[Žinios trumpai] Tai nebejuokinga: Putinas sugalvojo, kaip „pateisinti“ agresiją prieš visas Rusijos kaimynes  ()

V. Putino „istorinių sienų“ samprata gali tapti pretekstu agresijai prieš bet kurią Rusijos kaimyninę valstybę, teigia Karo studijų instituto analitikai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vasario 23 d. ISW analitikai išsamiai išnagrinėjo situaciją Moldovoje ir V. Putino „istorinių Rusijos Federacijos sienų“ koncepciją. Maskvos Lužnikų stadione Rusijos diktatorius dar kartą pakartojo mantrą apie Rusijos kovą už savo „istorines sienas“.

Panašų pasakojimą V. Putinas paskleidė prieš įsiveržimą į Ukrainą 2022 m. Be to, daugelyje Rusijos Federacijos miestų V. Putino kalbos išvakarėse buvo galima išvysti plakatus su tekstu, kad „Rusijos Federacija neturi sienų“. ISW analitikai neabejoja, kad „istorinių sienų“ sąvoka V. Putinas gali pateisinti bet kokią agresiją prieš kaimyninę šalį. Tai taikoma ne tik Moldovai, bet ir kitoms su Rusijos Federacija besiribojančioms ir kadaise SSRS dalimi buvusiomis šalims.

Prieš savo kalbą stadione Kremliaus vadovas atšaukė savo paties 2012 metų gegužės mėnesį pasirašytą dekretą, kuriuo Rusija prisiekia laikytis JT chartijos dėl Moldovos teritorinio vientisumo. Ekspertai iš karto pabrėžė, kad šio dekreto panaikinimas dar nereiškia karo prieš Moldovą pradžios.

Šis faktas rodo, kad V. Putino pastangos sužlugdyti Moldovą eskaluojamos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(6)
(37)
(-31)

Komentarai ()