[Žinios trumpai] Rusija pateko į demografinę bedugnę: skelbia katastrofiškus skaičius, dėl Putino jauni rusai jau bijo turėti vaikų  (7)

Tokios situacijos nebuvo nuo Antrojo pasaulinio karo laikų, nors Rusijos valdžia deda dideles pastangas, kad išbristų iš krizės.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Gimstamumas Rusijoje katastrofiškai krenta - tokių gimstamumo rodiklių nebuvo nuo Antrojo pasaulinio karo. Nacionalinis projektas „Demografija“, vertas 4 trilijonų rublių, nepadeda.

„Rosstat“ skelbia, kad šių metų balandį Rusijoje registruoti 99,7 tūkstančiai naujagimių. Palyginti su praeitais metais, ši rodiklis yra 9,9 % mažesnis - gimė maždaug 10 tūkstančių mažiau vaikų. Demografijos specialistas Aleksandras Rakša teigia, kad panašius skaičius balandžiui pavyktų rasti tik Antrojo pasaulinio karo metais.

Per pirmus keturis šių metų mėnesius gimimų ir mirčių santykis Rusijoje buvo 1:1,6. Natūralus populiacijos smukimas Rusijoje pasiekė 1 milijoną per metus - paskutinį kartą tokia statistika matyta tik prieš 77 metus. Rakša teigia, kad bus tik blogiau ir dėl to kaltas karas Ukrainoje.

Pasak demografo, jauni žmonės nenori susilaukti vaikų, nes dabartinė politinė ir ekonominė situacija Rusijoje yra tam nepalanki. Ateitis atrodo neaiški, o ir apskritai vaiko užauginimui reikia labai daug pinigų. Aišku, karas vyksta nuo vasario 24 dienos - tikruosius padarinius demografine prasme Rusija matys dar ne šią vasarą ar ne ateinantį rudenį. Bet gali būti, kad gimstamumas greitai nukris į tokį lygį, kokio nebuvo jau 250 metų.

(51)
(3)
(48)

Komentarai (7)