Beprotiška žinia apie referendumą Kaliningrade: „net 98 % gyventojų nori prisijungti prie Čekijos - Sveiki atvykę į Kralovecą!“  (2)

„Laikas padalinti Kaliningradą, o tai leis broliams čekams pagaliau prieiti prie jūros“: socialiniuose tinkluose plinta pokštas apie naujai atsiradusį miestą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Čekijos socialiniuose tinkluose išplatintas žemėlapis, kuriame Rusijos miestas Kaliningradas įrašytas Kraloveco pavadinimu. Informaciją skelbia „iDNES“ su nuoroda į anoniminį tviterį.

„Laikas padalinti Kaliningradą, o tai leis broliams čekams pagaliau prieiti prie jūros“, – sakoma pirminiame įraše. Tuo pačiu prie jo iš karto pridedamas žemėlapis, kuriame matyti, kad miestas yra padalintas į dvi dalis, tarp Čekijos ir Lenkijos.

Pokštas sulaukė didelio populiarumo ir buvo pastebėtas parlamentaro Tomaszo Zdechowskio, palikusio tviteryje  pritariantį komentarą.

Čekai sukūrė interneto tinklalapį „Visit Královec“ bei „Twitter“ paskyrą, kurios savininkas yra Kralovecas.

„Sveiki atvykę į Kraloveco miesto profilį. Po referendumo jo teritorijoje beveik 98 % Kaliningrado gyventojų pareiškė norą prisijungti prie Čekijos ir sutiko pervadinti Kaliningradą Královecu“, - sakoma paskyroje.

 

Kaliningrado miestas yra Baltijos pakrantėje. Jis turi sausumos sieną su Lietuva ir Lenkija. Anksčiau miestas priklausė Vokietijai, Lenkijai ir Prūsijai.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(141)
(17)
(124)

Komentarai (2)