„Xi Jinpingas ką tik pasirinko Putino įpėdinį“. Skelbiamas netikėtas įvykis Maskvoje (Video)  ()

Po Xi vizito Kremliui teko atsisveikinti su viltimi, jog Kinija padės jo kare prieš Ukrainą.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-03-23 „Xi Jinpingas ką tik pasirinko Putino įpėdinį“. Skelbiamas netikėtas įvykis Maskvoje (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Matyt, Pekinas atsisakė tiekti Maskvai artilerijos amuniciją, kuri vienintelė tik ir gali padėti Rusijai karo metu.

Apie tai savo „YouTube“ tinklaraštyje kalbėjo Rusijos istorikas ir politikas Dmitrijus Černyševskis.

„Ar žinote, kokia yra šio vizito esmė? Pasirašyti du pareiškimai, draugai. Ne susitarimai… Nepasirašyta nei viena sutartis… Rusija negaus jokių sviedinių… Pagrindinis derybų rezultatas yra tas, kad jos nepavyko… Šnipštas liko iš didžiojo vizito“, – sakė rusų istorikas. Jis mano, kad šis vizitas buvo V. Putino pažeminimas, nes Xi jį „tiesiog apjuodino“.

Tačiau Kinijos lyderis, jo žodžiais, įvykdė užduotis, kurias planavo atlikti šios kelionės metu. „Xi atėjo pats įsitikinti, kaip Rusija yra pasirengusi tapti vasaline valstybe, taip pat kas gali būti paskirtas po V. Putino… „Imperatoriaus“ Xi kvietimas ministrui pirmininkui M. Mišustinui yra labai svarbus.

Kinija ruošia atsarginį planą tam atvejui… Jeigu situacija baigsis Rusijos pralaimėjimu, čekistai užgrobs valdžią su kariuomene sąmokslu būdu, o tada, kadangi nieko negalės padaryti su ekonomika, bus priversti valdžią perduoti civilinei biurokratijai – kad ir tam pačiam M. Mišustinui, kuris kare nebuvo ypač susitepęs. Xi kviečia M. Mišustiną apžiūrai, kad pamatytų, kiek jam galima patikėti valdžią vasalinėje Maskvoje“, – sakė D. Černyševskis. Jis mano, jog savo vizito metu Xi įsitikino, kad V. Putino režimas neatlaikys šio karo, todėl nesutiko tiekti amunicijos.

 

„Geras rezultatas. Tai pašalina šio karo nugalėtojo klausimą. Rusija nebeturi kuo daugiau pasikliauti. Iki šių metų rudens Rusijos armijos galimybės kariauti bus vis menkesnės. Karo pabaigoje Xi Jinpingui bus labai malonu matyti, kaip V. Putinas pasiners į pelkę ir nuskęs“, – pareiškė Rusijos Federacijos politikas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(126)
(1)
(125)

Komentarai ()