[Žinios trumpai] „Jie manė, kad esame pamišę“ – Europa šokiruota, skelbiama apie XXI amžiaus Hitlerį (Video)  ()

Oleksijus Gončarenka sakė, kad dauguma Europos politikų yra nuoširdžiai sukrėsti V. Putino agresijos ir apgailestauja, kad anksčiau rimtai nevertino ukrainiečių žodžių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Kai balandžio pabaigoje pirmą kartą (nuo karo pradžios – red.) išvykau į užsienį ir atėjau į PACE, prie manęs priėjo žmonės ir kai kurie su ašaromis akyse atsiprašė.

Sakė, galvojo, jog mes buvome pamišę", – interviu su Alesya Batsman metu prisiminė politikas.

Anot O. Gončarenko, anksčiau europiečiai manė, kad ukrainiečiai tiesiog turi kažkokį neracionalų Rusijos nemėgimą, o taip neturi būti ir karo negali būti. „Tiesiog mes visi tai kalbėjome nuo sesijos iki sesijos, metai iš metų, kur iš tikrųjų veda pasaulį V. Putinas. Sakėme, kad tai yra XXI amžiaus Hitleris. Tada tai juos šokiravo, bet dabar jie viską supranta. Yra žmonių, kurie tikrai nuoširdžiai šokiruoti, ir jų dabar dauguma", – kalbėjo parlamentaras.

 

Tačiau O. Gončarenka taip pat pabrėžė, kad Europoje liko prorusiški politikai, kurie anksčiau galėjo būti Rusijos agentai. „Dabar jie užsitraukė ant galvos antklodę ir supranta, kad prieš vėją spjauti neįmanoma, tiesiog tyli arba šiek tiek pažaidžia, bet iš tikrųjų vis tiek laiko akmenį krūtinėje".

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(24)
(0)
(24)

Komentarai ()

Susijusios žymos: