Kinijoje precedento neturintys įvykiai: atsirado didžiausia galia nuo Mao Zedongo laikų  (14)

Kinijos prezidentas Xi Jinpingas sekmadienį užsitikrino precedento neturinčią trečiąją vadovo kadenciją ir įvedė aukščiausią valdymo organą, kuriame gausu lojalistų, taip įsitvirtindamas galingiausiu šalies valdovu nuo Mao Zedongo laikų.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-10-23 Kinijoje precedento neturintys įvykiai: atsirado didžiausia galia nuo Mao Zedongo laikų  (14)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Xi Jinpingas 20-ajame Komunistų partijos suvažiavime pristatė naują valdymo organą – Politinio biuro Nuolatinį komitetą.

Šanchajaus komunistų partijos vadovas Li Qiangas turėtų tapti naujuoju premjeru, kai Li Keqiang kovo mėnesį išeis į pensiją.

Li Qiangas yra naujojo komiteto nays. Kiti septynių narių Nuolatinio komiteto nariai yra Zhao Leji ir Wang Huning, likę iš ankstesnio komiteto, ir naujokai Cai Qi, Ding Xuexiang ir Li Xi. Li Qiang taip pat yra naujokas Nuolatiniame komitete.

Analitikai mano, kad visi jie yra labai ištikimi Xi Jinpingui, komunistų partijos revoliucionieriaus sūnui, kuris Kiniją nukreipė autoritariškesne linkme nuo atėjimo į valdžią 2012 m.

Richardas McGregoras, Lowy instituto ekspertų grupės Sidnėjuje vyresnysis bendradarbis Rytų Azijai, sakė, kad rezultatas buvo skambi Xi pergalė.

„Visi jo konkurentai, potencialūs ir tikri, buvo priversti pasitraukti iš Politinio biuro Nuolatinio komiteto, o Xi lojalistai užėmė jų vietą. Naujasis politinis biuras yra ryškus Xi dominavimo partijos atžvilgiu pareiškimas“.

 

Nuolatinio komiteto ir 24 narių politinio biuro pristatymas įvyko praėjus dienai po 20-ojo komunistų partijos kongreso, kuriame partijos chartija buvo papildyta pataisomis, įtvirtinančiomis pagrindinį Xi statusą ir jo politinės minties pagrindinį vaidmenį partijoje.

Pasveikino Putinas

Po istorinio Xi Jinpingo išrinkimo į trečią kadenciją Kinijos komunistų partijos vadovu, Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas sekmadienį (spalio 23 d.) perdavė „šilčiausius sveikinimus“ savo kolegai iš Kinijos.

 

Remiantis Kremliaus pareiškimu, V. Putinas pareiškė, kad „džiaugtųsi tęsdamas konstruktyvų dialogą ir glaudų bendrą darbą, kuriuo siekiama stiprinti strateginį mūsų šalių bendradarbiavimą“. Putinas taip pat palinkėjo Xi klestėjimo.

Šiaurės Korėjos lyderis Kim Jong Unas taip pat pasveikino Xi perrinkus jį Kinijos lyderiu, pranešė valstybinė naujienų agentūra KCNA.

Be Rusijos ir Šiaurės Korėjos, Pakistano ministras pirmininkas Shehbazas Sharifas taip pat nusiuntė Xi sveikinimo žinutes, pavadinęs jo perrinkimą kaip duoklę už jo „nesvyruojantį atsidavimą“ Kinijos žmonėms.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(4)
(15)
(-11)

Komentarai (14)