Kas sakė, jog sankcijos neveikia? Greitųjų kreditų kiekis sumušė visus rekordus - rusai visiškai nebeturi pinigų, skolinasi milijardus  ()

Rusijos sociologai teigia, kad net 75% rusų susidurs su problemomis dėl įsipareigojimų sumokėti skolas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Didelė infliacija verčia vis daugiau rusų imti dideles trumpalaikes paskolas, kad galėtų išgyventi iki mėnesio pabaigos, iki kol gaus atlyginimą.

Šių metų gegužę rusai vartojimo paskolų kasdienėms išlaidoms padengti paėmė daugiau nei per koronos viruso pandemiją.

Rusijos centrinio banko duomenimis, trumpalaikės paskolos „skubiems tikslams“, skirtos mėnesiniam deficitui padengti, sudarė 10 procentų visų gegužę paimtų mažmeninių paskolų, palyginti su 6 procentais tą patį mėnesį prieš metus.

Prašymų gauti šias paskolas skaičius taip pat padidėjo balandį-gegužę 2,5 proc., palyginti su tuo pačiu laikotarpiu pernai. Be to, padidėjo ir vidutinis paskolos dydis. Ekspertai teigia, kad taip yra todėl, kad bankai sumažino suteikiamų paskolų skaičių ir taiko griežtesnius vertinimo kriterijus, siekdami pažaboti neveiksmingų paskolų augimą.

„2022 m. gegužę buvo išduota 2,38 mln. rublių (~4,24 mln. eurų) paskolų iki atlyginimo ir apie 30 000 rublių (533 eurai) iki 30 dienų. Centrinio banko duomenimis, sausį-kovą visoje Rusijoje mikropaskolų buvo išduota už 175 mlrd. rublių (virš 3 mln. eurų)“, – teigiama Nacionalinio kredito istorijos biuro pranešime.

 

Infliacija Rusijoje jau yra aukščiausia per kelerius metus – 17,8%. Mažai tikėtina, kad spaudimas greitai sumažės, sako ekspertai. Infliacija Rusijoje išlieka dviženklė, dėl to neproporcingai nukenčia skurdžiausi gyventojai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(35)
(1)
(34)

Komentarai ()