas). Na pykit daba ant manes ruseliai, he he.
vIliTo 2008-09-29 23:57
, pasisaugok nuo tokių drąsių minčių, nes tai gali būti suprasta kaip tautinė diskriminacija ir administratoriai ir/arba moderatoriai gali į tai atsakyti veiksmais... Išvada. Kad ir kiek kalbų besimokytum, jos niekada tau netrugdys. Kitaip sakant, ko išmoksi, ant pečių nenešiosi. 8)
Booster 2008-09-30 07:26
Jop rusu kalba yra reikalinga kalba, nes net anglijoje man tos kalbos reikia susikalbeti su lenkais, latviais, rusais, bulgarais ir kitais .