Aukštojo mokslo realijos techninio profilio kolegijoje

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

WelniuRumai 2009-02-03 21:50
Man tiesiog aplamai nesuprantama Lietuvos svietimo sistema. Baigi universiteta - neturi elementariu praktikos ziniu, baigi kolegija - neturi teises testi magistrantura universite.... Visiskas apsurdas...
Anonymous 2009-02-03 22:46
zimbabvej uzpakali valytis labiau apsimoka banknotais nei pirkt popieriu, o lietuvoj diplomo tokia pati verte kaip zimbabves banknoteliu. nesimokau kauno kolegijoje, bet ir niekad nepatikesiu kai viska nusviecia tokiom rozinem spalvom. negaliu gincytis kad isidarbinimo procentai tokie dideli, bet aukstasis mokslas nera tik budas pasigerinti finansines perspektyvas, tai AUKSTASIS MOKSLAS. o ta prasme daugumoje atveju jis apvertinas. man teko pora metu vu pasimokyti, o dabar mokausi kolegijoje. nemaniau kad viskas gali buti taip prastai, nesu mates tokios prastos bibliotekos, nesu mates nei tiek daug nei tokiu prastu destytoju, nei tiek daug prastu studentu. toks ispudis kad studiju programos kuriamos ne studentam, o tam kad destytojai gautu pinigu uz belekoki destyma. as manau kad problema pacioje sistemoje, kuria is pagrindu reiktu keisti, jei tai butu mano pinigai(beje ir yra- is mano sumoketu mokesciu viskas finansuojama) tai i tokia nesamone kaip lietuvos aukstasis mokslas nekisciau ne cento.
Anonymous 2009-02-03 23:10
Didžioj daly pasaulio universitetas ir nėra skirtas praktinėms žinioms. Jis skirtas fundamentiniams pagrindams.
Anonymous 2009-02-03 23:44
Galesi pasakyti darbdaviui kad nieko nemoki bet turi "fundamentinius pagrindus" ta ka dabar moko tai graudu.. visos praktines zinios tai "basic tutorial'as".. Stengiasi belenkaip sugrusti informacija "atceit sita mokesi" O ne vieno dalyko bent jau Advance lygio neismoko.. o realiai turetume buti IT specialistai... (pasiruose islaikyti sertificatus HA HA) Zinoma stengiasi mokytis savarankiskai, bet tam laiko daug nera po to kai reikia kalti issijuose dalykus kurie ne tavo specialybes (Finansai, Ekonomika, Teise, Filosofija ir pan) niekam nesvarbu kad kita sesija jau tai is galvos isgarave bus... Svarbu "ikisti" ta dalyka "ale jis ta bus praejes"...
Anonymous 2009-02-04 09:02
Dėkok taip ir neįvykdytai ir nevykdomai normaliai švietimo sistemai, kvailiem darbdaviam (nors šiuo metu IT srityje vis lengviau prasimušti ne su "lapuku", kad baigei, o su "portfolio" - jei tu vertas, tave bet kokiu atveju paims) ir t.t. Kol mūsuose visi į protą neateis, todėl ir galvos, kad universitetas po ketverių metų turi atnešti butą, mašiną ir didelę sąskaitą banke. Taiau to nebūna ir nebus. Visame pasaulyje pinigus uždirbi iš to, ką gauni vadinamose "proftechninse". Į universitetus toliau stoja arba būsimieji mokslininkai, arba tie, kurie nori gilinti žinias ne praktikoje, o teorijoje. Nors, žinoma, praktika neatsiejama nuo teorijos. Visi kiti dalykai - ekonomika, teis, filosofija - taip pat reikalingi, nes ugdo mąstymą. Tik atrodo, ad beprasmiai dalykai. Taiau taip, kai į juos žiūrima kaip pirmarūšius "specialybinius" dalykus, o ne kaip tik į pagalbinius, tai ir gaunasi šnipštas - nei to moki, nei rimto dalyko pasimokai. Ir akivaizdu, kad tokia situacija tęsis ir toliau, nes Seimas ir ministrų kabinetas net nesivargina priimti normalių sprendimų, o tik grįžta į akmens amžių.
Jogundas 2009-02-04 19:43
Neįsivaizdavau, kad technologijos.lt komentatoriai tokie pikti. Juk pyktį išlieti reikia delfi komentaruose, o čia galima ir diskutuoti :) Dėkoju technologijos.lt ir kolegijos atstovams už neblogą ryšių su visuomene akciją, man buvo įdomu paskaityti, nors kolegijoje mokytis neplanuoju. Mano nuomone, daug kas Lietuvos studijų sistemoje yra gerai. Tarp trūkumų norėčiau įvardyti du esminius (ir jų švietimo reforma, atrodo, net nepalies). 1. Reikia leisti žmonėms rinktis ką jie nori ir ko nenori mokytis. Tai yra, sudaryti ne studijų programą 4 metams, o pasakyti, kokie dalykai yra kertiniai (be kokių universitetas neduoda tam tikros srities diplomo). Tada studentas pagal kreditų skaičių, kursų kokybę bei aktualumą pasirinks pats - taip išvengsime konfrontacijos tarp tų, kurie teigia, kad inžinieriams reikia filosofijos ir tų, kurie teigia, kad inžinieriams nereikia nei aukštosios matematikos. 2. Aiškiai sutvarkyti mokėjimus už mokslą. Tie, kurie nori pirkti diplomus, turi galėti tai daryti - t.y. mokėti daug ir studijuoti mažai. Tie, kurie nori studijuoti, turėtų gyventi iš pirmosios grupės pinigų - jiems mokamos stipendijos, iš kurių galima pragyventi (o ne 350 LTL) ir suteikiami vienviečiai bendrabučių kambariai. Ačiū už dėmesį.
kionig 2009-02-04 20:56
Jogundai, demokratijoje taip niekada nebus
Jogundas 2009-02-04 21:20
nelaikote pakankamai demokratinėmis? :) Turbūt sutiksite, kad vienviečiai bendrabučių nėra stebuklas, jų galite rasti turbūt kiekviename universiteto miestelyje keli šimtai kilometrų į vakarus nuo Klaipėdos.
kionig 2009-02-05 01:14
As norejau pasakyti, kad su tokia demokratija kaip lietuvoje nieko panasaus nebus dar kokius minimum 10 metu ir musu universitetam labai toli iki tokiu lygiu univeru kuriuos parodiai. Del sito as abejociau, nes cia lietuvoje chaosas butu. Ir siaip kiekvienam neitiksi, beje nori ar nenori bet yra toks zodis - reikia.
Jogundas 2009-02-05 10:08
Nesutinku. Dabar studentai sugeba pasirinkti laisvuosius dalykus, tai kodėl nesugebėtų pasirinkti daugiau? Žodis reikia būtinas tik darželyje, kai žmogus negali pats spręsti, ko jis nori.
kionig 2009-02-05 16:08
O kam jiem rinktis daugiau, jei jam tereikia diploma nusipirkt.
Anonymous 2009-02-05 18:44
Tam, kad diplomas neturi b8ti perkamas. Kitu atveju - kam i6 viso gai6ti tuos metus?