[ŽT] „Vertybės keičiasi“. Rusų laukia šokas, ką daro geriausi šalies sportininkai  ()

Iš Rusijos į užsienį masiškai išvyksta geriausi sportininkai


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Akivaizdu, iš Rusijos į užsienį masiškai išvyksta geriausi sportininkai. Rusijos sportas jau daugiau nei metus yra izoliuotas dėl Rusijos karo prieš Ukrainą ir vienintelė galimybė Rusijos Federacijos sportininkams išsaugoti karjerą – pakeisti pilietybę.

Neseniai geriausia Rusijos šortreko čiuožėja, penkiskart Europos čempionė ir daugkartinė pasaulio čempionato nugalėtoja Sofija Prosvirnova paskelbė apie perėjimą į Danijos rinktinę. 2022-ųjų rugsėjį 25 metų sportininkė ištekėjo už danų sportininko Viktoro Torupo ir dabar atstovaus šiai šaliai.

„Šiuo metu esu persikėlimo į Danijos rinktinę procese“, – savo socialiniuose tinkluose rašė ji.

Anot jos, tokį sprendimą Prosvirnova priėmė, nes tolesni pasirodymai Rusijoje jai reikštų grįžimą į santykius per atstumą, nes dabartinėmis sąlygomis jos vyras negali persikelti gyventi į Rusijos Federaciją.

„Nesu pasiruošusi tokioms aukoms. Vertybės keičiasi“, – sakė sportininkė ir pridūrė, kad šeimos kūrimas jai dabar prilygsta sportinės karjeros kūrimui.

Rusijos „patriotai“ jau apkaltino sportininkę išdavyste, tačiau daugelis ją palaikė, pažymėdami, kad nereikia laužyti savo gyvenimo dėl Kremliaus lyderių „ligotų fantazijų“. Be to, gerbėjai mano, kad netrukus sportininkai masiškai bėgs iš Rusijos.

Teisingai elgiasi, kad išvyksta.

 

Šaunuolė, nereikia griauti savo gyvenimo.

Tai tik pradžia. Greit tokios naujienos taps įprastos.

Dabar Rusijoje šortrekas miręs, todėl pilietybės keitimas dabar aktualus.

Ką čia diskutuoti, logiškas sprendimas.

Dabar tai vienintelis teisingas kelias visiems sportininkams iš Rusijos Federacijos.

Rusija praranda šimtus geriausių savo piliečių, bet ačiū Putinui, valstybės tarnautojai turi galimybę Alupkos paplūdimiuose išgerti alaus, nors, stop, ko gero, šiemet ir Alupka su klaustuku“ – rašo komentaruose.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(55)
(3)
(52)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()