„Visiškai neteisinga atsisakyti kiaulienos vien todėl, kad į mūsų šalį atvyko daug musulmonų“

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

gytis13 2022-12-10 20:37
Ir kokia išvada seka iš straipsnio? Taip ir lieka neaišku ką su kiaulėmis daryti. Manau kai musulmonų skaičius pasieks 50 procentų tokių klausimų nekils.
punktyras 2022-12-11 08:55
Čia tik knygos ištrauka. Ir knyga – o juolab jos ištrauka – nėra išsami instrukcija, ką daryti, kaip daryti ir ar daryti iš viso.
gytis13 2022-12-11 09:41
Pamenu senais tarybiniais laikais vienas giminaitis, gyvenantis Vilniuje(aš gyvenau mažam provincijos miestelyje) man pasakojo: jeigu nueini į kokią nors įstaigą ko nors prašyti, beveik geriau gaunasi jeigu pradedi kalbėti rusiškai. Nes jeigu užsirauni ant ruso, kas labai tikėtina, tokiu atveju jis bus nepatenkintas ir liksi nieko nepešęs. O jeigu pataikysi ant lietuvio, pereisi į lietuvių kalbą ir greičiausiai viskas vyks normaliai. Net tarybiniais laikais man tas pasakojimas padarė įspūdį. Kitas pavyzdys jau iš mano paties patirties. Gal kokiais 2000 teko lankytis Visagino atominėje elektrinėje, ten kur pakankamai rusakalbė aplinka. Nuėjau į valgyklą ir dėstau padavėjai aišku greitakalbe lietuviškai ko aš pageidauju. Ta klauso klauso ir tada tokiu tyliu balsu atsargiai klausia: atsiprašau,gal rusiškai mokate? Chorošo - atsakau ir imu aiškinti rusiškai. Padavėjos veide plati šypsena pasirodo, lyg akmuo nuo širdies butų nusiritęs. Toliau bendravimas vyko be problemų. Taigi pakeičiam žodį "rusų kalba" žodžiu "kiauliena" ir matom - problema tokia pati, o viršus bus to kurio pusėje dauguma ir įstatyminė tvarka