Kinijoje precedento neturintys įvykiai: atsirado didžiausia galia nuo Mao Zedongo laikų

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Benediktas 2022-10-23 16:25
Si, matyt, patinka dabar Putino einamas kelias. Kinijos ekonomikos ir žmonių lauks tas pats likimas, kaip ir Rusijos, palaipsninė degradacija. Negali visuomenė funkcionuoti gerai, kai nėra užtikrinama pamatinė sąlyga - laisvė, teisės.
donatasv 2022-10-23 18:40
Nuvertini pingviną ir labai smarkiai. Jis kaip lyderis daro labai mažai klaidų. Tarkim tarptautinė arena. Jis neleidžia užlipti ant galvos bet neprovokuoja iki tiek, kad sukeltų tokį pat žlugimą kaip putinas. Jis supranta, ką reiškia tarptautinė žvalgyba į tai investuoja bet jis puikiai supranta, kad lazdos negalima perlenkti... Stebint vidinę politiką, kinaja pasirinko tinkamą kelią subsidijoms kas leido dideliam kiekiui žmonių atsistot ant kojų. Žmonių palaikymą jis turi, bent jau šalies viduje. Pas jį kaip pas rusą nėra to požiūrio dzin žmonės svarbu parodyt didybę. Taip daug žmonių nukentėjo, neiperka kažko nes nesugeba ar nenori prisitaikyti bet tai yra mažuma. Pamatinė laisvė kaip tu sakai pas žmones yra tik ji kitokia nei pas mus. Mums keista jiems įprasta. Kas rūpi žmogui tai pamatinė laisvė į gerą gyvenimą. Jei neisi prieš valdžią ir gerai gyvensi tai eiliniam žmogui bus dzin ką seka kas seka ir t.t. pamatinė laisvė į žodžio laisvę taipogi bus dzin kol didelė dauguma gyvens gerai.
Benediktas 2022-10-23 19:10
Gyventi gerai ir būti apribotam - du nesuderinami dalykai. Gyventi gerai - tai ne tik turėt stogą ir paėst, jei kalba eina apie visuomenes, kur žmogus gali labiausiai save realizuoti. Tai nieko bendro neturi su Si sugebėjaiais išsilaikyti valdžioje. Putinas irgi turi neblogus sugebėjimus išsilaikyti valdžioje - ir kas iš to. Rusija - pasaulio š**na. Nepakeičiama valdžia reikš - kad kuo toliau tuo labiau reikės eiti į totalitarizmą, kad jos nepakeistų visuomenė - sodint, žudyt, kitaip manančius, ekonomikos problemas spręsti karais. Reiškia ir korupcijai visos terpės - nes nepakeičiamai valžiai reikia paklusnių, savų žmonių, kurių niekad niekas nepakeis, nes yra tik viena partija.
donatasv 2022-10-23 20:53
Nu putinas karjerą pradėjo nuo karų. Pingvinas kokį karą sukėlė? Teoriškai taivanas kinijos teritorija, čia JAV dėl savų interesų kišasi į kinijos teritoriją. Nu čia nutylėsiu kas bus jei laimės kinas. Totali grėsmė pasauliniai nusistovėjusiai tvarkai. Reikia atkreipti dėmesį į pingvino norą būt valdovu 3 ir t.t. kadencijų čia jau grėsmė, negaliu dėl to ginčytis. Pats kinas jis kaip vagis, čigonas kitaip sakant. Pingvinas griežta ranka veda į tvarką. Geriau nei putinas savo alkoholikų armiją veda į mirtį.
Benediktas 2022-10-23 21:35
Si karai dar tik priešakyje, nes ka tik įgavo nepakeičiamumą, pakeitė konstituciją. Honkongas iš demokratijos atsidūrė totalitarinėje santvarkoje, Taivaniui tas pats gresia, Tibetas, ugurai. Vidinė prievarta nesiskiria nuo išorinės prievartos, skiriasi tik geografija. Neabejoju, kad Si eis į šorinius karus. Pradedant nuo Taivanio. Aš Taivanį taip pat laikau atskira valstybe, nes ji nuo Kinijos skiriasi 180 laipsnių. Ten visai kita santvarka. Vienintelis vienijantis dalykas - DNA ir kalba, jie jau seniai gyvenai kitaip ir gerai. Jiems nereikia Kinijos „pagalbos“. Jei bus karas dėl Taivanio - tai bus ne Taivanio gynyba, o Kinijos ekspansijos stabdymas. Kaip ir karas Ukrainoje, pagalba Ukraina pagrinde yra ne dėl Ukrainos pačios, o Rusijos diktatūros ekspansijos stabdymas. Nesustabdžius Kinijos ties Taivaniu, paskui reikės stabdyt, gal Filipinuose, Indonezijoje ar Japonijoje. O Ukraina tai aišku kovoja už savo identitetą.
IceBullet 2022-10-23 21:55
Mane smarkiai erzina, kad butent Taiwane yra TSMC gamykla, negi tiek jau buvo pigiau atiduoti siauraakiams tokias technologijas gaminti. Jau geriau mokeciau brangiau, bet, kad butu pagaminta kokioj nors Airijoj tarkim. Dabar sika i kelnes javai del to Taiwan'o vien del to, kad ten didziaja pasaulio dali procu ir VGA gamina. Visus tuos rytiecius uzsileido vakarai ant galvos tolka tak. Nu nebent isskirciau japonus su korejieciais. Tie jau suprato, kad kapitalizmas yra jega. O del kitaicu, tai jie jau tiek idirbio turi su aukstosiom technologijom, kad bus tikrai daug bedos ten + gyventoju bilekiek + atomas nesurudijes. Cia ne kacapai, kurie tik duju vamzdi turejo, ne veltui javu generolai pagrindine gresme ivardija siauraakius, o rusija ir ukrai sues su siek tiek pagalbos.
vanduo4 2022-10-24 02:29
: nėra jokios atsakomybės už nieką - tik paklusnumas vadui; e) Klestint korupcijai, sistema gyvuoja tik tol kol ją kažkas finansuoja. Šiuo atveju - vakarų rinkų paklausa; f) Ilgalaikis valdžios buvimas vienose rankose, sunaikina lygiaverčius konkurentus, taip sistema tampa nelanksti. Lygiai kaip Putinas - kūrė stiprią RUsiją ir galiausiai ją sunaikino, nes visiems svarbu tik asmeniniai interesai. Vienybė svarbi tik kovoje dėl išorės resursų. g) pamatinė Kinijos laisvė grįsta vergų ir hierarchijos struktūra. Jeigu sutinki būti tuo kuo esi - vadinasi esi laisvas. Jeigu bandai kažką pakeisti - esi tautos priešas.
vanduo4 2022-10-24 02:40
Būtent toks ir yra tikrasis paklusnaus kiniečio mentalitetas. Rusai irgi tokie kol nepradėjo gauti į skudurus Ukrainoje.
donatasv 2022-10-24 09:38
Pingvinas nuskriaustas vaikas, bet kinije didelė kuri susiskaldžiusi su savais karaliukais ir savomis problemomis. Tai reikia kažkokiu būdu suvienyti. Be represijų viso to matyt nenorėjo, o gal ir negalėjo pasiekti. Iš pakankamai vargingos šalies pereiti į šiuolaikišką ekonomiškai tvirtą šalį per tokį trumpą laiką yra labai sudėtingas procesas. Patys matėme kiek maža šalis kaip Lietuva vargo ir vargsta augindama savo ekonomiką. Visada atsiras tie kurie norės pavogti biudžeto pinigus arba savo regiono uždirbtus pinigus nenorės skirt kitam, ten kur pinigai ten pjautynės. Būtent taip aš suprantu kinijos represijas, bent jau tokiu mąstymu bandau pateisinti. Čia reikia nepamiršti ir vertinti Kiniją ne pagal mūsų mentalitetą, tai čigonų šalis kur žmonės vagys ir jeigu tu apvogei tu didvyris... Bet logiškai mąstant pats pingvinas deklaravo 2 kadencijos ir viskas, tokia turi būti kinija... Šioje vietoje jau problema, buvo momentas kai reikėjo represijų pingvinas padarė savo darbą, toliau jau reikia keisti požiūrį ir povaliui atpalaiduot vadžias bet su pingvinu to nebus...
Benediktas 2022-10-24 11:49
Negalima pateisinti represijų - suvienijimu. Jei reikia represijų, tai tegul būna susiskaldžius, o tokius vienintojus - pasodint už grotų reiktų teisybės dėlei. Tas pats ir Rusijai - nereikia jiems jokios stiprios rankos, kad išlaikyt tokią teritoriją - reikia tiesiog Rusijai suskilti dalimis ir nebus problemų kažką represuojant, visi gyvent, kaip nori, išsirinks savo valdžią. Vienijimo laikai baigėsi prieš 300-400 metų, dabar galima gyventi ir be to, o per tarptautinius santykius, prekių mainus, bemuitę zoną, bendrą pinigą ir t.t.
donatasv 2022-10-24 12:14
Daug šalių praėjo savo represijų kelią, kad susivienyti ir atrast bendrą kalbą. Gyvenom gentimis kariavome kaip gentys kol vienas iš lyderių ėmė ir suvienijo, tai gal grįžtam prie to? Čia yra įdomus faktas mes pingviną lyginam su putinu, nors iš tiesų tai du skirtingi lyderiai. Putino tikslas yra apvogti šalį ir jo represijos galutiniame variante turės baigtis civiliniu karu. Pingvino politika suvienyti šalį ir neleist pinigams būt išvogtiems. Toks požiūris stiprina šalį nes aplink save tu nematai beviltiškos padėties, priešingai matai kaip gerėja gyvenimas. Tereikia laiku atleisti represijas ir tų kurių nepavyko suvienyti bandyt sugyvent kitu keliu. Jei pradėsime skaldyt tai gali būti blogiau nei represijos, krūva karaliukų pradės valdyt taip kaip jie supranta. Manau turėtume ne vieną šūdina Korėją jei skiltų Kinija...
donatasv 2022-10-24 13:35
Mano požiūriu jei norime gyventi kiek įmanoma taikiau galutiniame variante mes visi turėsime susivienyti. Amerika nors ir godi bet ji sugeba dalintis ir nebando iš savęs daryti imperijos, bet jei pradedi atimt iš jos prasideda naikinimas. Vokietija ir Japonija norėjo būt imperijomis nusodino ant šiknos Amerika, nusodins ir kiną su Rusija. Turės išmokti sugyventi arba mirt. Tokie lyderiai kaip pingvinas su putkinu nenori ieškoti kompromiso, o tai yra blogiausia su branduoliniu ginklu priešakyje... Šioje vietoje labai apmaudu, kad pingvinas liko valdžioje, jis suvienijo Kiniją kaip lyderis atliko savo darbą, leido žmonėms suprast, kad suvienijus galima kartu gyvent. Bet laikas jam buvo trauktis nes jo noras viską suvienyti nuves į susinaikinimą...
Benediktas 2022-10-24 13:48
donatasv, tu vis tikiesi, kad kažkuris diktatorius bus - gerasis diktatorius. Nebus taip niekad. Visada preis ribą, kai pradės daryti viską, kad išsaugoti valdžią, nes visko prisivogė pats ir artimiausia komanda, kažką nužudė. Prarasti valdžią - sulaukti teismo, turtų praradimo, keršto ir t.t. Todėl visa valstybės sistema nebus savarankiška, o bus pajungta tik tiktatoriaus valdžios išlaikymui. Didžiausi žiaurumai vyksta, kai daug valdžios - vienose rankose nes turi daug resursų. Būtų dabar Rusija Lenkijos/ Ukrainos dydžio, tai nei Ukrainos būtų puolusi, arba būtų greitai apraminta. Geriau daug mažų šalių. Tas pats bus su Turkija, jei Erdoganas 2023m sulaužys konstituciją arba suklastos rinkimus - tai bus pzdc šaliai. Turkijos konstitucijos korekciją arba rinkimų klastojimą prognozuoju 99%, nes po nepavykusio perversmo daug žmonių sėti kalėjimuose, dalis gal ir nugalabinta. Erdoganas neleis sau kitaip daryti. Gal net užpuls kitais metais Kiprą, po rinkimų, kad mobilizuoti žmones, įvesti karo padėtį ir pan. Dėl to jis ir S400 pirko. Erdagno vietoj stiprinčiau santykius su Kinija, nes jei Putino neliks, neliks ir jo palaikytojų demokratiniam pasaulyje. Si liks bendramintis.
vanduo4 2022-10-26 03:31
Vienybė stabili tik tuomet, kai ji atsiranda bendru sutarimu, o ne prievarta. Taiwanas nenori Kinijos vienybės, grįstos Komunistine korupcija, visuotine kontrole ir represijomis; Kiek suprantu, tu esi jėgos šalininkas. Toks yra Putinas, XI PIngas, Napoleonas, Hitleris ir kiti. Laikas parodys kieno vienybė stipresnė: imperialistinė (vieno valdovo) ar demokratinė (bendro sutarimo). P.s. Putinui nereikėjo pradėti karo, kad suvienyti RUsiją. Reikėjo pakelti žmonių gerovę ir niekas iš RUsijos nebėgtų. Kodėl visi bėga į NATO ir EU - nes ten tiesiog visapusiškai geriau. Asmeninis klausimas: ar tu čia dėstai savo nuomonę ar stumi pro-imperialistinę propagandą, pateisinančią Putino ir Pingvino veiksmus?!!!?