[Žinios trumpai] Įsiplieskė rimčiausia ES ir Rusijos krizė - ES komisija pateikė griežtą atsakymą Vilniui  ()

Lietuva pradėjo drausti krovinių, kuriems taikomos ES sankcijos, tranzitą geležinkeliu į Rusijos eksklavą Kaliningradą.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-06-23 [Žinios trumpai] Įsiplieskė rimčiausia ES ir Rusijos krizė - ES komisija pateikė griežtą atsakymą Vilniui  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

ES sankcijų sąraše yra anglis, metalai, statybinės medžiagos ir pažangios technologijos. Pasak Rusijos srities gubernatoriaus Antono Alikhanovo, draudimas apims apie 50% iš Kaliningrado įvežamų prekių.

Tai ne Lietuvos valdžios iniciatyva: Vilniaus prašymu komisija pastarosiomis dienomis pateikė griežtą atsakymą, kad prekės, kurioms taikomos sankcijos, vis tiek turėtų būti draudžiamos, net jei jos keliauja iš vienos Rusijos dalies į kitą. 

Taigi, šiuo metu Lietuva negali padaryti absoliučiai nieko, tai itin griežta ES pozicija. 

Rusijos eksklavas Kaliningradas Baltijos jūroje, įspraustas tarp Lietuvos ir Lenkijos, po Antrojo pasaulinio karo tapo Sovietų Sąjungos dalimi. Jame gyvena apie 430 000 gyventojų ir yra Rusijos Baltijos jūros laivyno būstinė.

Pastaruoju metu Rusijos Federacijos suvereniteto apsaugos komisijos vadovas Andrijus Klimovas smarkiai įsiuto: „NATO su Lietuvos pagalba pradeda Rusijos regiono blokadą: tai agresija, nukreipta prieš Rusiją, kuri verčia mus griebtis savigynos“.

 

Tada jis paragino įsikišti Jungtines Tautas, kurios, anot jo, „turi ištaisyti padėtį Kaliningrade, nes priešingu atveju Rusija galės bet kokiu būdu išspręsti tranzito klausimą“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(31)
(75)
(-44)

Komentarai ()