[Žinios trumpai] Dar vienas smūgis Maskvai - Indijos bankai boikotuoja rusišką SWIFT analogą: skelbiama, kas vyksta  ()

Rusijos pareigūnų ir bankininkų sumanymas derėtis su Indijos valdžios institucijomis dėl atsiskaitymų nacionalinėmis valiutomis apeinant pasaulinę finansų sistemą žlugo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Indijos bankai boikotuoja rusišką SWIFT atitikmenį – Rusijos banko finansinių pranešimų perdavimo sistemą FTS, kuri buvo sukurta po to, kai Rusija, reaguodama į V. Putino invaziją į Ukrainą, atsijungė nuo pasaulinės sistemos.

Per dvišalį susitikimą Maskva pasiūlė sujungti su Indijos tarpbankinių mokėjimų sistema (SPFS) ir vykdyti operacijas rupijomis bei rubliais. Tačiau Naujojo Delio bankininkai atmetė šią Rusijos iniciatyvą.

Kaip rašo laikraštis „Economic Times“, remdamasis šaltiniais, Indijos bankininkai įžvelgė riziką, kad tokie manevrai pasaulyje bus vertinami kaip bandymas apeiti Jungtinių Valstijų sankcijas Rusijai.

 

Indijos centrinis bankas taip pat neskuba išduoti leidimų atidaryti sąskaitas, kurios reikalingos prekybai rupijomis ir rubliais, nors iš Rusijos importuojamos naftos kiekis išaugo iki rekordinio lygio.

„Sberbank Russia“ buvo atjungtas nuo SWIFT sistemos pagal šeštąjį ES sankcijų paketą, o sandoriai doleriais buvo užblokuoti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(30)
(0)
(30)

Komentarai ()