[Žinios trumpai] „Gali žlugti visa Rusijos gynyba“ – Ukraina prasiveržė pro frontą prie Lozovos ir pateko į Rusijos grupės užnugarį  ()

Sunki Rusijos kariuomenės padėtis Limano srityje: prorusiški „Telegram“ kanalai ir karo propagandistai skambina pavojaus varpais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prorusiški „Telegram“ kanalai ir karo propagandistai skambina pavojaus varpais, pranešdami apie sunkią Rusijos kariuomenės padėtį Limano srityje.

Vienas iš didžiausių Rusijos Federacijoje „Telegram“ kanalų „Rybar“ praneša, kad Ukrainos ginkluotųjų pajėgų daliniai įsiveržė per Rusijos frontą Lozovajos srityje ir kelia grėsmę operatyviniam Rusijos grupės apsupimui Limane.

Be to, Rusijos kariniai šaltiniai teigia, kad jei Ukrainos ginkluotosios pajėgos pasieks Svatovą, visa Rusijos okupacinės armijos Limano grupė atsidurs operatyvinėje apsuptyje.

„Vienu metu smogus iš placdarmo prie Kupjansko, gali sugriūti visa gynyba palei „LLR“ sieną“, – rašo rusai.

Remiantis iš Rusijos Federacijos gaunama informacija, Maskva į mūšį meta rezervus, siekdama sulėtinti Ukrainos ginkluotųjų pajėgų veržimąsi, bandydama stabilizuoti griūvantį Rusijos Federacijos frontą.

„Rybar“ skelbia ir žemėlapį, kurio autentiškumo šiuo metu patikrinti nepavyksta.

Tuo pat metu Italijos karo analitikas ir NATO sausumos pajėgų, artilerijos ir raketų sistemų ekspertas Thomas Taineris savo socialiniame tinkle „Twitter“ pažymi, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos gali būti dar giliau Rusijos užnugaryje nei kad rodoma paskelbtame žemėlapyje:

„„Rybar“ žemėlapiuose pastebėjau vieną neatitikimą: Ukrainos pajėgos visada yra 20 km toliau, nei jis pripažįsta. Tad labai tikėtina, kad Šiaurės Luhanske Rusijos kariuomenei įmanomas visiškas krachas“.

 

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(143)
(2)
(141)

Komentarai ()

Susijusios žymos: