[Žinios trumpai] Lenkija skelbia, kas iš tikro kaltas dėl Rusijos karo  (1)

Lenkijos ministras pirmininkas Mateuszas Morawieckis patvirtino remiantis Ukrainą ir apkaltino Europą, kad grėsmę iš Rusijos ji pradėjo svarstyti per vėlai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai praneša Lenkijos Ministro Pirmininko biuras, su nuoroda į „Bukvy".

Lapkričio 26 dieną į Ukrainą vienu metu atvyko du ministrai pirmininkai iš Europos šalių – Lenkijos vyriausybės vadovas Mateuszas Morawieckis ir Belgijos vyriausybės vadovas Alexanderis De Croo. Tą dieną M. Morawieckis pagerbė Holodomoro aukas, padėdamas gėlių prie memorialo Mychailivska aikštėje.

Šalių atstovai ir jų kolegos iš Ukrainos aptarė bendras pastangas jau daugiau nei devynis mėnesius trunkančios plataus masto Rusijos invazijos į Ukrainą fone.

M. Morawieckis liudijo nepajudinamą Lenkijos vyriausybės paramą Ukrainai kovojant su Rusijos agresija.

Jis taip pat pabrėžė, jog Europa kalta pernelyg ilgai ignoravusi vis didėjančią Rusijos Federacijos grėsmę. Dabar, Lenkijos ministras įsitikinęs, pagalbos Ukrainai atidėlioti neįmanoma.

 

„Europa per vėlai pamatė Rusijos grėsmę. Dabar neturėtume tiek ilgai laukti, norėdami padėti Ukrainai. Šis karas baigsis, kai ji susigrąžins kiekvieną namą ir mokyklą, kiekvieną ligoninę ir kiekvieną kelią", – pabrėžė M. Morawieckis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(122)
(4)
(118)

Komentarai (1)