[Žinios trumpai] Dvigubas spjūvis Putinui: „Politico“ skelbia įtakingiausią žmogų Europoje ir „metų nevykėlį“  ()

„Politico“ paskelbė 28 įtakingiausių Europos žmonių reitingą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pirmąją vietą jame užėmė Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis, tačiau jo kolega iš Rusijos Vladimiras Putinas gavo „metų nevykėlio" titulą.

Naujame portalo pranešime rašoma: „Pažiūrėkite, kaip Europos lyderiai bėga į Kyjivą, kad būtų iškilmingai nufotografuoti su 44 metų vyru, vilkinčiu dabar jau ikoniškais alyvuogių žalios spalvos marškinėliais. Šalia jo stovintys politikai trokšta būti pastebėti. V. Zelenskis įtikino likusią Europą, jog jos ateitis susieta su Ukraina, kuo mažai kas tikėjo iki Rusijos invazijos vasario mėnesį.

Iš viso į reitingą pateko 28 politikai. Tarp jų – Italijos ministrė pirmininkė Giorgia Meloni, Vokietijos ekonomikos ministras Robertas Habekas, Suomijos premjerė Sanna Marin ir kt. Vladimirui Putinui irgi buvo vieta, bet tik „metų nevykėlio" vaidmenyje. Kaip pažymi leidinys, jo svajonė apie „didžiąją Rusiją" vargu ar išsipildys.

 

Savo kreipimesi, įrašytame „Politico", V. Zelenskis padėkojo už laisvę kovojantiems Ukrainos piliečiams, taip pat „visiems draugams Europoje, kurie padeda šaliai išlaikyti stabilumą".

„Tikiu, kad ukrainiečiai įtakingiausi bus ir kitais metais, bet jau taikos metu", – sakė V. Zelenskis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(44)
(1)
(43)

Komentarai ()