Į Ukrainos pusę stoja Lukas Skywalkeris iš „Žvaigždžių karų“ – aprūpins ypatingu ginklu, skelbia galingą žinutę (Video)  (1)

Bendrovės „Sky Watch“ UAV skrenda 60 km/h greičiu, perduoda vaizdo įrašą iki 25 km atstumu. Kariškiai juos vertina už paprastumą ir patikimumą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Amerikiečių aktorius Markas Hamillas nusprendė sustiprinti Ukrainos ginkluotąsias pajėgas 10 bepiločių orlaivių RQ-35 „Heidrun“. Apie tai buvo pranešta svetainėje UNITED24, kurios ambasadorius yra įžymybė.

Markas Hamilas išgarsėjo Luke'o Skywalkerio vaidmeniu „Žvaigždžių karų“ sagoje, o dabar Ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo prašymu paskelbė apie lėšų rinkimą naujam Danijoje pagamintam RQ-35 „Heidrun“. 25 tokie bepiločiai orlaiviai iš Danijos į Ukrainą atkeliavo praėjusį pavasarį ir puikiai pasiteisino kovinėse operacijose.

„Filmai mus moko, kad sunkiausiais laikais, kai blogis puola gėrį, kai tamsa užplūsta pasaulį, superherojai visada ateina į pagalbą. Tačiau iš tikrųjų viskas nėra taip, kaip filmuose. Nėra superherojų su apsiaustais, džedajų riterių, laiko mašinų ir stebuklingų ginklų, tačiau yra milijonai žmonių, kurie stoja prieš tikrąjį blogį, ir jiems reikia tikros paramos. Mes galime jiems padėti ir stoti į kovą net iš toli. Raginu palaikyti drąsius ukrainiečius, kurie stoja prieš blogį dabar“, – pasaulio bendruomenei sakė Markas Hamilas.

 

Gamybos įmonė „Sky Watch“ rašo, kad RQ-35 „Heidrun“ gali skristi net tose vietose, kur neveikia palydovinės navigacijos sistemos. Nedidelį, fiksuotų sparnų UAV galima greitai surinkti ir rankiniu būdu paleisti lauke mažame aukštyje. Valdymui naudojant jutiklinio ekrano planšetinį kompiuterį ir specialią „Sky-Watch Drone Manager“ programinę įrangą, dronas gali skristi visiškai autonomiškai, todėl pilotai gali sutelkti dėmesį į fotoaparato vaizdą.

 

RQ-35 „Heidrun“ charakteristikos:

  • Diegimo laikas: 5 min.;
  • Skrydžio laikas: 90 minučių (1,5 valandos);
  • Naudingojo krovinio svoris: 2,3 kg;
  • Kameros apžvalga: 360 laipsnių;
  • Kreiserinis greitis: 60 km/val.;
  • Maksimalus aukštis: 3,5 km.

Kaip pažymėta UNITED24 svetainėje, RQ-35 „Heidrun“ pasirodė esąs efektyvus žvalgybinis dronas, turintis labai paprastą valdymą ir patikimą apsaugą nuo Rusijos ginkluotųjų pajėgų radijo ir elektroninio karo priemonių. Dronas perduoda vaizdo įrašą realiu laiku, todėl operatoriai gali rinkti žvalgybos informaciją iki 25 kilometrų atstumu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(66)
(0)
(66)

Komentarai (1)