„The Economist” paskelbė nerimą keliantį straipsnį apie Sakartvelą - šalis pavojingai keičia kryptį  ()

Rusijos įtaka Sakartvelui auga.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Įtakingas leidinys „The Economist" paskelbė apie šalį labai nerimą keliantį straipsnį.

Straipsnio pavadinimas gana įspūdingas: „Sakartvelas dreifuoja į Kremliaus orbitą. Vakarai kažkada matė jį kaip laisvės švyturį”. Jis daugiausia skirtas Michailui Saakašviliui, kuris lėtai miršta Gruzijos kalėjime. Bet ne tik. Apskritai autoriai daro išvadą, kad šiandieninis Sakartvelas yra mažiau autoritarinis nei Rusija. Tačiau šalis pradėjo tolti nuo demokratijos. Valdžia daro spaudimą opozicijai ir vilkina integraciją į Europą.  

„Politinė opozicija yra stebima. Sakartvelo paraiška ES kandidato statusui gauti buvo pateikta pernai birželį su 12 reikalavimų sąrašu, kuriuos vyriausybė, atrodo, vangiai vykdo”, - sakoma straipsnyje. Keista, kad 2008 metais Rusijos Federacijos užpulta šalis, kurios 20% teritorijos vis dar yra okupuota rusų, pradėjo aktyviai artėti prie Maskvos. 2022 metais ji ne tik atsisakė karinės pagalbos Kyjivui, bet ir net nepradėjo prisijungti prie Vakarų sankcijų Rusijai.  

M. Saakašvilio istorija byloja, kad Sakartvelas eina klaidingu keliu. Per dvejus kalėjimo metus opozicionierius virto savo šešėliu. Dabar jis, siaubingos būklės, perkeltas į kalėjimo ligoninę Tbilisio pakraštyje. Ekspertai įtaria, kad iš politiko, Kremliaus priešo, yra tyčiojamasi. Reikia pažymėti, kad Sakartvelo žmonės, skirtingai nei valdžia, 100% remia Ukrainą jos kovoje su Rusijos agresija. Ir ne tik žodžiais. Šiandien Ukrainos frontuose kovoja apie tūkstantis jo savanorių, aukodami savo sveikatą ir gyvybes.  

 

Savo atsisakymą padėti Ukrainai Sakartvelo valdžia aiškina baime, kad tai įtemps šalį į naują karą su Rusijos Federacija. Ši baimė yra labai stipri.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(11)
(28)
(-17)

Komentarai ()