Libane neeilinė situacija – kilo chaosas dėl laikrodžių: kas vyksta?  ()

Libano žmonės šiomis dienomis yra visiškai sumišę dėl laiko. Šiomis dienomis jie tiesiogine prasme nežino paros laiko nuo tada, kai vyriausybė nusprendė atidėti vasaros laiko įvedimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Įprastai vasaros laikas – praktika pasukti laikrodžius viena valanda į priekį – Libane įsigalioja paskutinį kovo sekmadienį. Taip yra ir daugumoje Europos šalių. Tačiau šiais metais vyriausybė priėmė neįprastą sprendimą palaukti persukimo iki Ramadano pabaigos, balandžio 21 d.

Nors tai gali atrodyti paprastas dalykas, sprendimas sukėlė chaosą ir sumaištį, nes ne visi pritaria vyriausybės sprendimui atidėti vasaros laiką. Vienos institucijos nesuko savo laikrodžio į priekį, o kitos – pasuko. Dabar piliečiai atsidūrė absurdiškoje situacijoje, kai kilo painiava dėl darbo laiko ir moksleivių pamokų pradžios laiko.

Libane vasaros laikas idealiai turėjo prasidėti kovo 26 dienos sekmadienį. Tačiau Libano vyriausybė pareiškė, kad vasaros laikas bus pradėtas taikyti pasibaigus Ramadanui.

Toks sprendimas visus nustebino ir, matyt, paskatino religinę atskirtį šalyje. Kai kurios institucijos įvykdė vyriausybės sprendimą, kitos atsisakė. Rezultatas – žmonės nežino, koks dabar tikslus laikas, todėl šalyje kyla chaosas ir sumaištis.

 

Sumaištis įgavo religinį atspalvį, nes daugelis krikščionių politikų ir institucijų, įskaitant didžiausią bažnyčią, maronitų bažnyčią, pasuko laikrodžius į priekį vasaros laiku, taip atmesdami žingsnį atidėti persukimą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(5)
(0)
(5)

Komentarai ()