Rusijoje paskelbtas žiauriausias nuosprendis. Sėdės daugiau nei žudikai ar prievartautojai  (1)

Dėl sugadinto linoleumo karių registracijos biure du Čeliabinsko srities gyventojai kalėjime turės praleisti daugiau laiko nei dauguma žudikų ir prievartautojų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijoje karo teismas nuteisė du Čeliabinsko srities gyventojus kalėti 19 metų už tai, kad jie įmetė Molotovo kokteilį į miesto administracijos pastatą, kuriame, be kita ko, buvo ir karių registracijos biuras.

Anot opozicinio „Telegram“ kanalo „Solidarumo zona“, Aleksejus Nurijevas ir Romanas Nasrijevas 2022 metų spalį Molotovo kokteiliais užpuolė administracinį pastatą. Dėl jų veiksmų vienoje iš patalpų užsidegė linoleumas. Gaisrą gesino budėtojas, niekas nenukentėjo.

Vyrai buvo sulaikyti praėjus kelioms valandoms po padegimo. Teismo posėdyje jie pareiškė, kad savo veiksmais norėjo išreikšti savo nepritarimą karui ir mobilizacijai.

Tačiau teismas juos pripažino kaltais dėl „teroristinio akto“. Abu buvo nuteisti kalėti 19 metų: pirmus 4 metus kalėjime, o kitus – griežto režimo kolonijoje. Kalėjime turės praleisti daugiau laiko nei dauguma žudikų ir prievartautojų.

 

Pažymima, kad šiandien tai yra griežčiausias nuosprendis Rusijoje už padegimą antikarinėmis nuotaikomis.

„Galbūt tokį nepagrįstai žiaurų kaltinimą lėmė tai, kad kaltinamieji byloje yra iš sąlyginai lojalios valdžiai aplinkos: Aleksejus Nurijevas yra Nepaprastųjų situacijų ministerijos darbuotojas, o Romanas Nasrijevas dirbo vairuotoju privačioje saugos tarnyboje, priklausančioje Nacionalinei gvardijai“, – rašo „Solidarumo zona“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(1)
(18)
(-17)

Komentarai (1)