Ukraina skelbia apie pragarą prie Bachmuto – prasidėjo žiaurus Rusijos puolimas, nuostoliai baisūs  ()

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų Rytų grupės pranešėjas Serhijus Čerevatas išsamiai kalbėjo apie tai, kas dabar vyksta Bachmuto apylinkėse.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Viena iš sunkiausių Ukrainos ginkluotųjų pajėgų sričių, kur priešas reguliariai bando pereiti į puolimą, kad galėtų prasiveržti per gynybą, yra Bachmutas. Būtent prie šio miesto Donecko srityje vyksta įnirtingi mūšiai, abi pusės patiria didelių nuostolių.

Kokia situacija prie Bachmuto šiuo metu? Jo interviu galite žiūrėti „YouTube“.

Oficialus Ukrainos ginkluotųjų pajėgų atstovas Ukrainos rytuose priminė, kad okupantai, gėdingai bėgdami iš Charkivo srities, vėliau savo kariuomenę pergrupavo Luhansko srityje ir Donecko srityje. Dėl šios darbo jėgos Rusijos Federacijos karinė vadovybė bandė sustiprinti savo pozicijas prie Bachmuto.

„Planuotas ir apgalvotas traukimasis iš Lysyčansko, siekiant išvengti didelių nuostolių, buvo atliktas siekiant išlyginti gynybos liniją. Karinė-politinė vadovybė juos nuolat spaudžia, nes reikia bent kokių pergalių. Bet iš tikrųjų jie net negalėjo paimti Peskų: jie buvo tiesiog sunaikinti“, – operatyvinę informaciją rytinėje fronto linijoje paskelbė Serhijus Čerevatas.

 

„Taip pat ir su Bachmutu: jie negali jo paimti. Deja, ten patiriame nuostolių, nes be jų karas neįmanomas, tačiau mūsų kariuomenė demonstruoja neįtikėtiną didvyriškumą. Jų didvyriškumo ir ištvermės kaina priešas negali ten praeiti. Netgi metė ten PMC („Wagner“ samdiniai aut. past.), kurie gyrėsi, kad gali paimti Bachmutą, bet nepavyko“, – situacijos prie vieno karščiausių Ukrainos taškų detales paskelbė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų Rytų grupės pranešėjas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(193)
(3)
(190)

Komentarai ()

Susijusios žymos: