Maskvos nesąmonės pribaigė net Serbiją: paskelbė drebinantį pareiškimą dėl okupuotų teritorijų „referendumų“  (2)

Užsienio reikalų ministerija teigė, kad pseudoreferendumas prieštarauja tiek nacionaliniams Serbijos interesams, tiek tarptautiniams principams ir normoms.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Serbijos užsienio reikalų ministras Nikola Selakovičius pareiškė, kad jo šalis nepripažįsta „referendumo“ rezultatų okupuotuose Ukrainos regionuose. Apie tai praneša serbų leidinys „Politika“.

Užsienio reikalų ministerijos vadovo teigimu, „referendumų“ Ukrainoje pripažinimas prieštarautų Serbijos valstybiniams ir nacionaliniams interesams. Taip pat ši „valia“ prieštarauja JT Chartijai ir visuotinai pripažintiems tarptautinės teisės principams ir normoms. Todėl Serbija negali priimti taip gautų rezultatų.

„Viena vertus, tai principingas mūsų laikymasis tarptautinės viešosios teisės principų ir normų, JT Chartijos, kita vertus, tai visiškai prieštarautų mūsų valstybiniams ir nacionaliniams interesams, mūsų vykdomai politikai išsaugoti teritorinį vientisumą ir suverenitetą bei laikytis sienų neliečiamumo principo“, – sakė N. Selakovičius.

Užsienio reikalų ministerija taip pat sureagavo į kritiką dėl dvišalio bendradarbiavimo sutarties su Rusijos Federacija pasirašymo. N. Selakovičius pareiškė, kad jį kritikuoja tik tie, kurie jos neskaitė. Pati sutartis buvo pasirašyta dar 1996 m. ir ji neturi nieko bendra su saugumo politika. Valdžia neturi nieko prieštaraujančio susitarimui, todėl jo nebus atsisakyta.

 

Rugsėjo 23 dieną okupuotose Ukrainos teritorijose prasidėjo „referendumai“ dėl prisijungimo prie Rusijos Federacijos. „Balsavimas“ truks 5 dienas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(45)
(1)
(44)

Komentarai (2)