[Žinios trumpai] Rusai žioplumo dėka padovanojo ukrainiečiams net 2 puikiai veikiančius T-90A (Video)  (2)

Charkivo srityje RF ginkluotosios pajėgos bandė kontratakuoti, tačiau dviejų tankų įguloms nepavyko susidoroti su užduotimi. Vienas jų įstrigo pelkėje, o antrasis išvažiavo iš trasos ir užklimpo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

OSINT analitikai „Kriegsforscher“ paskelbė vaizdo įrašą su dviem paliktais T-90A.

Išplatintas vaizdo įrašas yra rugsėjo 24 d. Jame matyti du tankai – vienas jų įstrigo nedidelėje pelkėje, o antrasis pajudėjo nuo kelio ir „atsisėdo“ ant žemės. Abu tankai buvo palikti nesėkmingai bandant kontratakuoti Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pozicijas.

Anot analitikų, sprendžiant iš vaizdo įrašo, įranga atrodo idealios būklės. Ukrainos kariuomenė galės greitai grąžinti tankus į tarnybą, bet jau savose gretose.

Autoriai nenurodo, ar vaizdo įraše yra T-90A ar T-90A „Vladimiras“ (rus. Владимир). Labiau tikėtina, kad kalbame apie „Vladimiro” versiją, nes tai yra serijinis tanko modelis. Tarp techninių jo savybių yra 1000 arklio galių variklis, patobulintas bokštelis ir patranka. Jis tarnauja Rusijos armijoje nuo 2005 m., T-90 yra rusiška sovietinių tankų T-72 modifikacija.

 

Ankščiau pirmą kartą Ukrainos ginkluotosios pajėgos užėmė Rusijos tanką T-90M „Proveržis“ (rus. Прорыв) – tai vienas technologiškai pažangiausių tankų agresorės šalies armijoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(72)
(2)
(70)

Komentarai (2)