Tragedija, kokios dar nebuvo: futbolo rungtynėse Indonezijoje žuvo beveik 200 žmonių, kilo masinės riaušės ir panika (Video)  (1)

Panikos metu Indonezijoje šeštadienį vykusiose futbolo rungtynėse žuvo apie 174 žmonės, dauguma jų buvo sutrypti po to, kai policija paleido ašarines dujas, kad išsklaidytų riaušes.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Riaušės kilo po to, kai šeštadienio vakarą Rytų Javos Malango mieste baigėsi varžybos tarp šeimininkės „Arema FC“ Surabajos „Persebaya“, kuri jas pralaimėjo 3:2.

Nusivylę po savo komandos pralaimėjimo tūkstančiai Aremos, žinomos kaip „Aremania“, sirgalių sureagavo mėtydami butelius ir kitus daiktus į žaidėjus ir futbolo pareigūnus. Protestuodami sirgaliai užtvindė Kanjuruhan stadiono aikštę ir reikalavo, kad „Arema“ vadovybė paaiškintų, kodėl po 23 metų be pralaimėjimų namuose šios rungtynės baigėsi pralaimėjimu, sakė liudininkai.

 

Riaušės išplito už stadiono, kur tvyrant chaosui buvo nuverstos ir padegtos mažiausiai penkios policijos mašinos. Riaušių policija reagavo ašarinėmis dujomis, taip pat ir į stadiono tribūnas, sukeldama paniką minioje (FIFA uždraudus ašarines dujas futbolo stadionuose). Per paniką kilo milžiniška spūstis, kurioje buvo sutrypti daug panikos ištiktų sirgalių.

„Jau ėmėmės prevencinių veiksmų, kol galiausiai paleidome ašarines dujas, nes (gerbėjai) pradėjo atakuoti policiją, veikdami anarchiškai ir degindami transporto priemones“, – anksti sekmadienį surengtoje spaudos konferencijoje sakė Rytų Javos policijos vadovas Nico Afinta.

 

Daugiau nei 300 buvo skubiai nuvežti į netoliese esančias ligonines, tačiau daugelis mirė pakeliui ir (arba) gavę medicininę pagalbą, sakė Afinta.

Jis sakė, kad žuvusiųjų skaičius greičiausiai padidės, nes daugelio iš maždaug 180 sužeistųjų, kurie intensyviai gydomi įvairiose ligoninėse, būklė pablogėjo.

Indonezijos futbolo asociacija, žinoma kaip PSSI, dėl tragedijos neribotam laikui sustabdė pirmąją futbolo lygą „Liga 1“ ir uždraudė „Arema“ rengti futbolo rungtynes likusiai sezono daliai.

Televizijos reportažuose buvo matyti, kaip policija ir gelbėtojai evakuoja sužeistuosius ir veža žuvusiuosius į greitosios pagalbos automobilius.

Indonezijos prezidentas Joko Widodo sekmadienį per televiziją pareiškė gilią užuojautą žuvusiems.

Tai viena didžiausių tragedijų per visą futbolo istoriją.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(2)
(2)
(0)

Komentarai (1)