Socialinių mokslų absolventai pagal specialybę dirba retai

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

ligonis 2009-08-11 09:12
nieko doro nemoki, bet norii uz tai gaut milziniska atlyginima - eik i vadyba isvis reikia tiem stojantiesiams paaiskint ju galimtbe isidarbint baigus, ir zinoma nukreipt kelis gal i kokia profesine mokykla, ar gal net paduot kokia knyga su imonem ieskanciom paprastu darbuotoju, kad poto pabaige nesiskustu, kad turiu vadybininko diploma, o dirbu maximoi kasininku
Javax 2009-08-11 12:42
man atrodo, kad stodamas pats turi jausti, ar paskui darba gausi ar ne. ir nereikia stoti ant bangos tam tikros srities darbuotoju trukumui atsiradus, nes po 3 - 4 metu rinka buna perpildyta tokiais atvejais.
vyckas 2009-08-11 14:04
Jeigu jie galvojo lengvai rast darba baigus vadyba, tai jiem tikrai tik juodadarbiais ir dirbt
karol 2009-08-11 18:16
dziaugiuos kad ten nestojau
kionig 2009-08-11 22:14
Taip tiem kvailiam ir reikia ! O ir is ju tokie vadybininkai poto buna kad nei sis nei anas ... Blogiausia, kad patys nezino kur nori stot ir nesidomi rinka kaip kas ir kodel, jau antrais metais tas pats, ka daugiau apie tokius ir pasakysi... Del universitetu reklamu tai taip pat pankamai, tereikia atsiverst univero puslapius ir paskaitinet, klaust pazystamu, arba forume kokiam. Taigi beda yra stojanciuose, o ne universitetuose.
mykolas 2009-08-11 22:31
sakau, universitetai Lietuvoje tik diplomų "kepyklos", o ko išmokyt žmogų tai jau ne taip svarbu, prikimš ten visokio briedo į galvą, kals mintinai 20-30 metų senumo įstatymus, po 4 metų pasiims diplomą ir galvos, "o kam jis man reikalingas"
omg 2009-08-12 00:01
Nu reikia manau gyventi realiam pasauly o neisivaizuojamam ir rinktis realias praktiskas profesijas. Cia prisiziuri filmu visokiu ir serialu, ala Eli Makbyl, tipo "o zek kaip faina dirbti advokatu, as irgi noreciau", arba vadybininku LEO LT ir paskui nesupranta kodel ju niekas neima i darba, na aisku patys kalti, taigi reikia nors kiek galva pakrutinti pries priimant toki sprendima
kionig 2009-08-12 04:00
Dabar situacija kiek kitokia. Nieks nenori dirbt, visi nori prie lovio arba uz kelius mygtuku spandaliojimus i menesi gaut kaip minimum 2 k i rankas. Bet deja taip niekad nebus. Todel is dalies kaip minima, kad del iliuziju ir bandos instinkto, o taip pat ir is nezinojimo tokia situacija susidaro. Palikta laisva rinka, universitetu autonomija dideja, todel kaip tik jos priima daugiau pilkosios mases dabar, zinoma, del pinigu(krepseliu), kad issilaikyti. O po to aisku temps kokius metus du ir atrusiuos. Nikims nieks jokio briedo. O turesi ir privalesi pats kalt, kad issilaikyti, jei noresi diplomo. Be to, universitetini mokymasi ne vien sudaro auditorinis darbas, i ji ieina ir savarankiskas darbas, kuriuo gali gilinti zinias. Nors ir technologijos sparciai tobuleja, bet destoma info tikrai nera 20a. Viskas nelabai ir keiciasi per tuos metus, t.y principai ir esmes islieka tos pacios, taip kad biski pasidomejes dabartinemis technologijomis greitai perprasi. Aisku yra sriciu, kur butinas greitas informatyvumas, tai butu daugiau svarbu mokslinio tipo specialybese. Beje, dar del to briedo. Visu pirma tai priklauso ne vien nuo universitetu, bet ir paciu studentu. Pvz kai sedi auditorijoje 100 galvu ir tik 10 is ju atejo tam, kad mokytis, o kai kita dalis isoko siaip i gelbejimosi rata, o treti, kad nelikt uz borto tik del diplomo, kuris vargu ar jiems suteiks kokiu privilegiju darbinantis. Taigi tie 10 supranta kai kazkas yra aiskinama, o kiti sedi, kad tik trint suola, tai kaip tu ka nors ismokysi visus, todel atzagariai ziurima ir taip kepami diplomai. Keista matyti, kad sitaip dabartine liaudis elgiasi, liktais skrajoja padebesiais dar ar miega. Reikia nusileist ant zemes, nes niekados nieko nebus idealaus ir nereiketu sau pritaikyti pasaulio, o tiesiog paciam prisitaikyti prie situacijos, nes kitaip kalbos ir eilines kalbos, kad valdzia visada bloga, o kai patys savo problemu nemato per tuos norus, tai taip ir iseina kai nezino ko patys nori. Tuom pasinaudoja visi bankai bei kitos panasios institucijos.
Splatt 2009-08-12 11:43
Įstojau į ekonomiką ne dėl to, kad tikiuosi vos tik baigęs studijas, uždirbti krūvą pinigų, bet dėl to, kad man ekonomika tiesiog patinka. Aišku diplomas nepamaišys, bet įgytos žinios, kurias savarankiškai (kalbu apie visišką, savarankišką darbą) būtų beveik neįmanoma gauti, praturtins mano esamas žinias, . Šiek tiek nusiviliu vis, išgirsdamas, kad žmonės baigę ekonomiką nesusiranda darbo... Esu daugiau optimistas, negu pesimistas todėl, mano nuomone, šiuo sunkiu momentu nenuostabu, kad darbą susirasti yra nelengvą, taigi KRIZĖ...
Eugenijus 2009-08-13 02:32
Dabar tikrai mažai kas dirba pagal tiksliųjų mokslų specialybę
Nightbringer 2009-08-13 18:45
Liūdna skaityti toki straipsni... Ir gerai daro. Tai ir yra mūsų pasirinkimas. Jei nori būti ekonomistu pirmyn, stok! Kam gadinti tolimesni gyvenima? Tik pirma susigalvok ką darysi jei darbo nėra ir yra ekonomistu perteklius... Žinoma, lengviausia apkaltinti kitus. Šuo atveju universitetus, kam jie patenka visų norus gauti išsimokslinima.