Lietuvos studentai priminė G.Steponavičiui rinkiminius pažadus  (3)

Šiandien, gruodžio 11 dieną, Lietuvos studentų atstovybių sąjungos atstovai susitiko su naujai paskirtu Švietimo ir mokslo ministru Gintaru Steponavičiumi ir įteikė jam rinkiminių pažadų priminimo raštą. Susitikimo metu taip pat kalbėta apie tai, kokias permainas artimiausiu metu žada įvykdyti naujasis ministras, taip pat teirautasi apie Vyriausybės programos švietimo ir mokslo dalį, išdėstyta LSAS pozicija aukštojo mokslo reformos klausimais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Susitikimo tikslas buvo aptarti ministerijos švietimo ir mokslo politikos kryptis ministrui tik pradėjus eiti pareigas. Labai naudinga, kad susitikimas įvyko dabar, kadangi aiškiai pamatėme ministro poziciją svarbiausiais reformos klausimais“, - susitikimą komentuoja LSAS prezidentė Indrė Vareikytė.

Pasak jos, tam tikrais, pavyzdžiui, aukštųjų mokyklų audito, tinklo optimizavimo, socialinių stipendijų perkėlimo socialinės apsaugos ir darbo ministerijai, klausimais pozicijos sutampa. Tačiau akivaizdu, kad pozicijos išsiskirs ir mes nepritarsime visuotinio mokamo mokslo įvedimui ar paskolų perdavimo komerciniams bankams idėjai, taip pat atkreipėme dėmesį į tai, kad sprendimai dėl gerai besimokančio studento statuso yra neatidėliotini ir paveiks nemažą dalį studentų jau po mėnesio.

G.Steponavičius pripažino, kad į studentų keliamas problemos yra būtina atkreipti dėmesį, taip pat patikino sudarysiąs darbo grupes sprendimams ieškoti.

„Anksti kalbėti apie tai, teigiamų ar neigiamų pokyčių sulauksime ministrui pradėjus dirbti, tačiau mes sieksime užtikrinti, kad būtų apgintas kiekvieno studento interesas ir pokyčiai jiems būtų naudingi“ – susitikimą reziumuoja LSAS vadovė. Jos teigimu LSAS pozicija yra aiškiai išdėstyta, o tam tikrų sprendimų nenaudingų studentams pasekmės yra nesunkiai numatomos, į tai ministras taip pat turėtų atsižvelgti.

Lietuvos studentų atstovybių sąjunga prieš rinkimus buvo gavusi G.Steponavičių į Švietimo ministro postą iškėlusio Liberalų sąjūdžio atsakymus apie aukštojo mokslo viziją ir numatomus pokyčius. Liberalų sąjūdis numatė, kad kadencijos pabaigoje mokslo ir studijų finansavimui bus pritraukta bent pusantro karto daugiau lėšų nei dabar, vidutinis dėstytojo atlyginimas bus didesnis nei šalies vidutinis atlyginimas, vyks savanoriškas aukštųjų mokyklų jungimasis, pajėgumų konsolidavimas, daugiau kaip pusė pagal reformuotą tvarką baigusių absolventų dirbs pagal išsilavinimą ar tiesiogiai naudos įgytas žinias bei dauguma studentų ir darbdavių teigiamai vertins studijų kokybę. Atsakymuose taip pat minėta paskolų sistemos pertvarka, mokslinių draugijų veiklos skatinimas bei studijų kokybės vertinimo pokyčiai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (3)

Susijusios žymos: