[Žinios trumpai] Kiek metų naujajam JK karaliui Charlesui? Trumpi ir greiti faktai apie karalienės Elžbietos įpėdinį  ()

Charlesas, vyriausias karalienės Elžbietos II sūnus, po karalienės mirties tapo JK karaliumi.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-09-08 [Žinios trumpai] Kiek metų naujajam JK karaliui Charlesui? Trumpi ir greiti faktai apie karalienės Elžbietos įpėdinį  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pateikiame pagrindinius faktus apie naująjį karalių.

Amžius:

Karaliui Charlesui yra 73 metai ir jis gimė Bekingemo rūmuose 1948 m. lapkričio 14 d., apie 21:14 val. vietos laiku, rašoma karališkosios šeimos svetainėje.

„Karalienei įžengus į sostą, princas Charlesas – vyriausias Valdovės sūnus – tapo įpėdiniu būdamas trejų metų“, – rašoma Bekingemo rūmų svetainėje.

Santuoka:

Velso princas Charlesas vedė ledi Diana Spencer 1981 m. liepos 29 d.

Velso princas ir princesė susilaukė dviejų sūnų: princo Williamo, gimusio 1982 m. birželio 21 d., ir princo Harry, gimusio 1984 m. rugsėjo 15 d.

Tačiau 1992 m. Charlesas ir jo žmona sutiko skirtis, o 1996 m. jų santuoka buvo oficialiai nutraukta. Po metų princesė Diana žuvo automobilio avarijoje Paryžiuje.

2005 m. princas Charlesas dar kartą vedė – Camillą Parker Bowles, kuri, pasak karališkosios šeimos, po vestuvių tapo žinoma kaip Kornvalio kunigaikštienė.

Karinė karjera:

1969 m. paskelbtas Velso princu, Charlesas 1971 m. mokėsi Karališkosiose oro pajėgose kaip pilotas.

1971 m. rugsėjį Kranvelyje Princas pradėjo karinio jūrų laivyno karjerą, sekdamas savo tėvo, senelio ir abiejų savo prosenelių pėdomis. Po šešių savaičių kursų Karališkajame karinio jūrų laivyno koledže Dartmute sekė tarnyba valdomų raketų minininke HMS Norfolk ir dviejose fregatose.

Studijos:

 

Charlesas pirmą kartą lankė Hill House mokyklą 1956 m., o 1962 m. Charlesas persikėlė į Gordonstoun mokyklą Škotijoje.

1967 m. princas išvyko į Kembridžo universitetą, kur klausė archeologijos ir antropologijos studijas Trejybės koledže. Antrą studijų dalį jis perėjo į istoriją, o 1970 m. jam buvo suteiktas 2:2 Menų balauro laipsnis (Lower Second-Class Honours).

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(10)
(2)
(8)

Komentarai ()