Skelbiama šokiruojanti žinia: mobilizuoti rusai jau siunčiami tiesiai į frontą be jokių mokymų  ()

Rusija į frontą siunčia mobilizuotus vyrus be jokių mokymų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinis štabas pareiškė, kad Rusijos vadovybė siunčia naujai mobilizuotus karius be jokių mokymų tiesiai į fronto liniją papildyti nuostolius patyrusiems daliniams.

Generalinis štabas taip pat pranešė, kad nuo rugsėjo 22 d. Rusijos kariuomenės tarnybos dirba visą parą, o bandantiems išvengti mobilizacijos gresia baudžiamoji atsakomybė.

Laikinai okupuotame Kryme, Sevastopolyje, šaukiamojo amžiaus vyrams išdalinta apie tūkstantis šaukimų. Okupacinių pajėgų atstovai užtikrina mobilizuotą personalą, kad jų tarnyba vyks laikinai okupuotoje Chersono srities teritorijoje, kol pasibaigs vadinamoji „specialioji operacija“.

Vėliau nepriklausoma Rusijos naujienų agentūra „Mediazona“ pranešė, kad vieno iš neseniai mobilizuotų vyrų iš Lipecko žmona sakė, kad jis buvo išsiųstas į frontą tik po vienos dienos mokymų.

Tatjana Docenka sakė, kad jos 45 metų vyras Andrejus Kozyrevas gavo pranešimą apie šaukimą rugsėjo 22 d. 5:00 val. ryte. Po dviejų valandų, 7:00 val., jis patraukė į kariuomenės įdarbinimo biurą.

 

„Apie 10:30 val. į Belgorodo sritį [Rusija] išvyko du autobusai [vežę mobilizuotus rezervistus]“, – paaiškino Docenka.

Ji sakė, kad mokymai truko tik vieną dieną. Sekmadienį, rugsėjo 25 d., jos vyras jai pasakė, kad yra siunčiamas į frontą.

„Tūkstantis jų [siunčiami į frontą]. Net nebuvo medicininės apžiūros“, – pridūrė ji.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(32)
(2)
(30)

Komentarai ()